28 / 04 / 2024

ATO Başkanı Gürsel Baran'dan özel bankalara kredi çağrısı!

ATO Başkanı Gürsel Baran'dan özel bankalara kredi çağrısı!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, "Kamu bankalarının konut, taşıt, tatil ve tüketim alanlarında hayata geçirdiği uygun koşullu kredi paketleri yerli üretimi canlandırmak için önemli. Özel sektör bankaları da aynı doğrultuda piyasaları desteklemeli." dedi.



Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, kamu bankalarının konut, taşıt, tatil ve tüketim alanlarında hayata geçirdiği uygun koşullu kredi paketlerinin yerli üretimi canlandırmak için önemli olduğunu söyleyerek "Özel sektör bankaları da aynı doğrultuda piyasaları desteklemeli." diye konuştu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Gürsel Baran, yazılı açıklamasında, kamu bankalarının yeni normale geçiş sürecini desteklemek amacıyla açıkladığı kredi paketlerine dair görüşlerini paylaştı.

Üç kamu bankasının normalleşme sürecinde ekonominin hızla toparlanması için ellerini taşın altına koyduklarını belirten Baran, "Özel sektör bankaları da aynı doğrultuda piyasaları desteklemeli." değerlendirmesini yaptı.

Gürsel Baran, dünyanın mücadele ettiği yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle dış ticarette daralma beklendiğini belirterek, bu süreçte ekonomileri ayakta tutmanın en temel yolunun iç tüketimden geçtiğini söyledi.

Hükümetin yerli üretimi geliştirmeye yönelik çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Baran, şöyle konuştu:

"Marttan bu yana ülke olarak asgari düzeyde ekonomik faaliyet gösteriyoruz. Yeni normalleşmeye geçilmesiyle üretimi, istihdamı, tüketimi desteklemek zorundayız. İşletmelerimizi ayakta tutabilmek, istihdamı artırabilmek için yeni normal kurallarına uyarak, sosyal mesafe, maske ve hijyeni dikkate alarak ekonomik ve sosyal aktivitelerimizi sürdürmeliyiz. Kamu bankalarının konut, taşıt, tatil ve tüketim alanlarında hayata geçirdiği uygun koşullu kredi paketleri yerli üretimi canlandırmak için önemli. Kamu bankaları attıkları bu adımla salgının etkilerinin bertaraf edilmesini hızlandıracak. Bütün vatandaşlarımızı bu fırsattan yararlanarak ekonomimize katkı sağlamaya davet ediyorum."

 

Berat Albayrak: 4 ayrı finansman paketi milletimize hayırlı olsun!


Geri Dön