28 / 04 / 2024

Güya kriz var ama o otomobil satış rekoru kırdı!

Güya kriz var ama o otomobil satış rekoru kırdı!

Pandemi ve Rusya ile Ukrayna savaşının ardından dünyanın her yerinde kriz çanlarının çaldığı bildirilirken, zenginlerin yaşantısından hiç bir şey değişmediği ortaya çıktı. Dünyanın en pahalı lüks otomobillerinden olan Rolls-Royce geçtiğimiz yıl satış rekoru kırdı!



Dünyanın sayılı lüks otomobil üreticilerinden Rolls-Royce’un 2022'de satış rekoru kırdığını duyurması kafalarda “Hani kriz vardı?” sorusuna neden olurken, ortaya çıkan tablo, zenginlerin yaşantısından hiç bir şey değişmediğini gözler önüne serdi.

Rolls-Royce CEO’su Torsten Muller-Otvos’un açıklamasına göre şirket, resesyon endişelerine rağmen 500 bin dolarlık (9,38 milyon TL) araçlarına olan talebin güçlü kalması nedeniyle 2022’de rekor sayıda otomobil satışına imza attı.

 Güya kriz var ama o otomobil satış rekoru kırdı!

ŞİRKET TARİHİNİN EN YÜKSEK SATIŞI YAPILDI!

Lüks otomobil şirketi, geçtiğimiz sene 6 bin 21 otomobil ile satışlarını yıllık bazda yüzde 8 artırdığını duyururken, tarihinde ilk defa 6 bin sınırını da aşmış oldu.

Ünlü Alman markası BMW’nin sahibi olduğu İngiliz otomobil üreticisinin araçlarının ortalama fiyatı 2022 senesinde 534 bin dolara (10 milyon TL) yükselmişti..

CEO Muller-Otvos,  Rolls-Royce’un yüzde 35 oranında satışını Amerika’da yaptıklarını, Çin’deki teslimatların ise küresel satışların yüzde 25’ini oluşturduğunu söyledi.

Otvos, Çin’in kapılarını yeniden açılmasıyla bu ülkenin gelecekte şirketin en büyük pazarı haline gelebileceğini de sözlerine ekledi.


Geri Dön