28 / 04 / 2024

Gürbağ Grup'tan Şanlıurfa'ya 2 bin 500 konutluk proje yatırımı!

Gürbağ Grup'tan Şanlıurfa'ya 2 bin 500 konutluk proje yatırımı!

Gürbağ Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Bağıban, ''Şanlıurfa ve Cezayir'de yeni konutlar üreteceğiz. Şanlıurfa'da 2 bin 500 konutluk yatırım ile orada yaşayan farklı gelir gruplarına yönelik bir proje ürettik''dedi.



İnşaat sektörüne üst ve alt yapı projeleri ile hizmet veren Gürbağ Grup, ürün gamına betonarme elektrik direğini eklemeye  odaklandı. Gürbağ Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Bağıban, betonarme elektrik direği tesisi için yer arama çalışmalarının devam ettiğini belirterek, bu tesisi 2017 yılının başında faaliyete geçirmek istediklerini açıkladı. Bağıban, Gürbağ Grup'un üst ve alt yapı çalışmalarında yer aldığını belirterek, "Ayrıca beton ve prefabrik elemanlar, çelik konstrüksiyon ve hazır beton alanında da üretim yapıyoruz. 2014 yılında ise parke taşı üretimine geçtik" dedi.  Grup bünyesindeki Gürbağ Prefabrik Şanlıurfa'da yer alırken, Ohitan firmamızla da Irak'tayız Diğer taraftan Tambağ inşaat, Gürbağ İnşaat ve Mim Mühendislik de Ankara'da faaliyet gösteriyor. 


Konut sektöründe Gürbağ Grup'un özellikle Irak'ta önemli projelerinin bulunduğunu dile getiren İsmail Bağıban, ayrıca Şanlıurfa ve Cezayir'de yeni konutlar üreteceklerini açıkladı. Şanlıurfa'da 2 bin 500 konutluk proje yatırımları hakkında da bilgi veren Bağıban, burada farklı gelir gruplarına yönelik bir proje ürettiklerini dile getirdi.  Bağıban, proje kapsamında ilk olarak uygun fiyatlı konut üreteceklerini iletti.  "Irak pazarında firmalar tahsilat sıkıntısı çekiyor" Kuzey Irak Dohuk'ta da tüm segmentlere hitap eden 10 bin konutluk bir projeye devam ettiklerini vurgulayan Bağıban, "Irak'ta bilinen bir markayız. 10 bin konutluk projenin 6 bin konutluk bölümü tamamlandı. Bu projenin tüm altyapı hizmetlerini firmamız veriyor. Bölgede siyasi sorunlar olmasına rağmen işlerimiz devam ediyor" diye konuştu. 


Son dönemde Irak'ta siyasi ve ekonomik krizin sürdüğüne dikkat çeken ismail Bağıban, "Irak'ta çok sayıda T ürk firması var ve bu şirketler iflasın eşiğine geldi. Çünkü firmaların tamamı tahsilatlarda zorlanıyor. Devletin bir an önce bu konuya el atması gerekiyor" ifadelerini kullandı. 


Cezayir'e 5 bin konutluk proje Cezayir'de ise 5 bin konutluk çok katlı prefabrik binalar yaptıklarını hatırlatan İsmail Bağıban, burada 10 ila 15 katlı prefabrik binaların kurulacağını anlattı. Cezayir'de, Türkiye'den herhangi bir üretim getirmeden tesis kurduklarına vurgu yapan Bağıban, "Cezayir'de bir ihale için proje geliştirdik. Bu proje üç yıl boyunca devam edecek ve sonraki yıllarda da söz konusu ülkede faaliyetlerimizi sürdürmek istiyoruz" açıklamasını yaptı. 


Grup içindeki Gürbağ Prefabrik'in 23 yıllık bir firma olduğunu anlatan İsmail Bağıban, şöyle devam etti: "Yıllık ciromuz 150 milyon lirayı buldu. Burada 45'i beyaz yaka olmak üzere 225 kişi istihdam ediyoruz. Ayrıca dört taşeron firmamız var. Sürekli yatırım yapan bir firmayız. 2014 yılında parke taşı üretimine geçtik. Betonarme elektrik direği üretim tesisi araştırması da yapıyoruz. 2017 yılının ilk çeyreğinde söz konusu tesisi faaliyete geçirmeyi planlıyoruz." Sektördeki faaliyetlerinden de bahseden İsmail Bağıban, üstyapı için toplu konut, kültür merkezi, üniversite ve okul, spor kompleksi, endüstriyel tesis, prefabrike yapılar yaptıklarını vurguladı. Altyapı olarak yaptıkları işler arasında su arıtma tesisleri ve isale hatları, kanalizasyon hatları, barajlar ve sulama kanalları, otoyollar ve köprüler, köprülü kavşaklar, tüneller ve metroların bulunduğuna işaret eden Bağıban, şunları kaydetti: "Üretimde ise beton ve prefabrik elemanlar, çelik konstrüksiyon, hazır beton alanındayız. Grup bünyesindeki Gürbağ Prefabrik Şanlıurfa'da yer alırken, Ohitan firmamızla da Irak'tayız. Diğer taraftan Tambağ inşaat, Gürbağ İnşaat ve Mim Mühendislik de Ankara'da faaliyet gösteriyor." 




Dünya


Geri Dön