12 / 05 / 2024

GYODER İstanbul REstate organizasyonu 15-17 Haziran 2010'da

GYODER İstanbul REstate organizasyonu 15-17 Haziran 2010'da

Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları Derneği (GYODER) ilkini haziran ayında düzenlediği `İstanbul REstate' isimli organizasyonun ikincisini 15-17 Haziran 2010 tarihlerinde yapmak için çalışmalarını hızlandırdı



Lütfi Kırdar'da yapılacak organizasyon, hem İstanbul'un gayrimenkuldeki markalaşma çabası hem de ofis binalarına çeki düzen verilmesi açısından önem taşıyor.
Avrupa, Ortadoğu, Rusya ve BDT ülkeleri, Kuzey Afrika, Akdeniz Bölgesi ve Türkiye'den çok sayıda kurumsal ziyaretçiyi, yatırımcıları ve dünyanın önde gelen gayrimenkul şirketlerini tek çatı altında toplayan İstanbul REstate'in 5 yıl içinde dünyanın en önemli uluslararası gayrimenkul fuarı olmasını beklediklerini ifade eden GYODER Başkanı Turgay Tanes,  "Dünyada birçok şehir,  bu fuarlarla marka haline geliyor ki bunların birçoğu İstanbul'un bir ilçesi büyüklüğünde. İstanbul potansiyeli ve kapasitesi ile bu marka hale gelmiş şehirlerden çok daha fazlasını hak eder nitelikte. Bu konuda sektörün, diğer yurtdışı fuarlara gösterdikleri ilgiyi kendi ülkelerindeki ve hatta daha kapsamlı olan fuara göstermelerini bekliyoruz." dedi.

Doğru orantılı yatırım
GYODER'in gündemindeki bir diğer konu ise yatırımların Anadolu'ya çekilmesi. Yatırımları Anadolu'daki kentlere çekebilmek için kentler üzerinde tek tek çalışmanın ve yatırımcılarla yerel yetkilileri buluşturmanın önemli olduğuna inandıklarını vurgulayan Tanes,  ciddi bir potansiyel taşıyan bu kentlerin yatırımlardan ancak böyle pay alabileceğini söyledi. Gayrimenkul sektöründe yeni canlanma döneminin kapıda olduğuna dikkat çeken Tanes, Anadolu kentlerinin bu canlanmadan doğru oranlarda pay alması gerektiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: İstanbul'un yanı sıra Anadolu'da henüz doyuma ulaşmamış alanlara da yatırım yapılmasına ön ayak olmalıyız. Yeni canlanma döneminde büyüme ile birlikte oluşacak gelir artışlarının bu bölgelerde proje ihtiyaçlarını artıracağına inanıyoruz. Örneğin turizm potansiyelini son 5 yılda 5 kat artıran Konya, hobi bahçeleri yapan Kayseri, gelişimde yeterli yükselişi sağlayamayan İzmir, bir Avrupa kenti olan Bursa ya da sınır şehirlerimiz bu yatırımlardan önemli paylar almalıdır. Gelişen Kentler Zirveleri'nin ilkini Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Başkanı Recep Altepe'nin katkılarıyla 7-8 Ocak 2010 tarihlerinde Bursa'da düzenleyecekğiz. İzmir, Konya, Kayseri, Gaziantep, Trabzon, Samsun, Hatay ve sınır illeri gibi gelişime açık kentler de bu tür etkinlikler yapabiliriz, Ancak bu illerdeki belediyelerin de destekleri ve isteklilikleri de önem taşıyor" dedi.

OFİSLERİ HİZAYA GETİRECEK
Gayrimenkul sektörünün önemli bir alt segmenti olan ofis sektöründe sınıflandırmanın büyük bir önem taşıdığına dikkat çeken Tanes, bu konudaki çalışmalarına dikkat çekerek, "Ofis binaları için genelde bir temele dayanmadan kullanılan, A+, A, B gibi kavramlar, GYODER tarafından mercek altına alınacak. Bünyemizdeki Gayrimenkul Geliştirme Komitesi konuyla ilgili çalışmalarını başlattı. Sınıflandırmaların objektif kriterlere dayandırılmasıyla ilgili ileride bir sertifika sistemine geçilmesi için de çalışmalar mevcut" diye konuştu.
Tebernüş Kireççi/Milliyet


Geri Dön