30 / 04 / 2024

Hakan Erilkun: Önce ev aldılar şimdi ticari arsa bakıyorlar!

Hakan Erilkun: Önce ev aldılar şimdi ticari arsa bakıyorlar!

Türkiye'den konut alarak yerleşim sorununu çözen Arap işadamları, gözünü yatırıma çevirdi. Petrodolar zengini sanayiciler, fabrika arazisi arıyor. İşadamları milyarlarca dolarlık konut aldıkları Türkiye'de yatırım için fabrika arazisi bakmaya başladı.



Mütekabiliyet Yasası'yla Körfez bölgesinin petrodolar zengini işadamları milyarlarca dolarlık konut aldıkları Türkiye'de yatırım için fabrika arazisi bakmaya başladı. Mütekabiliyet Yasası'nın çıkmasının ardından geçen yıl yabancıya 21 binin üzerinde mülk satıldı. Bu satışlardan da 3 milyar doların üzerinde gelir elde edildi. Oturma izni sorununu da kısmen çözen Körfez yatırımcısı artık parasının yönünü yatırım yapabileceği ticari arsalara çevirdi. 


SIRA YATIRIMA GELDİ 

Portföyünde Hollanda'dan Körfez ülkelerine kadar geniş bir yelpazede müşterisi olan Altın Emlak, özellikle son dönemde yabancıların ticari arsalar üzerine yoğunlaştığını belirtiyor. Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, Avrupalı ve Körfez yatırımcısının Türkiye'nin her bölgesinde arsa aradığını belirterek, şunları söyledi: "Konut satışı özellikle Arap alıcılar açısından iyi gidiyor. Biz yakın zamanda bir Arap şirketine 70 adetlik blok konut satışı yaptık. Onlar da bu konutları kiraya vermek istiyor. Yabancıların gayrimenkul talebinde ağırlığın sanayi arazisine döndüğünü söyleyebiliriz. Bireysel alıcılardan sonra kurumsal alıcılar da gelmeye başladı. Şirketler ve fonlar ticari yatırım için sanayi arsası arıyor." Türkiye ekonomisindeki canlılığın Avrupalı yatırımcıları da çektiğini belirten Erilkun, Hollanda'daki kurumsal alıcıların ilgisinin artmaya başlamasıyla burada bir franchise açtıklarını söyledi. Hollanda'da yaşayan 102 bin Türk'ün Türkiye'den konut alımı yaptığını, bunun yanı sıra yabancıların da ilgisinin büyük olduğunu söyleyen Hakan Erilkun, "Bu talebi görünce orada bir temsilcilik açma ihtiyacı hissettik. İlgi oldukça yüksek" dedi. Altın Emlak'ın, franchising vererek büyüme strateji oluşturduklarını belirten Erilkun, giriş bedeli olarak da 10 yıllık süre için 15 bin lira alındığını, aylık 250 lira sabit ödeme olduğunu söyledi. 


4 BİN KİŞİYİ MEZUN ETTİK

Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı eğitim verme yetkisine sahip tek kuruluş olma özelliği taşıdıklarını ve 4 bin mezun verdiklerini belirtti. Erilkun "Altın Emlak, hizmetleri Türk Standartları Enstitüsü'nden onaylı ilk ve tek firma. Türkiye'de 18 ilde toplam 83 bayimiz var ve büyüme stratejisini franchising sistemiyle yapıyoruz" dedi. Altın Emlak'ın yüzde 100 yerli sermayeyle 1998'den beri faaliyette olduğunu söyleyen Erilkun, konut ve arazi satışının yanına inşaat işini de koyacaklarını belirterek, "Beylikdüzü tarafında inşaat projesi yapmak için çalışıyoruz" diye konuştu.


Sabah Gazetesi / İbrahim Acar


Geri Dön