28 / 04 / 2024

Gürsel Baran'dan kamu müteahhitleri için fiyat farkı talebi!

Gürsel Baran'dan kamu müteahhitleri için fiyat farkı talebi!

ATO Başkanı Gürsel Baran, kamu ile iş yapan müteahhitlerin yükselen girdi maliyetlerini karşılamakta çektikleri zorluklar sebebiyle fiyat farkı verilmesini talep etti. 



Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, kamu ile iş yapan müteahhitlerin yükselen girdi maliyetlerini karşılamakta çektikleri zorluklar sebebiyle fiyat farkı verilmesini talep etti. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; inşaatın doğrudan ve dolaylı yaklaşık 2 milyon kişiye istihdam sunduğunu belirten Baran, “Dünyada ve ülkemizde yaşanan gelişmeler, girdi maliyetlerindeki yüksek oranlı artışlar, üretim maliyetlerini yükseltti. Bu artışlar kamuya iş yapan müteahhit firmaları çok zor durumda bıraktı” diye konuştu. 

Gürsel Baran dan kamu müteahhitleri için fiyat farkı talebi!

"Sektörün devamlılığı açısından önemli ihtiyaç"

Müteahhitlerin yaşadığı sıkıntının bütün sektörleri etkilediğine dikkat çeken Baran, şunları kaydetti: 

“Girdi fiyatlarındaki artışlar taahhüt edilen fiyatlara işlerin tamamlanması önünde engel oluşturdu. Müteahhitlerin işlerini sürdürebilmeleri ve ayakta kalabilmeleri için uğradıkları zararın telafisi amacıyla fiyat farkı ödenmesi; buna rağmen işlerini sürdüremeyecek müteahhitlere de şartsız tasfiye ve devir hakkı tanınması sektörün devamlılığı açısından önemli ihtiyaçtır.”

Başkan Baran, senelere sari inşaat işlerinden kesilen stopajın yüzde 3’ten yüzde 5’e çıkarılmasına ilişkin olarak ise “Stopajın hasılat üzerinden yüzde beş oranında alınması, yüzde 30’u aşan oranda karlılığa denk gelmektedir. Tüm girdi maliyetlerinin arttığı, fiyat farkı da olmayan işlerde böyle bir karlılık söz konusu değildir. Bu düzenlemenin ertelenmesi veya geri çekilmesinde fayda vardır” diye konuştu.

Müteahhitlerden tapu harcı kaldırılsın talebi!


Geri Dön