İmar

Gürsel Tekin'den Beşiktaş'taki 19 bin metrekarelik askeri alandaki inşaata tepki: Derhal son verilmeli!

CHP’li Gürsel Tekin, 2. Abdülhamit tarafından yaptırılan İstanbul Beşiktaş'taki Orhaniye Kışlası’nda devam eden inşaata tepki göstererek “Beton lobisi, imar çeteleri tüm hızıyla iş başında” şeklinde konuştu. İşte detaylar...

CHP eski Genel Sekreteri Gürsel Tekin, askeri alanın imara açılmasına ilişkin yazılı bir açıklamada bulundu. Gürsel Tekin, 2. Abdülhamit tarafından yaptırılan İstanbul Beşiktaş'taki Orhaniye Kışlası’nın 15 Temmuz darbe girişiminin ardından boşaltıldığını belirtti. 

Askeri alanların imara açılmasına tepki gösteren Tekin, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yaptığı imar planı değişiklikleriyle İstanbul'un talanına ortak olduğuna dikkat çekti. 

BETON LOBİSİ İŞ BAŞINDA

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Gürsel Tekin son olarak Beşiktaş Orhaniye Kışlası’nda yaşanan betonlaşmayı işaret etti ve "2. Abdülhamit tarafından yaptırılan ve Beşiktaş'taki Orhaniye Kışlası sınırları içinde yer alan 2018 yılında azınlık vakfına devredilen, Musevi Mezarlığı'nın ve Yıldız Parkı'nın ortasındaki 19 bin metrekare büyüklükte arazi şu an hafriyat kamyonlarının istilası altında" ifadelerine yer verdi. 

Tekin, beton lobisinin ve imar çetesinin tüm hızıyla iş başında olduğunu dile getirerek "Çevre ve Şehircilik Bakanları değişmiş ne olacak? Rantçı zihniyet hiç değişmemiş" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 'Yeşil alan olacak' dediği boşaltılan askeri arazilerin bugün parsel parsel yapılaşmaya açıldığına vurgu yapan CHP eski Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "Bu rantçı, yağmacı zihniyet derhal sona etmeli. Tarihi, kültürel ve doğal mirasımız böylesine pervasız bir şekilde yok edilemez. Musevi Mezarlığı ve Yıldız Parkı gibi İstanbul'un nadir yeşil alanları beton yığınlarına kurban edilmek isteniyor. Sayın Bakan, bu uygulamalara derhal son vermelidir"

KIŞLA NASIL İMARA AÇILMIŞTI?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Ocak 2023'te İstanbul Beşiktaş'ta Yıldız Parkı'nın yanında bulunan ve 'Doğal sit alanı' koruması altındaki eski kışla arazisinin imar planlarında değişiklik yapmıştı. 

Plan ile 19 bin metrekarelik alan, kışla sınırları dışında kaldı ve parseller, tarihi sit alanı sınırından da çıkartıldı. 

Yeni planda arazinin 13 bin 452 metrekaresi gelişme konut alanı ourken; tescilli kültür varlığı olan silahhanenin bulunduğu bin 483 metrekarelik alan; sosyal kültürel tesis alanı şeklinde yapıldı. Bu alanlarda inşaat oranı 1.50, yükseklik 5 kat olarak  açıklandı. 

İBB de planın iptali istemiyle dava açmıştı. 

Emekli promosyonlarına zam müjdesi! Bankaların yeni promosyon rakamı sızdı, 30 bin TL ödemeyi duyanlar inanamadı! 

TOKİ'den deprem bölgesindeki ihalelere ilişkin açıklama: Aynı firmalara sürekli iş verildiği iddiaları gerçek değil!

Kirada yüzde 25 zam sınırı bitti! Mağdur olma sırası kiracıya geldi!