04 / 05 / 2024

Hadrianaupolis Antik Kenti hac merkezi olacak!

Hadrianaupolis Antik Kenti hac merkezi olacak!

Karabük Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, Eskipazar ilçesindeki, ortaya çıkarılan mozaikler nedeniyle "Karadeniz'in Zeugması" olarak adlandırılan Hadrianaupolis Antik Kenti'nin çalışmalar tamamlandığında turizme açılacağını belirtti...




Karabük Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, Eskipazar ilçesindeki, ortaya çıkarılan mozaikler nedeniyle "Karadeniz'in Zeugması" olarak adlandırılan Hadrianaupolis Antik Kenti'nin çalışmalar tamamlandığında turizme açılacağını belirterek, "Hristiyan dünyanın ilgisini çekecek hac merkezi haline gelecek" dedi.


Şahin, düzenlediği basın toplantısında, antik kentte bu yıl çalışmaların yeniden başladığını, Almanya ve Avusturya'dan gelen uzmanların da bulunduğu 12 kişilik bir ekiple bölgede yer altı görüntüleme çalışmasının devam ettiğini söyledi.


Şimdiye kadar yapılan kazılarda ordaya çıkan bulgulara dayanarak bölgenin çok önemli bir merkez olduğunun anlaşıldığını ifade eden Şahin, "Bu alanda çalışma yapan Alman araştırmacılar, Hristiyan dünyasının bu bölgeyle ilgileneceği konusunda açıklamalarda bulundular. Hadrianaupolis'te yapılan çalışmalar tamamlandığında turizme açılacak. Hristiyan dünyanın ilgisini çekecek hac merkezi haline gelecek. Kazı çalışmalarına Alman yetkililer de katkı veriyor" diye konuştu.


Şahin, kazılarda ortaya çıkartılan kilisenin üstünün kapatılacağını ve içinde bulunan mozaiklerin sergilenmeye başlanacağını kaydetti.


AA


Geri Dön