29 / 04 / 2024

GYODER'den Emlak Konut kampanyasına 60 bin konut ve ofisle destek!

GYODER'den Emlak Konut kampanyasına 60 bin konut ve ofisle destek!

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Torun, Emlak Konut'un satış kampanyasına destek verdiklerini belirterek, kampanyada 39 firmanın 56 bin konut ve 3 bin 200 ofisle yer alacağını bildirdi.




Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından "Gayrimenkulde Güç Birliği Daha Düçlü Türkiye" kampanyası Four Seasons Bohphorus Otel'de gerçekleşen toplantı ile duyuruldu.


Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, Emlak Konut'un satış kampanyasına destek verdiklerini belirterek, "39 firma ile, toplamda 86 projede 56 binin üzerindeki konut ve 3 bin 200 ofisi yüzde 20 peşinat ve yüzde 0,70 faiz oranı ile satışa çıkarıyoruz." ifadesini kullandı.



AA



Haber PR Ajansı'nda şöyle yer aldı


Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu GYODER (Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği), ülke ekonomisinin dinamizminin devam etmesi amacıyla yeni bir kampanya başlatıyor. 1-31 Ağustos tarihleri arasında geçerli olacak "Gayrimenkulde Güç Birliği Daha Güçlü Türkiye" kampanyası kapsamında GYODER üyesi 39 proje geliştirici firma, projelerini 10 yıl vadeli ve aylık yüzde 0.7’lik bir kredi faizi ile tüketiciye sunacak. Ayrıca satılacak konutlar için peşinat yüzde 25 yerine yüzde 20 olacak.


Ülkenin geçtiği bu zor dönemde, gayrimenkul sektörünün öncü çatı kuruluşu olarak her zaman olduğu gibi Türkiye'ye ve Türkiye ekonomisine güvenlerinin sonsuz olduğunu belirten GYODER Başkanı Aziz Torun, “Kampanyamızla ülke ekonomisine önemli katkılar sağlamayı, birlik ve beraberlik ruhunu pekiştirmeyi hedefliyoruz,” dedi.


Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu GYODER (Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği), ekonomik büyümeye destek olmak ve sektöre ivme kazandırmak için Gayrimenkulde Güç Birliği Daha Güçlü Türkiye kampanyasını başlatıyor. Ülkenin geçtiği bu zor dönemde Türkiye ekonomisine olan güveninin göstergesi olarak hayata geçen kampanya sayesinde vatandaşlar, daha kolay şartlarda ev sahibi olma imkânı yakalayacak. Tüm üyeleriyle birlikte ülkenin kalkınması, istihdamın artması ve sektörün ekonomiye katma değer sağlaması için hiç durmadan ve azimle çalışmalarına devam eden GYODER, bu kampanyayla birlikte ortak bir kalkınma hareketini başlatmayı amaçlıyor.


1 Ağustos Pazartesi günü Four Seasons Bosphorus Otel'de düzenlenen basın toplantısıyla detayları duyurulan kampanya kapsamında GYODER üyesi 39 üye firmanın 100'e yakın projesinden yaklaşık 56.000 konut ve 3200 ofis, 10 yıl vadeli ve aylık yüzde 0.7’lik bir kredi faizi ile tüketiciye sunulacak. 1-31 Ağustos tarihleri arasında geçerli olacak kampanyada satılacak konutlar için peşinat yüzde 25 yerine yüzde 20 olacak. Bu kampanya ile Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden biri olan gayrimenkul sektörünün mevcut durumdan minimum seviyede etkilenmesi ve ülke ekonomisine katkı sağlanması hedefleniyor.


Aziz Torun: Gayrimenkul sektörü olarak milletin meclisi TBMM'nin onarılmasına talip oluyoruz


Düzenlenen basın toplantısında konuşan GYODER Başkanı Aziz Torun, 15 Temmuz gecesi hasar gören Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) onarımına GYODER olarak talip olduklarını, en kısa sürede yetkililerle iletişime geçip bu girişime öncü olacaklarını söyledi.


