22 / 05 / 2024

Hafriyata zam inşaat sektörünü krize sokar!

Hafriyata zam inşaat sektörünü krize sokar!

MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, hafriyat döküm fiyatının 2 TL ' den 5 TL ' ye çıktığını ifade ederek bunun doğrudan inşaat maliyetine yansıyacağını savundu...





MHP  Ankara  İl Başkanı Fatih Çetinkaya, hafriyat döküm fiyatının 2 TL'den 5 TL'ye çıktığını ifade ederek bunun doğrudan inşaat maliyetine yansıyacağını savundu.


Çetinkaya, Büyükşehir Belediyesi tarafından hafriyat sahalarının işletilmesine ilişkin alınan kararla bu sahaların 29 yıllığına ANFA'ya kiraya verildiğini, hafriyat toprağının metreküp döküm fiyatının da 2 TL'den 5 TL'ye yükseltildiğini söyledi. Türkiye'de enflasyon oranları tek haneli rakamlarda gösterilirken, inşaat maliyetlerine doğrudan yansıyacak yüzde 300'lük bu artışın izah edilemeyeceğini belirten Çetinkaya, "Bu artış Ankara'da iş yapan bütün müteahhitleri büyük bir maliyetin içine sokacaktır. Gerek ekonomik girdileri, gerekse yarattığı geniş istihdam sahası ile Başkent'in en önemli sektörlerinden birisi olan inşaat sektörü, bu artışla derin bir krizin içine girecektir. Büyükşehir Belediyesi tarafından alman kararın inşaat sektörü üzerindeki olumsuz etkisi, üzerinde durulması gereken çok önemli bir husustur" diye konuştu. 


'KEYFİ UYGULAMA' 


Çetinkaya, asıl hayret uyandırıcı kararın ise hafriyat arazilerinin tamamının ANFA'ya devredilmesi olduğunu belirterek, "Arazilerin tamamını aylık 30 bin TL ücretle 29 yıllığına ANFA'ya ve oradan da başka alt yüklenicilere kiraya vermek dikkat çekici bir keyfiliktir" dedi. 


Habertürk Ankara 


Geri Dön