03 / 05 / 2024

Hafsa Sultan Mahallesi'nin imarı Kasım'a kaldı!

Hafsa Sultan Mahallesi'nin imarı Kasım'a kaldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında toplandı. Hafsa Sultan Mahallesi' ne yapılacak revizyon imar planına ilişkin rapor görüşüldü.



Açılış, yoklama ve Eylül ayı meclis toplantı tutanaklarının oylanmasının ardından gündeme gelen ilk maddede ilgili komisyon tarafından hazırlanan Hafsa Sultan Mahallesi'ne yapılacak revizyon imar planına ilişkin rapor görüşüldü. Geçtiğimiz Manisa Belediyesi hizmet döneminde ivedilikle üzerinde çalışılan, fakat meclise takılarak hayata geçirilemeyen söz konusu mahalledeki imar planı çalışmalarına yönelik kısa bir bilgilendirmede bulunan MHP Gurup Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Manisa'nın acil sorunlarından olan imar planına yönelik Hafsa Sultan Mahallesi'nde emsal teşkil edecek bir girişimde bulunulduğunu hatırlatarak şöyle konuştu, "Geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirdiğimiz imara yönelik çalışmaları tüm kamuoyu bilmektedir. O süreçte bunlar hayata geçirilemedi. Büyükşehir olunmasıyla birlikte yine Manisa'yı yakından ilgilendiren bu konuda görüşmelere başlamıştık. Çünkü Manisa halkının da iman beklediğini biliyoruz. Fatih Hafsa Sultan Mahallesi'ni de örnek teşkil edebilecek konumda olduğu için tercih etmiştik. İmar planı karara bağlandığı takdirde süreç başlayacaktı. Zaten belediye meclisi olarak orada yaşayan insanların daha iyi evlerde yaşamaları adına tüm partilerle bu hemfikirdik. Fakat 2-3 aydır bu örnek çalışma komisyonlarda gidip geliyor. Komisyon karan hayır dememiş ama evet de dememiş. Zamana bırakmış. Ama biz de zamana bırakırsak Manisa kaybeder. 

Böyle bir sembolde bile bu kadar ağır davranırsak maalesef Manisa'nın imarını yapamayız. Bir an önce imar konusunda net kararlar alınmalıdır" NE İSTEDİKLERİ TESPİT EDİLEMİYOR MHP Gurup Başkanvekili Mehmet Güzgülü'nün ardından söz alan Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi de Yunusemre ilçesi içerisinde yer alan Hafsa Sultan Mahallesi halkının imara yönelik ne istediğini tespit etmekte zorlandıklarını belirterek, ada ve paftalara yönelik Büyükşehir Belediyesi'nden belge ve döküm talep ettiklerini söyledi. Büyükşehir Belediyesi'nden de ilgili alanla ilgili çalışmalann tamamlanmasına müteakip bilgilendirmeye yönelik paylaşım yapılacağı yönündeki dönüş olduğunu ifade eden Çerçi, kendilerinin ilk etapta tapu müdürlüğüne yönlendirildiğini söyledi. Bunun üzerine konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de her geçen günün 'k^vıp* olduğunun altını çizerek, Büyükşehir Belediyesinin imara yönelik arsa sahipleriyle görüşeceğini vurguladı. Başkan Ergün, "Bu konuda elbette vatandaşlarla görüşülecektir. Bu konuda orada kimin ne hakkı var tüm bilgileri tapu müdürlüğünden alabilirsiniz. Sonuçta bir proje uygulaması söz konusu ve yetkimiz dahilindeyse de tüm görüşmeler yapılacaktır. Orada Büyükşehir Belediyesi'nin ada bazında uygulayacağı çalışma zaten belli. Avam proje çalışmaları var. Hangi vatandaşa kaç daire ne kadar verilecek zaten bunların üzerinde çalışılıyor. 

İmar planı geçecek binlik planlar gelecek. Sonuçta bu gündeme geleli 3 ay oldu. Bir 3 ay daha mı geçsin? Sizler Manisa'daki konut sorununu  TOKİ  ile çözmek için girişimlere başladınız. Bunu biliyoruz. 

Kaldı ki bu bizim için de sevindirici bir gelişmedir. Şuan Yunusemre Belediyesi'nin Hafsa Sultan Mahallesi'ndeki revizyon imar planına yönelik oradaki uygulayıcılığı nedir anlamıyorum. Sonuçta bu proje vatandaşla uzlaşı sağlandığı takdirde uygulama imkanı bulacak. Vatandaşın onuru olup notere mazbataları alınmadıktan sonra zaten hayata geçemez" dedi. Konuşmaların ardından madde oylanırken, söz konusu imar çalışmalan oy çokluğu ile tekrar ilgili komisyona havale edildi. Ekim ayı Büyükşehir Belediye Meclisi gündeminin bir başka maddesi ise geçtiğimiz toplantıda görüşülerek tartışmalara neden olan Manisa Büyükşehir Belediye sınırlan içerisinde geçerli olacak Planlı Alanlar Yönetmeliği Hazırlanması oldu. Balkon çıkmalanna yönelik yeni yönetmeliğin yürürlüğe girilmesinden önceki ve sonraki uygulamaların ilçe belediyelerince büyükşehir meclisinde gündeme getirilmesine gerek olmadığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, ilçelerin ruhsat verme yetkisi olduğunu hatırlatırken, oylama sonucunda komisyonun hazırladığı rapor tekrar görüşülmek üzere oy çokluğu ile komisyona havale edildi. 


Manisa'da Gündem


Geri Dön