Geçtiğimiz günlerde Emlak Konut GYO’nun piyasadaki bekleme eğilimini kırmak, satışları arttırmak ve bu süreçte yüklenicilerin nakit akımlarına pozitif katkı yapabilmek için başlattığı kampanyayı memnuniyetle karşıladıklarını belirten Aziz Torun, kendi kampanyalarıyla da bu süreci devam ettirmek istediklerini söyledi. Gayrimenkul sektörü olarak ekonominin lokomotifi olmaya devam edeceklerini hatırlatan Torun, sözlerine şöyle devam etti: "Ülkemizin geçtiği bu zor dönemde gayrimenkul sektörünün öncü çatı kuruluşu GYODER olarak Türkiye'ye ve Türkiye ekonomisine güvenimiz sonsuz. Bu amaçla Gayrimenkulde Güç Birliği Daha Güçlü Türkiye kampanyasını bugün itibariyle hayata geçiriyoruz. Bu kampanyanın amacı ülke ekonomisindeki canlılığı devam ettirmek ve sektöre ivme kazandırmaktır. GYODER olarak bu dönemde üzerimize düşen görevleri yapmaya her zaman olduğu gibi hazırız."


Gayrimenkul sektörü olarak birlikteliklerini bir kez daha ortaya koyduklarını hatırlatan Aziz Torun, kampanya sayesinde ekonomiye önemli bir destek sağlayacaklarını söyledi. Yurt dışındaki negatif algıyı kırmak için de daha etkin lobi yapacaklarını belirten Torun, önümüzdeki dönemde bu konuda daha aktif olacaklarını söyledi.


Basın toplantısında söz alan diğer firma yöneticileri, Türkiye'nin bu dönemde daha da güçleneceğini, yatırımların süreceğini ve herhangi bir işten çıkarma yapmayacaklarını söyledi.


Gayrimenkulde Güç Birliği Daha Güçlü Türkiye Konut Kampanyası'na katılacak GYODER üyeleri ise şöyle: Ağaoğlu, Akkuş, AND Gayrimenkul, Avrupa Konutları, Astay Gayrimenkul, Bak Yapı, Babacan, Çalık Gayrimenkul, Dap Yapı, DKY İnşaat, Dumankaya, Ege Yapı, Eroğlu Yapı, EYG Grup, Extensa, Fer Yapı, Halk GYO, Hasanoğlu İnşaat, İş GYO, Kavuklar İnşaat, Kavi Yapı, Kiler GYO, Kuzu Grup, Mar Yapı, Metal Yapı Konut, NEF, Nurol GYO, Pana Yapı, Pekdemir, Piyalepaşa İstanbul, Propa İnşaat, Sinpaş GYO, Sinpaş Yapı, Selin Yapı, Sur Yapı, Tahincioğlu Gayrimenkul, Torunlar GYO, Toya Yapı, Turyap, Yenigün İnşaat, Vakıf GYO.



Kampanya kapsamındaki proje isimleri:


Ağaoğlu: My Home Maslak, My Towerland, Andromeda Gold, My World Europe, My Newwork


AND Gayrimenkul: AND Pastel


Akkuş: Alyatrio


Astay Gayrimenkul: Onaltıdokuz İstanbul


Bakyapı: İstanbul Prestij Park, Konya Prestij Park, Bursa Prestij Elit, Bursa Prestij Optimum


Babacan: Babacan Premium, Babacan PALACE, Babacan Port Royal


Cathay Group: Basın Ekspres Nivo


Çalık Gayrimenkul: Tarlabaşı 360 ve Metropol


Dap Yapı: İstmarina, Adamkule


Dumankaya: Dumankaya Ritim İstanbul, Dumankaya Horizon, Dumankaya Mozaik, Dumankaya Miks, Dumankaya Modern Vadi


