27 / 04 / 2024

Gürsu'da dönüşüm Büyükşehir'le başladı!

Gürsu'da dönüşüm Büyükşehir'le başladı!

Gürsu'da dönüşüm Büyükşehir'le başladı. Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gürsu ilçesinde fabrika olarak kullanılan, ancak son yıllarda metruk halde olan binayı okul ve otoparka dönüştürmek için yıkıyor okul yaptıracak.



Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gürsu ilçesinde fabrika olarak kullanılan, ancak son yıllarda metruk halde olan binayı okul ve otoparka dönüştürmek için yıkıyor okul yaptıracak. Böylelikle çirkin görüntünün bulunduğu alan okul ve otopark olarak bölgeye hizmet verecek" dedi. Vali Münir Karaloğlu da, "Burada da önemli bir kentsel dönüşüm yaşanacak. Mahalle halkını rahatsız eden metruk haldeki bir yapı tamamen ortadan kaldırılacak. Altında otopark, üzerinde ise mahallenin en çok ihtiyacı olan güzel bir okul inşa edilecek. Buradaki çocuklar artık okul için başka mahallere gitmek zorunda kalmayacak" diye konuştu. 

Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız ise. projenin hayata geçmesine kamulaştırma ile destek veren Büyükşehir Belediyesine ve hayırsever işadamı Nazım İzol'a teşekkür etti. Çelebi Mehmet Bulvarı, Dağ Yolu Caddesi, Cilimboz Deresi gibi projelerle eskiyen yapı stoklarını ortadan kaldırıp, bu alanları halka açan Büyükşehir Belediyesi. Gürsu 'da da dönüşümü başlattı. Zafer Mahallesinde eskiden fabrika binası olarak kullanılan ve son yıllarda metruk halde duran 2 bin 600 metrekare alana sahip bina Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırıldı. 


Vatandaşların talepleri üzerine bölgeye okul ve otopark kazandırılması için yapılan kamulaştırmanın ardından eski fabrika binası Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Vali Münir Karaloğlu. Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız ve AK Parti II Başkanı Cemalettin Torunun katıldığı törenle yıkıldı. 


Posta Bursa


Geri Dön