28 / 04 / 2024

2024 yılında borsada kazandırabilecek altı sektör açıklandı!

2024 yılında borsada kazandırabilecek altı sektör açıklandı!

İnfo Yatırım, bu sene borsada en çok sigortacılık sektörünün kazandırdığını açıkladı. İnfo Yatırım 2024 Finans Araştırma Raporu’nu açıklandı. İşte rapor ve haberin detayları...



İnfo Yatırım 2024 Finans Araştırma Raporu’nu açıklandığı belirtildi. Açıklanan rapora göre yerel seçime kadar olan dolar kurunun 32 Türk Lirası, enflasyonun ise yüzde 64,8 seviyesinde olması hedefleniyor. Öte yandan ise Aralık 2024 yılında da enflasyonun yüzde 39,2’ye azalması beklenirken dolar/TL’nin 40,90 Türk Lirası'na kadar ye artması hedefleniyor.

2024 YILINDA KAZANDIRMASI BEKLENEN SEKTÖRLER

Buna göre, 2023 yılında ise en fazla kazandıran sektörün sigortacılık olduğu kaydedilen rapora göre yeni yılda borsada yatırımcısını sevindirebilecek sektörlerin ise bankacılık, sigortacılık, ulaştırma, taş toprak, gıda perakende ve giyim perakende olacağı öngörülüyor.

BU SENE EN ÇOK NE KAZANDIRDI?

Açıklanan raporda, Borsa İstanbul’da 2023 senesinde de en fazla kazandıran ve kaybettiren sektörler ve 2024 beklentileri de kaydedildi. 2023 yılında borsada yatırımcısını en çok sevindiren sektör 14 Aralık itibari ile yüzde 145,39 ile Sigortacılık olurken, KOBİ Sanayi ise yüzde 125,47, Spor Hisseleri de yüzde 118,89, Taş ve Toprak ise %107,05 ile yüzde yüzün üzerinde getiri sağladığı açıklandı.

2024 yılında borsada kazandırabilecek altı sektör açıklandı!

Rapor kapsamında yerel seçimlerin etkilerinin genel seçim kadar fazla olmayacağı belirtiliyor. Reel getirideki pozitiflik beklentisi ve risksiz getirilerin enflasyona yaklaşması ile hisse ve sektörler ön plana çıkacak.

Diğer taraftan küresel enflasyon seviyelerinde yaşanan düşüş eğiliminin devamı ve küresel resesyonun azalma ihtimali, merkez bankalarının uyguladığı sıkı para politikalarının da bir yıl içinde terse dönme potansiyelini artırıyor. Son bir yılda artan finansman maliyetlerinin 1 yıl ve üzeri vadelerde düşmesi ile olası genişlemeci para politikalarının ise gelişmekte olan ülke ekonomilerini risk iştahındaki artışla beraber destekleyici bir konuma gelme ihtimali de söz konusu. Tüm bu etkenler göz önünde bulundurulduğunda İnfo Yatırım Araştırma Ekibine göre her ne kadar belli başlı bazı kırılganlıklar olsa da büyük resimde, Türkiye adına önümüzdeki sürecin büyük fırsatlar barındırdığı düşünülüyor.

Kıbrıs'ta gizemli nüfus çıkmazı! Kaç konut ve iş yeri olduğu bilinmiyor! 

Sigorta şirketlerinden doğal afetlere karşı yeni sigorta paketleri geliyor!

Kaskoda talep bir yılda 3 kat arttı! İşte en uygun kasko paketleri!

Sigorta şirketleri mini onarım şartlarında değişikliğe gitti! Aracı olanlar mutlaka okusun!


Geri Dön