27 / 08 / 2024

Kiralık ev arayan öğrencilere sahte ilanlarla 'kapora' tuzağı!

Kiralık ev arayan öğrencilere sahte ilanlarla 'kapora' tuzağı!

Kıbrıs'ta öğrenciler emlakçıların hedefinde. Dolandırıcılar, sahte ilanlarla öğrencilerden kapora almaya başladı. Uzmanlar ise öğrencileri bu olaylara karşı uyarıyor...



Kıbrıs'ta sahte emlak ilanlarıyla öğrenciler hedef alınıyor. Dolandırıcılar, sosyal medyada paylaştıkları sahte ilanlarla kapora toplayıp sonrasında ortalıktan kayboluyorlar. 

EMLAKÇILARDAN TUZAK

Kıbrıs'ta sahte emlak ilanlarıyla öğrenciler hedef alınıyor! Dolandırıcılar, sosyal medyada paylaştıkları sahte ilanlarla kapora topluyor ve ardından ortadan kayboluyor.

Kıbrıspostası'nda yer alan habere göre; dolandırıcılar, cazip kiralama koşulları ve uygun fiyatlarla dikkat çekerek, ev arayışında olan kişilerin güvenini kazanıyor. Sonrasında ilanlara güvenip iletişime geçenler öğrencilerden kapora isteyen dolandırıcılar, parayı aldıktan sonra numaraları engelleyerek ortadan kayboluyor.

 Kiralık ev arayan öğrencilere sahte ilanlarla kapora tuzağı!

ÖĞRENCİLERE KAPORA TUZAĞI 

Sosyal medyadaki bir itiraf sayfasında paylaşılan bir ilan, bu dolandırıcılık örneklerinden biri...

İlan sahibi, “Merhaba acil evimi devrediyorum kaza geçirdim 1+1 eşyalı Girne’de 320 STG” ifadesiyle, evini acil devredeceğini belirterek mağduriyet yaratmakta. Dolandırıcı, bu yöntemle güven kazanıp, kendisiyle iletişime geçenlerden kapora istiyor. Ancak parayı aldıktan sonra numaraları engelleyerek ortadan kayboluyor.

Bu tip ilanların çoğalması, özellikle öğrenciler ve ev arayan diğer kişilerin dikkatini çekti. Bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olunması ve şüpheli ilanlarla ilgili yetkililere bildirimde bulunulması önem arz ediyor.

KIBRIS'TA KONUT YATIRIMI ARTTI

Konut yatırımcılarının yeni adresi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) oldu. Ülkemizde konut yatırımının pahalı hale gelmesi ve finansmana erişim sorunları Türk gayrimenkul yatırımcıları Kıbrıs’a yöneltti.

Kıbrıs’ta yıldızı parlayan İskele’nin dışında, Girne, Gazimağusa, Esentepe ve Gaziveren’in de  yatırımcıların gözdesi olduğunu söyledi. En çok Rusya, İran ve Avrupa’dan talep geldiğini söyledi. Yaptığı açıklamada bu ülkeleri daha sonra Türkler’in takip ettiğini belirten Fenercioğlu, ülkemizde son 2 senedir uygulanan kira sınırlamasından ve kiraların düşük kalmasından dolayı da, yatırımcıların Kıbrıs’ı tercih etmeye başlandı. 

Konut yatırımının yeni yıldızı Kıbrıs oldu!

İslam Memiş'ten Kıbrıs çıkarması! Konut yatırımı yapmak mantıklı mı? 

Geri Dön