DKY İnşaat: DKY Ada, DKY Kartal, DKY Business Kartal ve Lokum Evler


Ege Yapı: Batışehir, Pega Kartal


EYG Grup: İdilia, İlkbahar, Vitrin, Kağıthane, Evvel İstanbul, Adım İstanbul


Extensa: Bomonti Modern Palas


Hasanoğlu İnşaat: Banu Evleri Ispartakule 2 ve Banu Evleri Ispartakule 3


İş GYO: Manzara Adalar ve İnistanbul projeleri


Kavuklar İnşaat: Kavuklar Bornova ve Point Bornova


Kiler GYO: Referans Bahçeşehir, Referans Güneşli, Referans Kartal Towers, Referans Kartal Kordonboyu


Kuzu Grup: SeaPearl Ataköy


Kavi Yapı: Home Aves


Mar Yapı: G-Yoo Inspired by Starck, G-Yoo Marin Managed by Divan


Metal Yapı Konut: Kemerlife XXIII, Arcadium Life 3, Real Life, Blue Lake Küçükçekmece


NEF: Nef Ataköy 22, Nef Merter 12 ve İnistanbul


Nurol GYO: Nurol Park


Pana Yapı: Brooklyn Park, Brooklyn Life, Jardin Eden Çeşme, Kartal Eagle


Pekdemir: Evimiz Kocaeli


Piyalepaşa İstanbul: Piyalepaşa İstanbul


Propa İnşaat: Propa Aura, Propa Plus, Propa Kartal


Selin Yapı: Rings Residans


Sinpaş GYO: Queen Central Park, EgeVadisi, Aydos Country, İncek Blue, İncek Green, Ege Yakası, Bursa Modern


Sinpaş Yapı: Sinpaş Palas, Altınoran, Marina Ankara, Aquacity Denizli


Sur Yapı: Exen İstanbul, Mirage Rezidans, Lavender, Gölbahçe Evleri, İlkbahar ve Marka Rezidans


Tahincioğlu Gayrimenkul: Nidapark Kayaşehir, Nidakule Ataşehir Dükkanlar, Nidapark Başakşehir


Torunlar GYO: 5. Levent, Torun Center, Korupark Terrace ve Mall of İstanbul


Turyap:  Ankara  Golfkent


Halk GYO: Eskişehir Panorama Plus, Bizimtepe Aydos, Erzurum Şehristan Konutları


Vakıf GYO: Bizimtepe Aydos


PR



Haber AA'nda şu şekilde yer aldı ;



Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, Emlak Konut GYO'nun kampanyasına destek verdiklerini belirterek, "Bugün eş bir kampanyayı başlatmış bulunuyoruz. Kampanyamız Emlak Konut'unkilerle birlikte toplamda 86 projedeki 56 binin üzerinde konut ve 3 bin 200 ofisi kapsıyor" dedi.


Gayrimenkul sektörünün önemli oyuncularının oluşturduğu GYODER, Türk ekonomisinin önde gelen ve 2 milyondan fazla kişiyi istihdam eden inşaat sektöründe çarkların durmaması için kampanya başlattı.


"Gayrimenkulde Güç Birliği, Daha Güçlü Türkiye" ismiyle düzenlenen kampanyanın detayları Four Seasons Otel'de düzenlenen toplantıda gazetecilerle paylaşıldı.


Toplantıda konuşan Torun, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin arkasında Türkiye'nin gelişmesini, büyümesini istemeyen güçlerin olduğunu kaydederek, "İçeride buna alet olan ahmaklar ve hainlerle birlikte Türkiye üzerinde büyük bir komplonun oynandığını gördük" dedi.


"Darbe girişimi başarılı olsaydı şu anda ülkenin geleceğinden endişe ediyor olacaktık" diyen Torun, bu darbe girişimi ve cuntacı anlayışa karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın, Başbakan Binali Yıldırım'ın, muhalefet liderlerinin, siyasi partilerin, polisin, halkıyla milletiyle birlikte olan askeri kuvvetlerin ve halkın büyük bir direniş gösterdiğini, adeta destan yazdığını anlattı.


