28 / 04 / 2024

ATO'dan bankalara kredi çağrısı: Depremzedenin borçlarını erteleyin!

ATO'dan bankalara kredi çağrısı: Depremzedenin borçlarını erteleyin!

Deprem bölgesindeki tüccarın kredi borçlarının şartsız, koşulsuz ve faizsiz olarak ertelenmesini isteyen Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, “Esnafın başvuru yapacak hali bile kalmadı” açıklamasını yaptı.



Ankara Ticaret Odası, Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen bölgede faaliyet sürdüren ticari işletmelerin muhtelif kredi borçlarının bankalar tarafından müşteri talebine bağlı olmadan ertelenmesi gerektiğini bildirdi.

Depremin etkilediği 10 ilde, 320 bin ticari işletmenin bulunduğunu aktaran  Ankara  Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, kullanılan ticari kredilerin toplamının ise 700 milyar liraya yaklaştığını açıkladı.

ATO dan bankalara kredi çağrısı: Depremzedenin borçlarını erteleyin!

Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Halkbank'ın, esnafın kredi borçlarını başvuru yapmaya gerek olmadan, 6 ay süreyle ertelediğini hatırlatan Baran, bu kararın depremin verdiği zararla uğraşan esnafa nefes aldırdığını belirtti. Halkbank’ın yaptığı bu uygulamanın, sektördeki diğer bankalara da örnek olmasını isteyen Baran, çerçevenin ticaret odası üyelerini de kapsayacak şekilde genişletilmesini de ifade etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön