06 / 05 / 2024

GYODER, KONUTDER ve İNDER'den sektör açıklaması!

GYODER, KONUTDER ve İNDER'den sektör açıklaması!

Türkiye ve dünya gündemine bomba gibi düşen yolsuzluk iddiaları müteahhitlerin hassasiyetini artırdı. Türkiye gayrimenkul sektörünü temsil eden, aynı çatı altında toplayan GYODER, KONUTDER ve İNDER konu ile ilgili ortak bir açıklama yaptı...



Türkiye ve dünya gündemine bomba gibi düşen yolsuzluk iddiaları müteahhitlerin hassasiyetini artırdı. Türkiye gayrimenkul sektörünü temsil eden, aynı çatı altında toplayan GYODER, KONUTDER ve İNDER konu ile ilgili ortak bir açıklama yaptı. 


Açıklamada "Son günlerde yaşanan gerek ülkemiz kamuoyunu gerekse tüm dünyanın ilgisini ülkemize odaklayan olaylar hepimizin hassasiyetini ciddi boyutta artırmakta ve Türkiye ekonomisinin olumsuz yönde etkilenmesine neden olmaktadır. 


Şuan içerisinde bulunduğumuz soruşturma sürecinin, 100 milyar doların üzerinde büyüklüğe sahip, Türkiye'nin lokomotif sektörlerinden inşaat sektörünü ve Türkiye'nin genel itibarını olumsuz etkileyecek bir noktaya gittiğini büyük bir üzüntüyle görmekteyiz" denildi. 




Hassasiyet arttı


Ülke ekonomisinin bu olayı en az hasada atlatması için her türlü müphemiyetin bir an önce ortadan kaldırılmasının acil ve zaruri olduğuna dikkat çeken müteahhitler, son olaylar neticesinde sektörde hassasiyetin arttığını söyledi. Açıklamada gayrimenkul sektörünün bir bütün olarak tüm üretimini sürdürmekte ve taahhütlerini yerine getirmekte, her zamankinden daha fazla titizlik ve çaba harcadığına da vurgu yapıldı. 



"Sektörün öncü dernekleri olarak ekonomik hayatımızın sağlıklı bir şekilde yürümesinin her zaman arkasında olacağız. Belirsizliğin devam ettiği her gün sektöre zarar veriyor." 



Bugün Gazetesi 



Geri Dön