Emlak Terimleri

Gürültü yapan komşu savcılığa şikayet dilekçesi!

Apartmanlarda gürültü sorunu çoğu zaman bina sakinleri arasında krize neden oluyor. Peki, komşunun gürültüsünden rahatsız olan apartman sakinleri nasıl yol izlemeli? İşte gürültü yapan komşu savcılığa şikayet dilekçesi...

Gürültü yapan komşu savcılığa şikayet dilekçesi

KMK ve Yargıtay’a göre apartmanda, “huzur bozup uyku kaçıracak kadar çekilmez hal alan gürültü” yasak. Gürültü kirliliğine giriyor, idari ve hukuki yaptırım bulunuyor. Apartman gürültüsünün tanımı, kriterleri, kaç desibel olacağı, alınması gereken önlemler tüm ayrıntıları ile yönetmelik kapsamında belirlendi. 

2872 Sayılı Çevre Kanunu Uyarınca Verilecek İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ bugünkü 31344 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kapsamda Çevre Kanunu’na aykırılık halinde 2021 yılında uygulanacak idari para cezaları artırıldı. 

Gürültü yapan komşu ne kadar ceza alır?

Buna göre, konutlara gürültü yapanlara bin 594 lira; ulaşım araçlarında sözde müzik dinleyerek veya abartılı egzoz taktırarak işleyenlere 4 bin 813 lira ceza kesilecek.

Peki apartman sakinler gürültücü komşuya karşı nasıl bir yol izleyecek, nereye şikayet edecek? Gürültü yapan komşu savcılığa şikayet dilekçesi nasıl hazırlanıyor? İşte tüm merak edilenler...

Gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir?

Gürültü devam etmekle beraber genel kurula kadar dayanacak haliniz kalmadı ve yapılan “uyarı”larda sorunu çözmediyse 155'i arayarak polise şikayet edebilebiliyor. 

Gürültü yapan komşu hakkında Adliyede yazılı olarak suç duyurusunda da bulunabiliyor. Dilekçesinde başvuru sahibi, şikayetçi olunan kişi, tarih, olayın özeti yer alması yeterli oluyor.

Gürültü yapan komşu savcılığa şikayet dilekçesi

.................................SULH HUKUK MAHKEMESİ HAKİMLİĞİNE

DAVACI: (Yönetici Adı Soyadı,Adresi)
DAVALILAR: (Kat Malikinin Adı-Soyadı,Adresi)
KONUSU: Kat maliki bulunan davalının bağımsız bölümünün....................(çekilmez hal yazılır)................sebebiyle mülkiyet hakkının devri.

OLAY : Yöneticisi bulunduğum...............ili..............ilçesi
................mahallesi..............caddesi.............sokakta ............ada...........
parselde bulunan......kapı numaralı apartmanın......nolu bağımsız bölüm
maliki olan davalının, ................(çekilmez hal yazılır) ............... sebebiyle, bağımsız bölümünün diğer kat maliklerine arsa payları oranında mülkiyet hakkının devredilmesi için işbu dava açılmış bulunmaktadır. Diğer kat maliklerinin ad ve soyadları ile arsa paylarını gösteren liste ile yönetici olarak bu davayı açmama yetki veren Kat malikleri kurulunun kararı dilekçe ekinde sunulmuştur.

HUKUKİ DAYANAK: Kat mülkiyeti kanunu Md.25 ve ilgili mevzuat.

DELİLLER: Tapu sicil kaydı,yönetim planı,kat malikleri kurulu kararı, ihtarname ve diğer deliller.

SONUÇ VE İSTEK: Davalı kat malikinin.......nolu bağımsız bölümünün dava tarihindeki değeri kendisine ödenmek kaydıyla, mülkiyetinin diğer kat maliklerine arsa payları oranında devredilmesini ve yargılama giderlerinin davalıya ödettirilmesini arz ve talep ederim.

(Tarih...../...../.......)
Davacı(Adı-Soyadı,İmza)

EKLER :
1- Kat maliklerinin,adı soyadı ve arsa payları listesi.
2- Yöneticiye dava açma yetkisi veren kat malikleri kurulu kararı

2872 Sayılı Çevre Kanunu Uyarınca Verilecek İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ!