29 / 04 / 2024

Hakan Eker: OSB'ler turizm için kent dışına taşınsın!

Hakan Eker: OSB'ler turizm için kent dışına taşınsın!

Başkan Hasan Eker, kentte, sanayinin yanında turizmin de her geçen gün büyüdüğünü belirtti. Hasan Eker, "Kentimiz aynı zamanda eşsiz turizm değerlerine sahip. Bunu heba etmemiz, sanayi kuruluşlarını şehir dışına taşımamız lazım." dedi.



Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Turizm Konseyi Başkanı Hasan Eker, potansiyeli ile Türkiye ekonomisinin lokomotifi konumunda olan Bursa'nın, doğal, tarihi güzelliklerin de değerlendirildiği bir planlama ile büyütülmesi gerektiğini vurguladı. Kentte, sanayinin yanında turizmin de her geçen gün büyüdüğünü belirten Eker, kentteki yeniden yapılanmanın, yerel ve merkezi idarenin desteği ile olabileceğini kaydetti. 


21 OSB VAR

Bursa'nın 13'ü organize sanayi bölgesi, 8'i ise, ıslah organize sanayi bölgesi olmak üzere toplam 21 sanayi bölgesine sahip olduğunu belirten Hasan Eker, "Kentimiz aynı zamanda eşsiz turizm değerlerine sahip. Bunu heba etmemiz, sanayi kuruluşlarını şehir dışına taşımamız lazım. Bu da şehir dışına kolay ulaşımın sağlanması ile olur. Bursa'nın ilçelerine hızlı tren projelerinin yapılması lazım. Belediyenin birinci önceliği bu olmalı. Mustafakemalpaşa, Yenişehir, İnegöl, Gemlik, Mudanya'ya hızlı tren projeleri olursa işçilerin gidip, gelme sorunu da olmaz" dedi. 


'TURİZM GÜÇLENDİRİLMELİ'

 BTSO Turizm Konseyi Başkanı Eker, Bursa Master Planı'nın sanayi ve turizm kenti olabilecek şekilde tekrar ele alınması gerektiğini dile getirerek, kent merkezindeki tarihi değerlerin yanı sıra ilçelerindeki tarihi, doğal güzelliklerinin de değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. 3 yıl önce kurulan Bursa Tanıtım A.Ş.'nin hala faaliyette olmamasından yakınan Eker, Valilik, BTSO, Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde oluşturulan bu kuruluşun bir an önce faaliyete geçmesi gerektiğini savundu. Eker ayrıca, Bursa'daki turizmciler ile 58 Mayıs talihleri arasında Dubai'de düzenlenecek fuara katılacaklarını, yaz aylan için arz- talep dengesini oluşturacaklarını kaydetti. 


Yeni Dönem 


Geri Dön