02 / 05 / 2024

GÜSAB, Bursa Gürsu'daki dönüşüm için destek istedi!

GÜSAB, Bursa Gürsu'daki dönüşüm için destek istedi!

Yenidoğan Mahallesi’nde gerçekleştirmek istedikleri kentsel dönüşüm projesi hakkında açıklamalarda bulunan GÜSAB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın, Gürsu için güç birliği yapmalarının zamanı geldiğini ifade etti.



Gürsu Belediye Başkanı, belediye meclis üyeleri ve siyasi partileri ilçe başkanları ile bir araya gerek Yenidoğan Mahallesi’nde gerçekleştirmek istedikleri kentsel dönüşüm projesi hakkında açıklamalarda bulunan GÜSAB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın, Gürsu için güç birliği yapmalarının zamanı geldiğini ifade etti.


Gürsu Organize Sanayi Bölgesi(GÜSAB) yönetim kurulu üyeleri, Yunus Aydın başkanlığında Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, belediye meclis üyeleri, AK Parti, CHP ve MHP ilçe başkanları ile bir araya gelerek GÜSAB’ın Yenidoğan Mahallesi’nde gerçekleştirdiği dönüşüm projesi için destek istedi. Gürsu Değirmen Sosyal Tesisleri’nde yapılan toplantıda projenin Gürsu’ya değer katacağı konusunda fikir birliğine varılırken, belediye ve parti teşkilatlarından Yenidoğan Mahallesi’nde GÜSAB tarafından gerçekleştirilecek proje için ‘taşın altına el koyma’ sözü geldi.


‘KAZANAN GÜRSU OLACAK’


Gürsu’daki kentsel dönüşüm projesinin başlama noktasının Yenidoğan Mahallesi olduğunu söyleyen Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık,  GÜSAB’ın projesinin örnek olması ve tetikleyici görevi göreceğini ifade etti.  Yenidoğan Mahallesi’nde GÜSAB tarafından başlatılacak dönüşümün domino etkisi yaratacağını ifade eden Başkan Işık, “Yenidoğan Mahallesi’nin daha yaşanılabilir bir hale gelmesi ve oradaki insanlara daha rahat yaşama imkânı sağlayacak. Yaklaşık 140 ailenin bulunduğu, küçük esnaf diye tabir ettiğimiz küçük atölyelerin sıkıntıları çözülmüş olacak. Hem bu sorunların çözülmesi hem de bölge insanını refahı için GÜSAB ile ortak çalışma içindeyiz.  Ben GÜSAB’a bu güne kadar yapmış oldukları hizmetler için teşekkür ediyorum. Bundan sonra da Gürsu için ortak çalışmalara devam edeceğiz. İnşallah kazanan Gürsu olacak.” ifadelerini kullandı.


BÖLGENİN CAN SİMİDİ OSB OLDU


Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık’tan sonra söz alan GÜSAB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın ise GÜSAB’ın 2001 yılında tüzel kişiliğine kavuştuğunu hatırlatarak, “Biz görevi yaklaşık 5 yıl önce devraldığımızda yalnız 3 adat, mahkeme kararı ile kamulaştırılmış alan vardı. Bu gün baktığımızda ise toplam kamulaştırılan alan 200’e yakın. Kimseyi mağdur etmeden bu işi çözmek istedik. Hızla kamulaştırmalara başladık.  2001 yılında Yenidoğan Mahallesi’nin nüfusu yaklaşık bin 800 civarıydı, şimdi ise mahallenin nüfusu 30 bini aştı. Kaçak yapılaşma hızla arttı. Gerçekçi bakıldığında Gürsu OSB bu alanın can simidi haline dönüştüğünü görebiliriz.” dedi.


‘BELEDİYE DE BİZİM OSB’


GÜSAB’ın Gürsu’ya değer kazandırmak amacında olduğunu ve bunu da gerçekleştirdiği farklı çalışmalarla ortaya koyduğunun altını çizen Yunus Aydın, “Siyasi parti ilçe başkanları ile görüştüğümde, bilgi kirliliği yaşandığını gördüm.  GÜRSU OSB bugüne kadar neler yaptığını oturup düşünmek lazım.  Gürsu Belediyesi, ilçedeki siyasi partiler, kurum ve kuruluşlar nasıl ki Gürsu için çalışıyorsa, biz de GÜSAB olarak Gürsu için çalışıyoruz. Nasıl ki Gürsu Belediyesi bizim belediyemizse, GÜSAB da bizim. Gürsuspor da bizim, Yenidoğanspor da bizim. Her zaman taşın altına elimizi koyduk ve o sorumlulukla hareket ettik. GÜSAB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın ayrıca, Gürsu’nun kaderini değiştirecek projede AK Parti, CHP, MHP ilçe başkanları ve belediye başkanı ile yapılan ortak çalışmanın ülke için örnek tablo oluşturduğuna dikkat çekti.


MUHALEFETTEN DE DESTEK GELDİ


GÜSAB Yönetim Kurulu Yunus Aydın’ın konuşmasın ardından söz alan MHP Gürsu İlçe Başkanı Suat Ermiş, GÜSAB’ın ilçe için önemli çalışmalara imza attığını ve Yenidoğan Mahallesi’nde gerçekleştirmeyi planladığı dönüşüm çalışması için kendilerine her türlü desteği vermeye hazır oldukların söyledi. CHP İlçe Başkanı Cavit Kaya ve Gürsu Belediyesi’nin CHP’li meclis üyeleri, projeye genel anlamda olumlu baktıklarını ancak proje hakkında bazı kuşkularının olduğunu ifade ederek,  sorularının cevaplanması halinde GÜSAB’a destek vermeye hazır olduklarını ifade ettiler.


Yeni Marmara Gazetesi


Geri Dön