29 / 04 / 2024

Hafelenin takvimin, yeni yüzleri tasarım dünyasından!

Hafelenin takvimin, yeni yüzleri tasarım dünyasından!

Mobilya ve kapı donanımları alanında gerçekleştirdiği buluşları ve yenilikleriyle mobilya üretimine yön veren Hafelenin takvimi de her yıl yeni bir yaratıcılık gösterisine sahne oluyor. Merakla beklenen takvimin yeni yüzleri, bu yıl yine tasarım dünyasınd



Hafele 2012 takviminde Akın Nalça, Ali Bakova, Burçak Madran, Bülend Özden, Erdem Akan, Hatice Çoban Armağan-Murat Armağan, Koray Özgen, Ömer Ünal, Özlem Tuna, Özlem Yalım Özkaraoğlu, Pınar Öncel ve Seyman Çay-Melih Gürleyik (MG Design) gibi kendi uzmanlık alanlarında başarılı işleriyle bilinen isimler konuk oluyor.

İlk takvimlerde olduğu gibi Mustafa Nurdoğdu imzasını taşıyan siyah-beyaz fotoğraf karelerinde tasarımcılar, yaratıcı zihinlerini harekete geçirerek Hafele ürünlerine farklı anlamlar yüklüyorlar. Çağı etkileyen düşünürlerden, pskiyatrist Carl Gustav Jungun da ilham verdiği gibi: Yeni bir şeyin yaratılması usa vurma yoluyla değil, içeriden bir gereksinimden gelen oyun içgüdüsüyle gerçekleşir. Yaratıcı zihin, sevdiği nesnelerle oyun oynar."

Kapı plakaları, banyo lavabosu ve armatürü, aydınlatma sistemi, kapı kolu, ölçü aletleri, mobilya askıları, dolap içi aksesuarı, mutfak kiler sistemi gibi Hafele ürünleri, düş dünyasından kopup gelen şaşırtıcı imgelere dönüşüyor karelerde: Işıklı askı borusu Ömer Ünalın elinde Yıldız Savaşlarının savaşçısı Jediın keskin ışın kılıcına dönüşüyor; Maxifix bağlantı elemanları, nadide bir takı gibi mücevher tasarımcısı Özlem Tunanın boynunu süslüyor. Mobilya askıları adeta canlanıyor ve Erdem Akanın küçük takım arkadaşları olarak ona ilham veriyor. Müze tasarımcısı Burçak Madranı saran yılankavi aydınlatmalar, tanrıların gazabına uğrayan güzeller güzeli Medusanın yılanlı saçından kopup gelmiş gibi Ölçü aletleri Seyman Çay- Melih Gürleyik ekibi ve Akın Nalçanın dramatik karelerinde standart, denge ve ölçü kavramlarını sembolize ediyor. Lavabonun güçlü ve yalın çizgilerine gönderme yapan Özlem Yalım Özkaraoğlu, tel rafın somutlaştırdığı aurasıyla Bülend Özden, güçlerini birleştiren Hatice Çoban Armağan ve Murat Armağan, kobraya meydan okuyan Koray Özgen ve bizi iç sesimizi dinlemeye davet eden Pınar Öncel de bu oyuna kendi anlatımlarıyla katılıyor.

Kapı kollarından boynuzlarıyla fantastik bir portre çizen Ali Bakova, takvim projesini şu sözlerle değerlendiriyor: Biz tasarımcılar, canlı renklerin ve fütüristik çizgilerin dünyasına aitmişiz gibi algılanırız genelde. Bu sayede, siyah beyaz gibi iki rengin tonlarında gezen fantastik bir sahnede, yaratıcılığımızın yeni bir boyutunu, oyun gücümüzü yansıtma fırsatı bulabildik. Benim için farklı ve eğlenceli bir deneyim olduğunu da söyleyebilirim.

HAFELE HAKKINDA

88 yıllık deneyimi ve güvenirliği ile müşterilerinin ihtiyaçlarına yönelik tasarlanan ve geliştirilen ürünler sunan Hafele, İstanbul Dudulluda bulunan merkez mağaza ve stok alanlarını içeren tesisleri ve yurt çapında konumlanan franchise mağazalarıyla iş ortaklarına ve son tüketiciye daha hızlı ve verimli hizmet sunmayı hedefliyor. Türkiye pazarında mobilya, kapı aksesuar ve donanım alanlarında hizmet veren Hafele, uzman kadrosu ve sektörde eşi bulunmayan 100 binin üzerinde farklı üründen oluşan geniş yelpazesiyle iş ortaklarının ihtiyaçlarını karşılayacak en uygun çözümleri tek elden sunuyor.

Ayrıntılı bilgi için:
Aslıhan Işın Hilal Sarı
T. +90 216 528 59 00
F. +90 216 528 59 30
[email protected]
[email protected]
[email protected]


Geri Dön