06 / 09 / 2024

Sahte emlakçıların hedefinde şimdi de üniversiteliler var! Kapora tuzağına dikkat!

Sahte emlakçıların hedefinde şimdi de üniversiteliler var! Kapora tuzağına dikkat!

Üniversite eğitimi için farklı şehirlerdeki eğitim kurumlarına yerleşmeye hazırlanan öğrencilerin kiralık ev arayışları başladı. Adana Emlakçılar Odası Başkanı Ülkü Uçar, öğrencileri sahte emlakçılara karşı uyarıyor. 



Adana Emlakçılar Odası Başkanı Ülkü Uçar, özellikle, sahte ya da hala inşaat aşamasında olan konutların proje fotoğraflarıyla ilan vererek kapora dolandırıcılığı yapanların sayısında artış yaşandığını vurguladı. Son günlerde emlak dolancırılarının öğrencilerin peşinde olduğunu belirten Uçar, bu konuda üniversiteleri uyarıyor. 

KAPORA DOLANDIRICILARINA DİKKAT

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından, üniversite eğitimine başlamak üzere şehir değiştirmeye hazırlanan gençler, kiralık ev arayışına girdi.

Ancak, kira bedellerini bilmedikleri evlerle ilgili ilan portallarında araştırma yapan öğrenciler, kapora dolandırıcılarının hedefi olabiliyor.

Adana Emlakçılar Odası Başkanı Ülkü Uçar, öğrencilerin barınma sorunuyla karşılaşmasının yanı sıra dolandırıcıların da kurbanı olabileceğine dikkat çekti. 

Uçar, bu dolandırıcılığın genellikle sahte ya da inşaat halinde olan konutların proje görselleri kullanılarak yapıldığını ve ilan portallarında düşük fiyatlarla 'Acil', 'Sadece birkaç günlüğüne bu fiyat' gibi ifadelerle baskı yaparak gençlerden kapora alındığını ifade etti.

 Sahte emlakçıların hedefinde şimdi de üniversiteliler var! Kapora tuzağına dikkat!

EMLAK DANIŞMANLARI TERCİH EDİLMELİ 

Kredi faizlerinin yüksek olması nedeniyle ev satışlarında yaşanan durgunluk ve kiralık ev bulma zorluğu yaşayan gençlerin dolandırıcılıkla karşılaşma riskini azaltmak için Uçar, emlak danışmanlarının tercih edilmesini ve seçilen bölgede detaylı bir emlak fiyat analizi yapılması konusunda uyarıyor.

ÖĞRENCİLER YÜKSEK KİRALAR KARŞISINDA ZORLANIYOR

 Uçar, konut kredilerinin yüksek faiz oranlarının, insanları kiraya yönlendirdiğini belirterek, ailelerin de kiralık evlere yönelmesiyle öğrencilerin ev bulmada zorluk yaşadığını ifade etti.

Kiralık evlerin yüksek fiyatlarının da bu durumu etkilediğini dile getirdi. Konut kredilerindeki yüksek faiz oranlarının hala yeterince düşük olmadığını belirten Uçar, faizlerin düşmesiyle birlikte kiralık evlerin de boşa çıkacağı umudunu taşıdığını söyledi.

Çocuklarına ev bulmak için kente gelen bazı aileler ve öğrenciler de dolandırıcılık konusunda birçok olumsuz deneyim yaşadıklarını ve mağdur olmamak için emlakçılarla görüşmeler yaptıklarını aktardı. 

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor! Kapora öderken sakın bu tuzağa düşmeyin!

Kiralık ev arayan öğrencilere sahte ilanlarla 'kapora' tuzağı!

Geri Dön