30 / 04 / 2024

Güniz çelen: İstanbul'u hissedenler kenti dönüştürsün!

Güniz çelen: İstanbul'u hissedenler kenti dönüştürsün!

çelen Gayrimenkul Kurumsal Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Güniz çelen, dönüşüm projelerinin İstanbul"u içine sindirenler tarafından yapılması gerektiğini ifade etti



Kentsel dönüşümü, œgelecek nesillere daha iyi koşullarda bir kent bırakmak ve İstanbul"u dünyanın en yaşanır ve güzel kenti haline getirmek   olarak değerlendiren çelen Gayrimenkul Kurumsal Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Güniz çelen, dönüşüm projelerinin İstanbul"u içine sindirenler tarafından yapılması gerektiğini ifade etti.  

Yapılacak planlamalarda dönüşüm mekaniğinden ziyade kentin üstünlüklerinin öne çıkarılması gerektiğini belirten çelen, œçalışmalara, farklılaşma, özgünlük ve kenti yükseltmek adına yapılacak stratejik çalışmaya odaklanmış multi displiner bir üst kurul tarafından yöneltilirse etkin olur diye konuştu.

Bu kurulun üyelerinin önce kendini œİstanbullu hissetmesi şartını tavsiye eden çelen, œKurul üyeleri sosyo kültürel seviyeleri itibariyle yetkin olmalı. İstanbul"u yaşamamış kişilerin İstanbul"la ilgili sağlıklı   karar verebilmesi mümkün değil dedi.

œKenti yağmalama girişimlerinin plan otoritesini yok etme çabalarının ciddi önlemlerle durdurulması gereken ikinci en önemli tedbir olarak niteleyen çelen, œEğer sağlıksız yapılanma kontrol altına alınamıyorsa ruhsat verilme süreci birkaç yıl durdurulabilinir. İşin kötüsü, bugün gerçekleştirilen bu ruhsatlı felaketin artık œdönüşümü de mümkün olamayacak. Özel planlama yetkisi olan kurumlar oldukça İstanbul kent olmaktan çıkacak, gettoya dönüşecektir. Bence asıl bu dönüşüm ün konuşulması daha iyi olur diyerek sözlerini bitirdi.

Güniz çelen"in dönüşüm formülü:
1- Projeleri, kendini İstanbullu hissedenler yapmalı.
2- çalışmalar kenti yükseltme ye odaklanmış multi dis ipliner bir üst kurul   tarafından yönetilmeli.
3- Sağlıksız yapılanma kontrol altına alınamıyorsa ruhsat verilme süreci birkaç yıl durdurulmalı.


Geri Dön