Torun, bu oyunun arkasında kuzu postuna bürünmüş güçlerin olduğunun herkesçe bilindiğinin altını çizerek, bölgesinde geleceğiyle ilgili milli politikalar üreten tek ülke olan Türkiye'nin engellenmek istendiğini aktardı.


Türkiye'nin milli gelir, ihracat gibi alanlarda büyük hedefleri olduğunu, dev projeler gerçekleştirdiğini kaydeden Torun, yıl sonuna kadar açılacak alt yapı projelerinden ve mega projelerden bahsetti.




- "İşimizin başındayız. Üretime, istihdama devam ediyoruz"




Torun, Türk ekonomisinin darbe girişiminden önceki durumuna yavaş yavaş dönmeye başladığını vurgulayarak, gayrimenkul sektörünün Türkiye'nin çok önemli lokomotif sektörlerinden olduğunu bildirdi.


Başkan Torun, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Gayrimenkul projelerinde 2 milyonun üzerinde doğrudan istihdam, alt sektörlere baktığımızda 10 milyonun üzerinde istihdam var. Dönüp baktığınızda Avrasya Tüneli, köprüler ve metrolar da aslında bir gayrimenkul yatırımı. Bizim ürettiğimiz AVM'ler, konutlar, ofisler sektörümüz bir rant sektörü olmadığını vergi ödeyen, istihdam sağlayan reel sektör olduğunu gösteriyor. Türkiye'nin geleceğinde de çok önemli rolü olacak bir sektörüz. Hafta başında sektörün önde gelen bütün patronlarıyla karşınızda olmamız bu sektörün milli olduğunu, işinin başında, üreten, istihdam sağlayan, fedakar bir sektör olduğunu bir kez daha göstermek içindir."


Torun, Ramazan ayı ve sonraki tatil döneminde satışlarda bir durgunluk gözlendiğini ancak bunun normal olduğunu, 15 Temmuz'dan sonra kayda değer bir azalma yaşanmadığını belirterek, "Biz şantiyelerimiz başındayız. Üretime, proje geliştirmeye, istihdama devam ediyoruz, edeceğiz" ifadelerini kullandı.




- "86 projedeki 56 binden fazla daire ve 3 bin 200 ofis kampanyaya dahil" 




Torun, kısa süre önce Emlak Konut GYO'nun hayata geçirdiği "TÜFE'li Satış Kampanyası"nı anımsatarak, şu ifadeleri kullandı:


"Bu kampanya ekonominin dinamizminin devam etmesi adına anlamlıydı. Bildiğiniz gibi düşük faiz ve uzun vade içeren bir kampanyaydı. Peşinatı yüzde 20'ye indiren bir kampanyaydı. Yoğun ilgi olduğunu 2 gündür görüyoruz. Biz de bu kampanyaya destek vermek için eş bir kampanyayı başlatmış bulunuyoruz. Emlak Konut ile birlikte onun uhdesi dışındaki toplamda 39 firma katılıyor. Kampanyamız, Emlak Konut'unkilerle birlikte toplamda 86 projedeki 56 binin üzerinde konut ve 3 bin 200 ofisi kapsıyor. Bu projelerde 50 bin çalışan yer alıyor. Çok önemli oyuncuların işbirliği haline dönüştürdük kampanyayı. Sektör, olumsuz dönemlerde bir araya geldi."


Torun, 1-31 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek kampanyaya bankaların da destek vermesini talep ederek, "Kampanyanın bizlere getirdiği ciddi maliyet var. Bunu biz göğüslerken arzu ediyoruz ki bankalar da buna destek versin. Bir aylık süreyi bankaların vereceği destekle uzatmış olabiliriz" diye konuştu.


Şartların Emlak Konut'un kampanyası ile aynı olduğunu aktaran Torun, kampanyaya dahil olan 56 binden fazla evin ve 3 bin 200 ofisin yüzde 20 peşinat, yüzde 0,70 faiz oranı ve 120 ay vade ile alınabileceğini bildirdi.




