04 / 05 / 2024

Gurbetçi vatandaşlar bu sene gayrimenkule yatırım yapmadı!

Gurbetçi vatandaşlar bu sene gayrimenkule yatırım yapmadı!

Özellikle yaz aylarında ülkemize gelen gurbetçi vatandaşlarımız yapmış olduğu yatırımlar ve alışveriş ile ülke ekonomisini canlandırıyor. Gurbetçiler emlak alanında ciddi bir yatırım yaparken bu yıl Avrupa'daki krizden dolayı yatırım yapmadı.



Özellikle yaz aylarında ülkemize gelen gurbetçi vatandaşlarımız yapmış olduğu yatırımlar ve alışveriş ile ülke ekonomisini canlandırıyor. Gurbetçiler emlak alanında ciddi bir yatırım yaparken bu yıl Avrupa'daki krizden dolayı yatırım yapmadı. Gurbetçiler yatırım yapmayınca emlakta cazip fırsatlar oluştu. Gurbetçilerden bu yıl bekledikleri yatırımı alamadıklarını belirten Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, gayrimenkule yatırımın tam zamanı olduğunu belirtti. 


Altınay, "Gurbetçi vatandaşlarımız tatilleri boyunca ülkemize gelerek ekonomiye ciddi bir hareketlilik katardı. Biz de bu hareketlilikten payımıza düşeni alırdık. Bu yıl da büyük umutlar ile gurbetçileri bekledik. Ancak bu yıl beklenen emlak yatırımı yaşanmadı. Gurbetçi vatandaşlarımızın emlak yatırımları çok düşük seviyelerde kaldı. Yaşanılan bu durgunluk sektörümüzü de etkiledi" diye konuştu. 


AVRUPA KRİZİ ETKİLEDİ


Gurbetçilerin yatırım yapmamasının nedenlerinin başında Avrupa'da yaşanan kriz olduğunu belirten Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, durgunluktan inşaat Sedat Altınay Gurbetçiler emlak alanında ciddi bir yatırım yaparken bu yıl Avrupa'daki krizden dolayı yatırım yapmadı. Gurbetçiler yatırım yapmayınca emlakta cazip fırsatlar oluştu. 


Altınay, "Gurbetçiler bu yıl yatırım yapamadı. Bu istem dışı bir durum. Çünkü Avrupa'da yaşanan ekonomik kriz gurbetçiyi derin etkiliyor. Gurbetçi ekonomik krizde önünü göremediği için yatıran yapamıyor. Ülkemizde çok fazla hissedilmese de yaşanan ekonomik krizde gurbetçiler öncelikle temel ihtiyaçlarını karşılıyor. Bu durum da emlakçıları olduğu kadar inşaat sektörünü de etkiliyor. Emlağa yatırım olmayınca inşaat firmaları da zor anlar yaşıyor, inşaat girdilerinin artmasına rağmen fiyatlar geçen yılla aynı seviyelerde bulunuyor. Fiyatların değişmemesine rağmen beklenilen yatırımın gerçekleşmemesi nedeniyle inşaat firmaları da yapmış olduğu konutları satmanın yollarını arıyor" diye konuştu. 


YATIRIMIN TAM ZAMANI


 Fiyatların geçen yılla aynı seviyede olduğunu belirten Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, yatırım yapmanın tam zamanı olduğunu belirtti. Altınay, "Gurbetçiler bu yıl gayrimenkule yatının yapmadı. Piyasada şu an bir durgunluk yaşanıyor. Emlak fiyatları da girdilerin artması nedeniyle aynı seviyelerde bulunuyor. Emlağa yatırım yapmanın tam zamanı diye düşünüyorum. Çünkü yaşanılan durgunluk aşıldığında ve piyasa hareketlendiğinde emlak fiyatlan artacaktır. Bu da yatırımcılar için ciddi fırsatlar sunuyor. Yani gayrimenkule yatırımın tam zamanı" ifadelerini kullandı. 


Konya Yenigün 


Geri Dön