27 / 04 / 2024

Detayları da açıklandı! Depremzedeye faizsiz 10 yıl kredi çağrısı!


Asrın felaketini yaşayan 10 ilde depremden mağdur olanlara kredi verilmesi çağrısı geldi. Depremzedelere verilecek kredinin 3 yıl geri ödemesiz ve 10 yıl faizsiz olması talep edildi.



Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği, (TÜRMOB), depremzedeler için kredi talebinde bulundu.

Deprem nedeniyle kaybolan defter ve belgelerin yenilenmesinin kolaylaştırılmasını, mal varlığını kaybeden, hayata yeniden başlamak zorunda kalanlar için cansuyu kredisi desteği sağlanmasını isteyen TÜRMOB, söz konusu kredinin 3 yıl geri ödemesiz ve 10 yıl faizsiz olmasını talep etti.

Detayları da açıklandı! Depremzedeye faizsiz 10 yıl kredi çağrısı!

Deprem afetinin 10 ildeki ticari ve mali hayata yönelik yarattığı tahribatın etkisini azaltmaya yönelik önerilerin yer aldığı bir çalışma yapan TÜRMOB başta deprem kaynaklı kaybolan defter ve belgelerin yenilenmesinin kolaylaştırılması istenirken, mal varlığını yitiren, hayata yeniden başlamak zorunda kalanlar için de cansuyu kredisi desteği sağlanmasını önerdi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan TÜRMOB Başkanı Emre Kartaloğlu, tutulması ve muhafaza edilmesi gereken kanuni defter ve belgelerin zayi olduğunu bildirdi.

Bu evreklar için zayi belgesi alınması sürecinin kalıcı olarak kolaylaştırılması önerisinde bulunan Kartaloğlu, verilen zayi belgelerinin de mahkemelerden alınmış belge hükmünde olması gerektiğini vurguladı.


Geri Dön