28 / 04 / 2024

Hakan Arslan: Denizli’de sahte emlakçılar var!

Hakan Arslan: Denizli’de sahte emlakçılar var!

Denizli Emlakçılar Odası Başkanı Hakan Arslan yaptığı açıklamada gayrimenkul almak ve daire kiralamak isteyenlerin arttığını, buna bağlı olarak da kendini emlakçı olarak tanıtan ayakçıların türediğini söyledi.




Denizli Emlakçılar Odası Başkanı Hakan Arslan, gayrimenkul almak ve daire kiralamak isteyenlerin arttığını, buna bağlı olarak da kendini emlakçı olarak tanıtan ayakçıların türediğini söyledi. Başkan Arslan, vatandaşları sahte emlakçılara karşı uyardı. Vatandaşların ev almak ya da kiralamak için biriktirdikleri paraları kaptırabileceklerini dile getiren Arslan, şu uyarılarda bulundu: "Ayakçı olarak tabir ettiğimiz yani aslında emlakçı olmayan, emlakçıların bulunduğu sokaklarda gezerek vatandaşları takip eden kişilerin sayısı bugünlerde arttı. Bu kişiler size ev gösterir, sizden kaparo alır ve daha sonra kayıplara karışır. Kimileri daha ileri giderek bir aylık kirayı bile alabiliyor. Bu sokakta gezen insanlara asla inanılmamalı. Bu kişiler sahte belgelerle ellerinde arsa varmış, gayrimenkul varmış gibi gösteriyor. Vatandaşların yıllarca biriktirdiği paralar havaya uçabilir. Aynı zamanda tüm emlakçıları da töhmet altında bırakıyorlar. Vatandaşlarımızı konu ile ilgili uyarmak bizim görevimiz. Vatandaşlarımız sahte emlakçılara karşı çok dikkatli olsunlar. Ev alacakları, kiralayacakları kişileri mutlaka önceden çok iyi araştırsınlar."


Öğrencileri de uyardı

Eylül ve ekim aylarında üniversite öğrencilerinin gelmesiyle talebin arttığını belirten Arslan, yurtların yetersiz kalması nedeniyle öğrencilerin ev kiralama telaşına düştüğünü hatırlattı. Öğrencilerin daha çok rahat edebilecekleri 1+1 ve 2+1 evleri tercih ettiğini kaydeden Arslan, "Ayrıca durumu iyi olan öğrencilerin aileleri kira vermek yerine ev satın alıyor. Bunun nedeni, gayrimenkulün zarar etmeyen bir yatırım olması. O nedenle ev ve arsa alırken emlakçılardan alınması, ayakçılara itibar edilmemesi çok önemli" diye konuştu. 



Yeni Asır


Geri Dön