- "50 milyar liralık bir büyüklükten bahsediyoruz"




Torun, kampanya kapsamında daha önce bu projelerden gayrimenkul alanlar için bir iyileştirme olmayacağını kaydederek, ancak kapora verildiyse ve henüz sözleşme imzalanmadıysa bu kişilerin kampanyadan yararlanabileceğini söyledi.


Kampanyanın bir ay ile sınırlı olduğunu anımsatan Torun, ilerleyen aylarda siyasi iradenin getireceği teşviklerle yeni kampanyaların düzenlenebileceğini veya bu kampanyanın uzatılabileceğini vurguladı.


Torun, satışa çıkarılan 56 binden fazla dairenin ortalama 50 milyar liralık bir büyüklüğe denk gelebileceğini belirterek, dairelerin normalde ne ise o fiyattan satılacağını, herhangi bir zammın mümkün olmayacağını aktardı.


Burada sektör oyuncularının birlikte hareket etmesinin çok önemli olduğunun altını çizen Torun, "Buradan ekonomiye ciddi destek çıkmış oluyor. Sektörün durmadan yoluna devam edeceği mesajını veriyoruz" dedi.


Torun, ayrıca yurt dışında Türkiye'nin tanıtımını çeşitli etkinlikler ve fuarlarla yapmaya devam edeceklerini vurguladı.




- Tüketicilere önemli uyarı




Torun, tatil rehavetinden sonra Türkiye'ye para girişinin devam edeceğini ve gayrimenkul satışlarının bunu destekleyeceğini ifade ederek, 2016 yılını kar yılı değil acı olaylardan ders çıkarma yılı olarak gördüklerini dile getirdi.


Başkan Torun, "Bizlerin dışında da kampanya yapan şirketler var. Tüketicilerden ricam projenin ruhsatı alınmış mı, banka kredisi kullanma konusunda herhangi bir anlaşma var mı buna baksınlar. Yani KİPTAŞ, TOKİ, Emlak Konut işbirliğinin dışında bir banka kredisi kullanım güvencesi var mı bu çok önemli. Ruhsatı alınmamış ya da bitirme garantisi olmayan projelerde satışlar yapılmaya yeltenen olabilir" dedi.


Darbe girişimi sırasında bombalanan ve hasar gören TBMM binasını kendilerinin yapmak istediğini belirten Torun, "Madem milletin meclisi, biz bu meclisi onarma konusunda ilgililerle temasa geçeceğiz. Bu konuda talipliyiz" ifadelerini kullandı.


Torun, darbe girişimi sırasında şehit olanların yakınları ve gaziler için de bir kampanya düşündüklerini ve bunu ilerleyen günlerde açıklayacaklarını sözlerine ekledi.




- Kampanyaya dahil olan firmalar ve projeleri




Kampanyaya katılan firmalar ve projeleri şu şekilde:


"Ağaoğlu (My Home Maslak, My Towerland, Andromeda Gold, My World Europe, My Newwork), AND Gayrimenkul (AND Pastel), Astay Gayrimenkul (Onaltıdokuz İstanbul), Bakyapı (İstanbul Prestij Park, Konya Prestij Park, Bursa Prestij Elit, Bursa Prestij Optimum), Babacan (Babacan Premium, Babacan PALACE, Babacan Port Royal), Çalık Gayrimenkul (Tarlabaşı 360, Metropol) Dap Yapı (İstmarina, Adamkule), Dumankaya (Dumankaya Ritim İstanbul, Dumankaya Horizon, Dumankaya Mozaik, Dumankaya Miks, Dumankaya Modern Vadi), Ege Yapı (Batışehir, Pega Kartal), EYG Grup (İdilia, İlkbahar, Vitrin, Kağıthane, Evvel İstanbul, Adım İstanbul), Extensa (Bomonti Modern Palas), Hasanoğlu İnşaat (Banu Evleri Ispartakule 2, Banu Evleri Ispartakule 3), İş GYO (Manzara Adalar, İnistanbul), Kavuklar İnşaat (Kavuklar Bornova, Point Bornova), Kiler GYO (Referans Bahçeşehir, Referans Güneşli, Referans Kartal Towers, Referans Kartal Kordonboyu), Kuzu Grup (SeaPearl Ataköy), Mar Yapı (G-Yoo Inspired by Starck, G-Yoo Marin Managed by Divan), Metal Yapı Konut (Kemerlife XXIII, Arcadium Life 3, Real Life, Blue Lake Küçükçekmece), Nurol GYO (Nurol Park), Pana Yapı (Brooklyn Park, Brooklyn Life, Jardin Eden Çeşme, Kartal Eagle), Pekdemir (Evimiz Kocaeli), Piyalepaşa İstanbul (Piyalepaşa İstanbul), Propa İnşaat (Propa Aura, Propa Plus, Propa Kartal), Sinpaş GYO (Queen Central Park, EgeVadisi, Aydos Country, İncek Blue, İncek Green, Ege Yakası, Bursa Modern), Sinpaş Yapı (Sinpaş Palas, Altınoran, Marina Ankara, Aquacity Denizli, Liva, Köyceğiz), Sur Yapı (Exen İstanbul, Mirage Rezidans, Lavender, Gölbahçe Evleri, İlkbahar, Marka Rezidans), Tahincioğlu Gayrimenkul (Nidapark Kayaşehir, Nidakule Ataşehir Dükkanlar, Nidapark Başakşehir), Torunlar GYO (5. Levent, Torun Center, Korupark Terrace, Mall of İstanbul) Turyap (Ankara Golfkent), Halk GYO (Eskişehir Panorama Plus, Bizimtepe Aydos, Erzurum Şehristan Konutları) Vakıf GYO (Bizimtepe Aydos). 



AA


Haber Hürriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Gayrimenkul sektörünü hareketlendirmek için GYODER bünyesindeki firmalar 50 milyar TL büyüklükte kampanya başlatıyor.


Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Aziz Torun, inşaat ve gayrimenkul sektörünün hareketlenmesi için dernek bünyesinde başlatılan kampanya ile ilgili düzenlenen basın toplantısında şu açıklamaları yaptı:


-Sektörü hareketlendirmek için GYODER bünyesindeki 39 firma 86 proje için bir ay sürecek kampanya başlatıyoruz


-Bugün başlayan kampanya kapsamında 56,000 konut bulunuyor; kampanyanın büyüklüğü yaklaşık 50 milyar lira seviyesinde


-Kampanya kapsamında peşinat tutarını düşürüp, vadeyi uzattık; yüzde 20 peşinat, 120 ay vade, yüzde 0.70 faiz uygulayacağız


-Projeye destek vermeleri için bankalarla da görüşeceğiz; destek vermeleri halinde kampanyanın süresini uzatacağız


-Yılsonu itibarıyla konut satışlarında geçen yılın altına düşmeyeceğimizi öngörüyoruz



Hürriyet 




Haber Cumhuriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Aziz Torun, inşaat ve gayrimenkul sektörünün hareketlenmesi için dernek bünyesinde başlatılan kampanya ile ilgili düzenlenen basın toplantısında şu açıklamaları yaptı:


-Sektörü hareketlendirmek için GYODER bünyesindeki 39 firma 86 proje için bir ay sürecek kampanya başlatıyoruz


-Bugün başlayan kampanya kapsamında 56,000 konut bulunuyor; kampanyanın büyüklüğü yaklaşık 50 milyar lira seviyesinde


-Kampanya kapsamında peşinat tutarını düşürüp, vadeyi uzattık; yüzde 20 peşinat, 120 ay vade, yüzde 0.70 faiz uygulayacağız


-Projeye destek vermeleri için bankalarla da görüşeceğiz; destek vermeleri halinde kampanyanın süresini uzatacağız


-Yılsonu itibarıyla konut satışlarında geçen yılın altına düşmeyeceğimizi öngörüyoruz.




Cumhuriyet


Haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı


FETÖ’nün hain darbe girişiminin etkilerini inşaat sektörü sıfırladı. Emlak Konut’un tarihi kampanyasına GYODER de destek verdi. Toplam değeri 50 milyara ulaşan konutlar yüzde 20 peşin, 120 ay vadeli ve yüzde 0.7 faizle satılacak.


Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain darbe girişiminin ekonomik etkilerini gayrimenkul sektörü püskürttü. Konut satışlarını canlandırmak için elini taşın altına koyan Emlak Konut'un ardından GYODER de harekete geçti. Emlak Konut'un dün başlayan 30 yüklenici firmasının 15 bin konutla yer aldığı kampanyaya GYODER de katıldı. Böylece, kampanyaya dahil olan proje sayısı 86'ya, konut sayısı 56 bine, ofis sayısı da 3 bin 200'e çıktı. Toplam değeri 50 milyar liraya ulaşan bu konutlar, ağustos ayı boyunca yüzde 20 peşinat, 120 ay vade ve yüzde 0.70 faiz oranıyla alınabilecek.


AMAÇ SATIŞ DEĞİL

GYODER Başkanı Aziz Torun, Türkiye'nin yaşadığı bu süreçte yatırımcılara da önemli görevler düştüğünü söyledi. Torun, "Biz şantiyelerimizin başındayız ve yatırıma devam ediyoruz. Doğrudan 2 milyon, 200 alt sektörle toplam 10 milyon kişiye istihdam sağlıyoruz. Sektörde önümüzdeki aylarda başarılı bir ivme yakalanacak. Satışlar geçen yılın gerisinde kalmayacak" dedi. Torun, Türk ekonomisinin darbe girişiminden önceki durumuna yavaş yavaş dönmeye başladığını vurgulayarak, gayrimenkul sektörünün Türkiye'nin çok önemli lokomotif sektörlerinden olduğunu söyledi. Ramazan ayı ve sonraki tatil döneminde satışlarda bir durgunluk gözlendiğini ancak bunun normal olduğunu anlatan Torun, kampanyanın asıl amacının konut satışlarını artırmak olmadığını, ekonomiye dinamizin getirmek olduğunu da ifade etti.


TÜKETİCİYE UYARI!

Torun, 2016 yılını kâr yılı değil acı olaylardan ders çıkarma yılı olarak gördüklerini dile getirdi. Torun, "Bizlerin dışında da kampanya yapan şirketler var. Tüketicilerden ricam bu konuda çok dikkatli olsunlar. Projenin ruhsatı alınmış mı, banka kredisi kullanma konusunda herhangi bir anlaşma var mı buna baksınlar. Çünkü bu dönemde ruhsatı alınmamış ya da bitirme garantisi olmayan projelerde satışlar yapılmaya yeltenen olabilir" dedi.


BANKALAR DA FAİZİ YÜZDE 0.9'A İNDİRSİN

Sektörün kampanya atağını bankaların da desteklemesi gerektiğini söyleyen Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, şunları anlattı: "Başlattığımız bu seferberlik, Türkiye çapında konut üretimini destekleme atağıdır. Bizim inşaat sektörü olarak bu günlerde bankalardan talebimiz, ellerini taşın altına koymaları. Bu kampanya kapsamında faiz oranlarını yüzde 1.10'dan 0.90'a çekmeleri. Bizim kampanyamızda arada 40 puanlık bir kayıp var. Onlar da bu kaybın yarısını ödeyebilirler. Bu sadece inşaat sektörünün görevi değil."


