18 / 05 / 2024

Gurbetçi vatandaşlar bu sene yatırım yapmadı

Gurbetçi vatandaşlar bu sene yatırım yapmadı

Özellikle yaz aylarında ülkemize gelen gurbetçi vatandaşlarımız yapmış olduğu yatırımlar ve alışveriş ile ülke ekonomisini canlandırıyor. Gurbetçiler emlak alanında ciddi bir yatırım yaparken bu yıl Avrupa'daki krizden dolayı yatırım yapmadı.

Emekli olacak vatandaşlar ikramiye için nelere dikkat etmeli?

Emeklilere, dul ve yetimlere ödenen bayram ikramiyesinden bu ay aylık başvurusunda bulunanlar da yararlanacağı belirtildi. Buna göre ödeme tarihi erkene çekilirse şayet ya da işlemler gecikir ise vatandaşlar ne gibi bir durumla karşı karşıya kalırlar?

Bankalar artık toplumsal faydaya göre not alacak! Vatandaşlar ne diyor?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bankalara toplumsal faydalarına göre not vermeye başlanacağını bildirdi. Peki vatandaşlar bu konu ile ilgili ne düşünüyor? İşte Prof. Dr. Şenol Babuşcu'nun X sosyal medya hesabından paylaşıtığı o gelişmeye gelen yorumlar... 

Hem emekli hem milletvekili olanlar 230 bin TL maaş alacak! Vatandaşlar 'Yetmez' dedi!

281,7 bin takipçili Balina Avcısı isimli kullanıcı, X sosyal medya hesabından hem emekli hem milletvekili olan vekillerin 230 bin TL maaş alacağını söyledi. Peki vatandaşlar bu rakam için neler söyledi? İşte o paylaşıma gelen yorumlar...

Bakan Şimşek, 'Çalışanlarımızı, emeklilerimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz' dedi! Vatandaşlar nasıl yorumladı?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, çalışanların ve emeklilerin enflasyona ezdirilmeyeceğini dile getirdi. Ekonomist Tunç Şatıroğlu da X sosyal medya hesabından bu açıklamayı alıntıladı ve "Çalışanlar, emekliler, hadi yine iyisiniz iyi" dedi. Peki vatandaşlar bu duruma ne diyor?

1 Eylül'den beri 64 bin kiracı ve kiralayan arabuluculukla anlaştı! Vatandaşlar arabuluculuk için ne diyor?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kira anlaşmazlıklarındaki arabuluculuk uygulaması ile ilgili rakamları X sosyal medya hesabından paylaştı. Peki bu zamana kadar kaç ev sahibi ile kiracı uzlaştı? Vatandaşlar arabuluculuk için ne diyor? 

Yurt dışında yaşayan vatandaşlar tapu işlemlerini artık daha kolay yapacak! İşte yeni sistem!

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları uzaktan kimlik doğrulama sistemi ile fiziki evrakla uğraşmadan tapu işlemleri gibi resmi işlemleri kolaylıkla yapabilecek. İşte yeni sistem...

Konut alımında vatandaşların ilk önceliği depreme dayanıklılık oldu!

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş ve Hatay merkezli olarak meydana gelen depremlerden sonra vatandaşlar konut alırken göz önünde bulundurduğu kriterlerin sırasını da değiştirdi. Buna göre dayanıklılık 1. sırayı aldı.

Yüksek kiralardan kaçan vatandaşlar bu illere göç ediyor! İşte kira fiyatlarının düşük olduğu iller!

Son zamanlarda artan kira fiyatları karşısında ezilen kiracılar daha uygun fiyatlı ev aramaya başladı. Özellikle büyük şehirlerde ucuz kirayı bırakın ev bulmak zor hale geldi. Vatandaşlar da kirası daha uygun olan illere göç etmeye başladı. 

TC Kimlik numarası 0-2-4-6-8 ile biten vatandaşlar dikkat! 3 ay ertelenecek

TC Kimlik numarası 0-2-4-6-8 ile biten vatandaşları ilgilendiren önemli bir haber geldi. Bu vatandaşlar için 3 ay erteleme fırsatı var.

Süt, şeker, un, poğaçadan sonra vatandaşların çok sevdiği bir ürüne daha zam. Fiyatlar 46 yıllık rekor kırdı

Süt, şeker, un, poğaçadan sonra vatandaşların çok sevdiği bir ürüne daha zam geldi. Vatandaşların çok sevdiği bu üründe 46 yıllık rekor kırıldı. Artık eski tadını vermeyecek.

Gram altın bugün yarın 2.000 TL'yi görür mü? Yatırımcılar bu haberi okumadan kuyumcudan içeri girmeyin!

Gram altın bugün Kaplaıçarşı'da 1.663 TL seviyesini test etti. Yeni rekora imza atan gram altın için 2.000 TL seviyesi bekleniyor. Peki gram altın bugün yarın 2.000 TL'yi görür mü? Yatırımcılar bu haberi okumadan kuyumcudan içeri girmeyin!

Bu yüksek fiyatlardan altın alınır mı? Altın alacaklar dikkat! Altın yatırımı için doğru zaman mı? Tek tek açıklandı! 

Altın alacak vatandaşlar 'Bu yüksek fiyatlardan altın alınır mı?, Altın yatırımı için doğru zaman mı?' sorularının yanıtlarını merak ediyor. Uzman isimler tek tek açıkladı. İşte merak edilenler...

Yurt dışı telefonlar için kayıt harcı zamlandı: Sınır kapısında zamanla yarışan vatandaşlar!

Kısa süre önce yurt dışı telefon kayıt harçlarına gelen zamdan sonra vatandaşlar soluğu sınır kapısında aldı. 20 bin TL olan kayıt harcı nedeniyle sınır kapısında kalabalık oldukça arttı ve zamanla yarış başladı. Sınırda telefon alışverişi yapmak isteyenlerin işte son hali…

Gurbetçi vatandaşlar bu sene yatırım yapmadı Haberi

Gurbetçi vatandaşlar bu sene yatırım yapmadı

Özellikle yaz aylarında ülkemize gelen gurbetçi vatandaşlarımız yapmış olduğu yatırımlar ve alışveriş ile ülke ekonomisini canlandırıyor. Gurbetçiler emlak alanında ciddi bir yatırım yaparken bu yıl Avrupa'daki krizden dolayı yatırım yapmadı. Gurbetçiler yatırım yapmayınca emlakta cazip fırsatlar oluştu. Gurbetçilerden bu yıl bekledikleri yatırımı alamadıklarını belirten Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, gayrimenkule yatırımın tam zamanı olduğunu belirtti. 


Altınay, "Gurbetçi vatandaşlarımız tatilleri boyunca ülkemize gelerek ekonomiye ciddi bir hareketlilik katardı. Biz de bu hareketlilikten payımıza düşeni alırdık. Bu yıl da büyük umutlar ile gurbetçileri bekledik. Ancak bu yıl beklenen emlak yatırımı yaşanmadı. Gurbetçi vatandaşlarımızın emlak yatırımları çok düşük seviyelerde kaldı. Yaşanılan bu durgunluk sektörümüzü de etkiledi" diye konuştu. 


AVRUPA KRİZİ ETKİLEDİ


Gurbetçilerin yatırım yapmamasının nedenlerinin başında Avrupa'da yaşanan kriz olduğunu belirten Konya Emlakçılar Odası...