04 / 05 / 2024

Sigorta şirketleri mini onarım şartlarında değişikliğe gitti! Aracı olanlar mutlaka okusun!

Sigorta şirketleri mini onarım şartlarında değişikliğe gitti! Aracı olanlar mutlaka okusun!

Eski mini onarım kapsamı olarak cam çatlağı, döşeme yanığı, tamponlarda oluşan küçük çizikler ön plana çıkarken, yeni uygulamada kasko hasarsızlık indirimi bozulmadan daha kapsamlı çözümlere gidildi.



Türkiye’de kasko poliçesi bilincinin artmasına paralel olarak 2000’li yılların başında klozlara eklenen mini onarımın kapsamı, tüketicinin ihtiyaçları doğrultusunda yıllar içerisinde değişim göstermeye başladı. Mevcut mini onarım kapsamında cam çatlağı, döşeme yanığı, tamponlardaki küçük çizikler ön planda bulunuyordu. Artık tüketici kaskosundaki hasarsızlık indirimi bozulmadan daha geniş kapsamlı çözümler talep edince sigorta şirketleri de bu duruma sessiz kalmadı.

Birçok sigorta şirketiyle anlaşması olan RS Otomotiv Grubu; RS Servis ve RS Boyasız Onarım tarafında, sigorta şirketleriyle yaptığı anlaşmalar kapsamında hasarlı kaportada eski döneme kıyasla daha büyük çapta hasarlarda boyasız onarım, iç mekânda tuş takımı restorasyonu, derin çizik onarımı, taş izi hasar onarımı gibi işlemleri de artık mini onarım olarak tüketicilerin hizmetine sunuyor.

OTOMOBİLİN DEĞERİ ARTINCA TALEP DEĞİŞTİ

Türkiye’de kasko sigortası bilinci seksenli ve doksanlı yıllarda oldukça düşük seviyelerde ilerlerken, 2000’li yıllarla birlikte tüketicilerin kaskoya olan ilgisinde önemli değişiklikler yaşandı. Bu değişimle birlikte poliçelerdeki klozlara eklenen ve araç sahiplerine ücretsiz bir çok avantaj sunan mini onarım hizmetleri, kasko yaptırmakta önemli rol oynamaya başladı. Camlarda oluşan çatlaklar, tamponlardaki çizikler, döşemelerde ortaya çıkan yanık ve delikler; sigorta şirketinin anlaşmalı servislerinde hasarsızlık indirimi bozulmadan tamir ediliyordu. Ancak son yıllarda otomobillerdeki değer artışı, tüketicilerin ihtiyaç ve taleplerinin de değişmesine yol açtı.

 


Geri Dön