02 / 05 / 2024

Gürbağ Group Şanlıurfa'da 2 bin 500 konut inşa edecek!

Gürbağ Group Şanlıurfa'da 2 bin 500 konut inşa edecek!

Gürbağ Group hedef büyüttü. Merkezi Ankara'da bulunan ve 3 bin kişiye istihdam sağlayan Gürbağ Grup'un; Gürbağ İnşaat. Gürbağ Prefabrik. Tambağ İnşaat, Ohitan ve Mim Mühendislik olmak üzere beş firması bulunuyor




Gürbağ Grup son dönemde devreye aldığı yatırımlarla hedef büyüttü. Merkezi Ankara'da bulunan ve 3 bin kişiye istihdam sağlayan Gürbağ Grup'un; Gürbağ İnşaat. Gürbağ Prefabrik. Tambağ İnşaat, Ohitan ve Mim Mühendislik olmak üzere beş firması bulunuyor Gürbağ Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Bağıban,yurt içi ve dışında faaliyet gösterdikleri tüm alanlarda sürekli olarak yatırım yaparak, büyüdüklerini söyledi. İnşaat sektöründe hayata geçirdikleri işler hakkında bilgi veren Bağıban, "Üstyapı kapsamında toplu konutlar, kültür merkezleri, üniversite ve okullar, spor kompleksleri, endüstriyel tesisler ve prefabrike yapüar yaptık" dedi. Bağıban, altyapı kapsamında ise bugüne kadar su arıtma tesisleri ve isale hatları, kanalizasyon hatları, barajlar ve sulama kanalları, otoyollar ve köprüler, köprülü kavşaklar, tüneller ve metrolar yaptıklarını bildirdi. Bugün itibarıyla beton ve prefabrik elemanlar, çelik konstrüksiyon ve hazır beton alanında üretim yaptıklarını söyleyen Bağıban, "Gürbağ Prefabrik firmamız Şanlıurfa'da yer alırken, Ohitan firmamız Irak'taki faaliyetlerimizi sürdürdüğümüz şirketimiz. Tambağ İnşaat, Gürbağ İnşaat ve Mim Mühendislik ise Ankara'da faaliyet gösteriyor" diye konuştu. 

"Konut sektöründe Irak'ta öne çıkıyoruz" Konut sektöründe Gürbağ'ın özellikle Irak'ta ciddi bir marka olduğuna dikkat çeken İsmail Bağıban, yeni dönemde Şanlıurfa'da yeni çalışmalara imza atacaklarını ve Cezayir'de devlet ihalesiyle konut yapacaklarını açıkladı. Bağıban, Kuzey Irak Dohuk'ta tüm segmentlere hitap eden 10 bin konutluk bir projelerinin sürdüğünü belirterek, "Bu alanda Irak'ta öne çıkan bir markayız. 10 bin konutluk projenin 6 bin konutluk bölümü tamamlanmış durumda. Tüm altyapı hizmetlerini biz veriyoruz. Savaş olmasına rağmen işlerimiz devam ediyor. Yavaşlamalar kısmi olarak başlangıçta oldu ancak sonrasında devam ediyor" aktarımını yaptı. 

Yine Şanlıurfa'daki 2 bin 500 konutluk projenin 2015'in temmuz ya da ağustos ayında başlayacağını duyuran İsmail Bağıban, burada da her segmente uygun konut üreteceklerini söyledi. Ayrıca önümüzdeki yıl Cezayir pazarına ilk projelerini gerçekleştireceklerini anlatan Bağıban, şunları kaydetti: "Burada toplam 5 bin konutluk çok katlı prefabrik bina inşaatına başlıyoruz. 10 ila 15 katlı prefabrik binalar ve bir üretim tesisi kuracağız. Sadece makineye 10 milyon euro yatıracağız. 

Cezayir'in ekonomik gücü çok iyi ve hükümet halkına ev dağıtmak için proje geliştirip ihale açınca, biz de katılıp ihaleyi kazandık. Bu proje üç yıl boyunca devam edecek ve biz sonraki yıllarda da faaliyetlerimizi orada sürmek istiyoruz."


Parke taşı ve yapılan yeni yatırımları hakkında bilgi veren Gürbağ Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Bağıban, "Gürbağ Prefabrik iki yıllık bir firma ancak yıllık cirosu 150 milyon TL'yi buldu. Burada 45'i beyaz yaka olmak üzere 225 çalışanımız var. Firmamız 25 dönümü kapalı olmak üzere 50 dönüm arazi üzerine kurulu. Ar-Ge çalışmaları kapsamında parke taşma yatırım yaptık. 2014'ün Ağustos ayında üretime başladık. İkinci yatırımımız da bims üzerine. Fizibiliteleri son aşamada 2015 yılı Mayıs ayında üretimine geçmeyi planlıyoruz. 

Bu iki alana yönelik yatırım tutarımız toplamda 15 milyon dolan buldu" dedi. 



Dünya Bölge


Geri Dön