28 / 04 / 2024

Gürhan Bakırküre 3 proje ile inşaat yatırımcılığına başladı!

Gürhan Bakırküre 3 proje ile inşaat yatırımcılığına başladı!

KG Mimarlık ile pek çok prestij proje içinde yer alan Gürhan Bakırküre, kurduğu BİGG isimli şirketle Mecidiyeköy, Kağıthane ve İstinye'ye üç projeyle ama, bu sefer yatırımcı kimliğiyle giriyor  



KG Mimarlık ile pek çok prestij proje içinde yer alan Gürhan Bakırküre, kurduğu BİGG isimli şirketle Mecidiyeköy, Kağıthane ve İstinye'ye üç projeyle ama, bu sefer yatırımcı kimliğiyle giriyor.

İstanbul'da Aralarında Akbatı ve Flat Ofis pek çok prestij çalışmanın bulunduğu projede imzası olan KG Mimarlık 'ın ortaklarından Gürhan Bakırküre, inşaat sektöründeki ağırlığını artırma kararı aldı. Bakırküre İnşaat ve Gayrimenkul Geliştirme (BİGG) isimli bir şirket kuran Bakırküre, ilk etapta Kağıthane, Mecidiyeköy ve İstinye için üç büyük proje planlıyor.
Gürhan Bakırküre, bu kararı almasının nedenlerinden biri olarak bu zamana kadar yatırımcılara anlaşamamaları nedeniyle gerçekleştiremedikleri projeleri kendi inşaatlarında hayat verebilmek sözleriyle açıklarken, diğer önemli nedeni ise, 'İstanbul'daki pastadan hissemize düşeni alabilmek' sözleriyle açıkladı. Bundan sonraki süreçte KG'deki hisse payını giderek azaltacağını ve en az beş yıl boyunca İstanbul'un merkezi bölgelerinde projeler geliştireceğini ifade eden Bakırküre, şöyle konuştu:

Mimar kimliğim hep olacak
“Yüksek nitelikli, iyi mimariye sahip, çevreye ve doğaya saygılı, insani değerlere önem veren, fiziki çevresine artı değer katan, çağdaş ve teknolojik yapılar üretmekten taviz vermeyeceğiz. BİGG olarak ana hedefimiz ise A ve A+ çizgide projeler üretmek. Yani, hitap ettiğimiz kim olursa olsun, yüksek nitelikli yapılar sunacağız ” dedi.
Bir mimar olarak tecrübesini inşaat yatırımcılığına aktarmanın büyük avantajları olacağına inandığını vurgulayan Bakırküre, “Bizzat bir mimar-yatırımcı olarak yatırımın her konusuna hakim olabilmek, çok önemli bir ayrıcalık. Mimar kimliğim de hiç şüphesiz BİGG yapılarına yansıyacak ve tüm mimarlık, mühendislik ve teknolojik gereklilikler taviz vermeden uygulanacak ” diye konuştu.

MECİDİYEKÖY, KAĞITHANE VE İSTİNYE HATTI İçİN PLAN
Gürhan Bakırküre'nen kurduğu BİGG isimli şirketle İstanbul'un üç ayrı noktası için planladığı yatırımın profili şöyle:

MECİDİYEKÖY: 30 milyon dolar yatırımla hayata geçirilecek. 25 bin metrekare inşaat alanına sahip olması planlanan ve ofis-konut-ticaretten oluşan karma bir proje olarak tasarlandı.   80 konut, 10 bin metrekare ofis, 5 bin metrekare çarşı ve 2 bin 500 metrekare toplantı ve seminer merkezi olarak planlanan Mecidiyeköylü projede dairelerin metrekare fiyatı 5 bin dolar, ofislerin fiyatı ise 3 bin dolar olarak belirlendi.

KAĞITHANE: Gürhan Bakırküre, buraya 15 milyon dolarlık yatırım yapacak. Yaklaşık 12 bin metrekare inşaat alanına sahip olması tasarlanan prode 120 konut yer alacak. Metrekare fiyatı olarak belirlenen miktar ise   3 bin dolar.
İSTİNYE: Boğaza nazır manzaralı, lüks bir konut projesi olarak tasarlandı. 2013 sonunda tamamlanacak.

 


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com

Geri Dön