MECLİS'İ ONARMAYA TALİBİZ

Darbe girişimi sırasında bombalanan ve hasar gören TBMM binasını kendilerinin yapmak istediğini belirten Torun, "Madem milletin Meclis'i, biz bu Meclis'i onarma konusunda ilgililerle temasa geçeceğiz. Bu konuda talipliyiz" ifadelerini kullandı


DARBEYİ MİLLETİMİZLE ENGELLEDİK

Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum, dün itibarıyla başlattıkları kampanyayla ilgili şunları söyledi: "Biz Emlak Konut olarak 17 Temmuz Pazartesi gününden itibaren işimizin başın geçerek yapabileceğimizi konuştuk. Yüklenicilerimizle toplantılar yaptık. Önce 'işçi çıkarmayın' dedik ardından kampanya hazırlığı yaptık. Öncelikle bu kampanya bir fedakarlıktır. Darbeyi milletimizle engelledik, ekonomik darbeyi de engelleyeceğiz. Yüklenicilerimizin kârları maksimum yüzde 20-25. Belki de zarar edecekler. Ancak önemli olan fotoğrafın bütününü görebilmek. Diğer sektörler de bu tarz kampanyalara yöneliyor."


KAMPANYAYA DAHİL PROJELER

 Ağaoğlu: My Home Maslak, My Towerland, Andromeda Gold, My World Europe, My Newwork

 AND Gayrimenkul: AND Pastel

 Astay Gayrimenkul: Onaltıdokuz İstanbul

 Bakyapı: İstanbul Prestij Park, Konya Prestij Park, Bursa Prestij Elit, Bursa Prestij Optimum

 Babacan: Babacan Premium, Babacan PALACE, Babacan Port Royal

 Çalık Gayrimenkul: Tarlabaşı 360 ve Metropol

 Dap Yapı: İstmarina, Adamkule

 Ege Yapı: Batışehir, Pega Kartal

 EYG Grup: İdilia, İlkbahar, Vitrin, Kağıthane, Evvel İstanbul, Adım İstanbul

 Extensa: Bomonti Modern Palas

 Hasanoğlu İnşaat: Banu Evleri Ispartakule 2 ve Banu Evleri Ispartakule 3

 İş GYO: Manzara Adalar ve İnistanbul projeleri

 Kavuklar İnşaat: Kavuklar Bornova ve Point Bornova

 Kiler GYO: Referans Bahçeşehir, Referans Güneşli, Referans Kartal Towers, Referans Kartal Kordonboyu

 Kuzu Grup: SeaPearl Ataköy

 Mar Yapı: G-Yoo Inspired by Starck, G-Yoo Marin Managed by Divan

 Metal Yapı Konut: Kemerlife XXIII, Arcadium Life 3, Real Life, Blue Lake Küçükçekmece

 Nurol GYO: Nurol Park

 Pana Yapı: Brooklyn Park, Brooklyn Life, Jardin Eden Çeşme, Kartal Eagle

 Pekdemir: Evimiz Kocaeli

 Piyalepaşa İstanbul: Piyalepaşa İstanbul

 Propa İnşaat: Propa Aura, Propa Plus, Propa Kartal

 Sinpaş GYO: Queen Central Park, EgeVadisi, Aydos Country, İncek Blue, İncek Green, Ege Yakası, Bursa Modern

 Sinpaş Yapı: Sinpaş Palas, Altınoran, Marina Ankara, Aquacity Denizli, Liva, Köyceğiz

 Sur Yapı: Exen İstanbul, Mirage Rezidans, Lavender, Gölbahçe Evleri, İlkbahar ve Marka Rezidans

 Tahincioğlu Gayrimenkul: Nidapark Kayaşehir, Nidakule Ataşehir Dükkanlar, Nidapark Başakşehir

 Torunlar GYO: 5. Levent, Torun Center, Korupark Terrace ve Mall of İstanbul

 Turyap: Ankara Golfkent

 Halk GYO: Eskişehir Panorama Plus, Bizimtepe Aydos, Erzurum Şehristan Konutları

 Vakıf GYO: Bizimtepe Aydos


Sabah


Geri Dön