19 / 05 / 2024

inder sektör açıklaması

inder sektör açıklaması

Türkiye ve dünya gündemine bomba gibi düşen yolsuzluk iddiaları müteahhitlerin hassasiyetini artırdı. Türkiye gayrimenkul sektörünü temsil eden, aynı çatı altında toplayan GYODER, KONUTDER ve İNDER konu ile ilgili ortak bir açıklama yaptı...

ABD Hazine Bakanı Yellen'dan ticari gayrimenkul sektörü açıklaması!

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, yüksek faiz oranları ve pandemi sonrası değişen çalışma modelleri ile ofislerin boşalmasından dolayı ticari gayrimenkul sektörüne ilişkin endişelerinin bulunduğunu fakat durumun yönetilebilir olduğuna inandığını kaydetti.

2023 emlak sektörü durağan geçti, arsa ve arazilere talep zirve yaptı!

2023 yılı emlak sektörü açısından çok durağan bir yıl olurken, arsa ve arazilere talep zirve yaptı.

2024 yılında borsada kazandırabilecek altı sektör açıklandı!

İnfo Yatırım, bu sene borsada en çok sigortacılık sektörünün kazandırdığını açıkladı. İnfo Yatırım 2024 Finans Araştırma Raporu’nu açıklandı. İşte rapor ve haberin detayları...

Bakan Kirişçi'den flaş et ve süt fiyatları açıklaması! Gerekeni yaparız

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, süt ve et fiyatlarına ait açıklama yaptı. Kirişçi, 'Ne etimizde ne sütümüzde eksiğimiz yok, lüzum olursa de gerekli tedbirler alınır.' açıklamasını yaptı.

Konut sektörü KDV indiriminden umutlu!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren, konutta KDV indirimiyle ilgili konuştu ve arsa maliyetlerinin KDV üzerinden düşürülmesinin sektör açısından olumlu olduğuna dikkat çekti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan inşaat sektörü açıklaması! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, inşaat sektörüyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Sektörde zam üstüne zam yapan fırsatçıların yer altığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşları koruyacaklarının altını çizdi. 

Avrupa Merkez Bankası'ndan emlak sektörü açıklaması! İşte sektördeki riskler...

Avrupa Merkez Bankası (AMB) tarafından koronavirüs pandemisinde yüksek fiyatlarla daha çok borçlanılması sebebiyle emlak sektörünün Euro Bölgesi bankalarında önem arz eden bir "güvenlik açığı" olduğunun altı çizildi.

Merkez Bankası’nın faiz kararı gayrimenkul sektörünü nasıl etkileyecek?

Aremas Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, Merkez Bankası’nın faiz kararını gayrimenkul sektörü açısından olumlu olduğunu dile getirdi. 

Gökan Zeybek'ten inşaat ve turizm sektörü açıklaması!

Kovid-19 salgını tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkiledi. Kapanmalar ve kısıtlamalar nedeniyle birçok sektör zorluklarla karşılaştı. Peki inşaat ve turizm sektörleri salgından nasıl etkilendi?

Tahir Tellioğlu'ndan inşaat sektörü açıklaması!

Konut kredilerindeki yüksek faizler ile salgın süreci inşaat sektöründe daralmaya neden olurken, sektör oyuncuları arasında da iflas dalgası gündemde. İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, inşaat ve konut sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gürsel Baran'dan konut sektörü açıklaması!

ANKARA Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, pandemi döneminde ticareti, firmaların ve esnafın sorunlarını anlattı. Gürsel Baran, inşaat sektörünün zorda olduğunu söyledi.

Peyzaj Mimarları Odası İzmir Şubesi'nden Kültürpark açıklaması!

Peyzaj Mimarları Odası İzmir Şubesi, Kültürpark için "Korunması konusunda mutabık kalınan yapılar dışında, tüm yapıların alandan ivedilikle uzaklaştırılması ve tüm inşaat faaliyetlerinden kaçınılması olmazsa olmazımızdır" açıklamasında bulundu.

ABD’de inşaat sektörü açık iş sayısı Eylül ayında azaldı!

ABD Çalışma Bakanlığı, Eylül 2020'e yönelik ilişkin JOLTS Açık İş Sayısı verilerini açıkladı. Verilere göre, inşaat sektörlerinde açık iş sayısı azaldı. 

inder sektör açıklaması Haberi

inder sektör açıklaması

Türkiye ve dünya gündemine bomba gibi düşen yolsuzluk iddiaları müteahhitlerin hassasiyetini artırdı. Türkiye gayrimenkul sektörünü temsil eden, aynı çatı altında toplayan GYODER, KONUTDER ve İNDER konu ile ilgili ortak bir açıklama yaptı. 


Açıklamada "Son günlerde yaşanan gerek ülkemiz kamuoyunu gerekse tüm dünyanın ilgisini ülkemize odaklayan olaylar hepimizin hassasiyetini ciddi boyutta artırmakta ve Türkiye ekonomisinin olumsuz yönde etkilenmesine neden olmaktadır. 


Şuan içerisinde bulunduğumuz soruşturma sürecinin, 100 milyar doların üzerinde büyüklüğe sahip, Türkiye'nin lokomotif sektörlerinden inşaat sektörünü ve Türkiye'nin genel itibarını olumsuz etkileyecek bir noktaya gittiğini büyük bir üzüntüyle görmekteyiz" denildi. 




Hassasiyet arttı


Ülke ekonomisinin bu olayı en az hasada atlatması için her türlü müphemiyetin bir an önce ortadan kaldırılmasının acil ve zaruri olduğuna dikkat çeken müteahhitler, son olaylar neticesinde sektörde hassasiyetin arttığını söyledi. Açıklamada...