02 / 05 / 2024

GYİAD ekonomik krizdeki Yunanistana çıkarma yapıyor!

GYİAD ekonomik krizdeki Yunanistana çıkarma yapıyor!

GYİAD, tarihinin en büyük krizini yaşayan Yunanistana çıkarma yapıyor. 24-27 Kasımda gerçekleşecek olan ziyaretin temel amacı iş çevrelerinin ilişkilerini geliştirmek...



GYİAD, tarihinin en büyük krizini yaşayan Yunanistana çıkarma yapıyor. 24-27 Kasımda gerçekleşecek olan ziyaretin temel amacı iş çevrelerinin ilişkilerini geliştirmek. GYİAD Başkanı Burcu Akdarı söz konusu ziyaretin uzun süredir gündemlerinde olduğunu ve verimli geçeceğini düşündüklerini belirtti.

Yunanistan ile ticaret yapan ya da ilişkilerini geliştirmek isteyenlerin çeşitli kontaklarda bulunmalarını sağlayarak,  karşılıklı iş potansiyellerini değerlendirmeyi hedeflediklerini belirten Akdarı, ayrıca kriz yönetiminde Türkiyenin yaşadığı tecrübeleri de Yunanlı iş adamlarıyla paylaşacaklarını ifade etti.

Akdarı ziyaretin programıyla ilgili ise şu açıklamaları yaptı: İlk olarak Yunan şirketlerinin küresel ekonomik rekabet ortamında  gelişme ve modernleşmelerine yardımcı olmak için hizmet veren Hellenic Federation of Enterprises (SEV) ile görüşmeler yapacağız. Ardından da yine Yunanistan iş çevreleri tarafından çok önemli olan ve 610 üyesiyle Yunanistanın en büyük ithalatçı şirketler birliği Greek International Business Association (SEVE)  yetkilileri ile buluşarak fikir alışverişinde bulunacağız. Türkiye ile iş yapan ve yapmak isteyen Yunan işadamları da SEVE ile yapılacak görüşmeye katılacak. Ayrıca Türk Konsolosu Tuğrul Biltekin, Yunanistan Türk Ataşesi Kemal Sinan Tüzün ve Kuzey Yunanistan Konseyi Başkanı  Can Apikyanla da görüşmeler yapacağız. 
Programın oluşturulmasında Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Türkiye Yunan Ataşesi Ioannis Karkanisin GYİADa çok destek olduğuna dikkat çeken Akdarı, Ataşenin bu süre zarfında GYİAD üyelerine  eşlik edecek olmasının, gezinin taşıdığı ticari önemi de vurguladığını belirtti. 

 


Geri Dön