27 / 04 / 2024

Konut sektörü KDV indiriminden umutlu!

Konut sektörü KDV indiriminden umutlu!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren, konutta KDV indirimiyle ilgili konuştu ve arsa maliyetlerinin KDV üzerinden düşürülmesinin sektör açısından olumlu olduğuna dikkat çekti. 



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen hafta yapılan kabine toplantısı sonrasında KDV indirimiyle ilgili müjdeler açıkladı. Hafta ortasında da kararlar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 1 Nisan'dan itibaren yürürlüğe giren yeni düzenlemeye göre, temel ihtiyaç maddelerinden olan deterjan, sabun, tuvalet kağıdı, peçete, bebek bezi, kadın pedi gibi ürünlerin KDV'si yüzde 18'den yüzde 8'e indirildi. Düzenleme sadece bununla da sınırlı değil. Yeme içme hizmetlerinden alınan KDV oranı da yüzde 18'den yüzde 8'e çekildi. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sertifikalandırılan tohumluk ve fidanlardan alınan KDV oranı yüzde 1'e indirildi. Süt, yumurta ve meyve üretiminde kullanılan tarım makinalarında da yüzde 8 KDV kapsamına alındı.

Konut sektörü KDV indiriminden umutlu!

Peki konut sektörü temsilcileri KDV indirimini nasıl değerlendiriyor? İşte TMB Başkanı Erdal Eren'in konuyla ilgili açıklamaları...


Geri Dön