30 / 04 / 2024

Mütekabiliyet Yasası arsa satışı

Mütekabiliyet Yasası arsa satışı

Türkiye'den konut alarak yerleşim sorununu çözen Arap işadamları, gözünü yatırıma çevirdi. Petrodolar zengini sanayiciler, fabrika arazisi arıyor. İşadamları milyarlarca dolarlık konut aldıkları Türkiye'de yatırım için fabrika arazisi bakmaya başladı.

Kentsel dönüşüm yasası, ‘müsadere’ yasası mı? Uzman isim açıkladı!

Kentsel dönüşüm yasasının ‘müsadere’ yasası, yani devletin belirli kişilerin malına istediği zaman el koyması olduğunu öne süren Cumhuriyet gazetesi Köşe Yazarı Av. Erol Türk, bugünkü köşe yazısında anayasanın yasakladığı bu sistemin geri getirildiğini söyledi.

Arsa alınırken nelere dikkat edilmelidir? Yatırım için arsa alınır mı? Tüm detaylar...

Satılık arsa ilanlarını incelerken sizin ölçütlerinize tam olarak uyum sağlayıp sağlamadığını öğrenmenizi daha sonra bir hayal kırıklığı yaşamamanız için oldukça önemli. Arsa alınırken nelere dikkat edilmelidir? Yatırım için arsa alınır mı? Tüm detaylar...

Müteahhitler metrekare, arsa sahipleri daire pazarlığında!

Risk altında bulunan 6.7 milyon binanın dönüşülmesi bekleniyor. Ancak müteahhitlerin metrekare, arsa sahiplerinin de daire pazarlığı çalışmaları engelliyor.

Mustafa Demir: Yatırım için arsa üreteceğiz!

AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Demir, "Yatırım için arsa üreteceğiz" dedi.

Miami son yılların gözde yatırım bölgesi oldu!

Yurt dışından ev satın almak son birkaç yıldır ülkemiz vatandaşları arasında yaygınlaşan bir pratik haline geldi. Mütekabiliyet Yasası gereğince yabancılar ülkemizden ev satın alabilirken, Türk vatandaşları da yurt dışından ev satın almak hakkına sahip oluyor. 

İnşaat Mühendisleri Yetkin Mühendislik Yasası'nı istiyor!

İnşaat Mühendisleri Kayseri İl Temsilcisi Murat Yıldız, sektöre ilişkin açıklamalarda bulundu. Yıldız, inşaat mühendisleri için Yetkin Mühendislik Yasası’nın çıkarılması gerektiğini söyledi.

Müteahhitlik yasası çıkmalı!

“Leasing ve KOBİ’iler birlikte güçlü yarınlara -İnşaat Sektörüne Leasing Desteği “ buluşması dün gerçekleştirildi. İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu ( İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu buluşmada " Acil olarak müteahhitlik yasasının çıkarılması gerekiyor." dedi..

Kayseri'de yatırımı yapana bedava arsa!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Mahmut Sabah, bugünkü yazısında Kayseri'de otomotiv yatırımı yapana bedava arsa verildiğini, 3.5 milyon metrekarelik bölümün yatırımcı beklediğini belirtti.

Müteahhit ve arsa sahibi arasındaki pay paylaşımı nasıl olmalı?

Tüm inşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Deniz Karataş bugünkü yazısında ''Müteahhit ve arsa sahibi arasındaki dengeli oran (yüzde) yani arsaya karşılık, daire-dükkan paylaşımı nasıl olmalıdır?'' sorusunu yanıtladı.

Gayrimenkul en güvenli yatırım aracı!

2016 yılında TÜİK verilerine göre gayrimenkul satışları yüzde 4 artış gösterdi. Açıklanan verilere göre Türkiye, kentsel dönüşüm çalışmaları ve mütekabiliyet yasası ile yerli ve yabancı yatırımcıların odağı olmaya devam ediyor.

Mütekabiliyet yasası yabancıların Türkiye'ye ilgisini artırdı!

15 yıldır gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren ve gayrimenkul danışmanlık şirketi kuran Eyyup Albayrak, mütekabiliyet yasasının çıkmasıyla yabancı yatırımcının Türkiye'ye ilgisi artırdığını dile getirdi.

Emlak Müşavirlik Yasası Samsun'da tartışılacak!

Samsun emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral, 7 ilin oda başkanının katılımıyla ‘Emlak Müşavirlik Yasası’ ile ilgili son durumun Samsun’da tartışılacağını ifade etti.

Kentsel dönüşüm sürecinde arsa payı düzeltim davası nasıl açılır?

Yeni Meram Gazetesi yazarlarından Av. Duygu Kıvanç Kulbay bugünkü yazısında kentsel dönüşüm sürecinde arsa payı düzeltim davasını konu aldı. İşte o yazı...

Mütekabiliyet Yasası arsa satışı Haberi

Mütekabiliyet Yasası arsa satışı

Mütekabiliyet Yasası'yla Körfez bölgesinin petrodolar zengini işadamları milyarlarca dolarlık konut aldıkları Türkiye'de yatırım için fabrika arazisi bakmaya başladı. Mütekabiliyet Yasası'nın çıkmasının ardından geçen yıl yabancıya 21 binin üzerinde mülk satıldı. Bu satışlardan da 3 milyar doların üzerinde gelir elde edildi. Oturma izni sorununu da kısmen çözen Körfez yatırımcısı artık parasının yönünü yatırım yapabileceği ticari arsalara çevirdi. 


SIRA YATIRIMA GELDİ 

Portföyünde Hollanda'dan Körfez ülkelerine kadar geniş bir yelpazede müşterisi olan Altın Emlak, özellikle son dönemde yabancıların ticari arsalar üzerine yoğunlaştığını belirtiyor. Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, Avrupalı ve Körfez yatırımcısının Türkiye'nin her bölgesinde arsa aradığını belirterek, şunları söyledi: "Konut satışı özellikle Arap alıcılar açısından iyi gidiyor. Biz yakın zamanda bir Arap şirketine 70 adetlik blok konut satışı yaptık. Onlar da bu...