29 / 04 / 2024

Hakan Özyazıcı: 2017'de yatırımlarımız devam edecek!

Hakan Özyazıcı: 2017'de yatırımlarımız devam edecek!

Özyazıcı İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Özyazıcı; “15 Temmuz’da gerçekleştirilen bu hain darbe girişiminin yalnızca siyasi istikrarımıza değil, aynı zamanda ekonomik büyüme ve kalkınma hedeflerimize de kastettiği görülüyor” dedi.



2016 yılının ülke ekonomisi ve inşaat sektörü açısından yüksek bir yıl beklentisiyle başladığını belirten Özyazıcı İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Özyazıcı; “15 Temmuz’da gerçekleştirilen bu hain darbe girişiminin yalnızca siyasi istikrarımıza değil, aynı zamanda ekonomik büyüme ve kalkınma hedeflerimize de kastettiği görülüyor” dedi. Özyazıcı, “Sektörün güç birliği yaptığını, zamanında alınan tedbirlerle hızla normalleşme sürecine giren ekonomi, halkımızda da güven duygusunun oluşmasına ve inşaat sektörüne inancın artmasına sebep oldu” diye konuştu. Hakan Özyazıcı, “Emlak Konut, GYODER ve özel sektörün girişimleriyle gerçekleştirilen kampanyalarda gördük ki, milletimizin ülke dinamiklerine güveni tam. Bu kampanyalar dahilinde yılın ikinci yarısında yapılan satışlar ile bir toparlanma dönemini sektör olarak hep birlikte yaşadık” diye konuştu.


REKOR KIRILACAK

Yalı Ataköy ve Route İstanbul projelerindeki kampanyalarla sürece destek verdiklerini belirten Özyazıcı, “Bu kadar badireye rağmen 2016 sonunda konut satışında rekor bekliyoruz. İstatistiklere baktığımızda bu yıl yabancıya yatırımın azalmasına rağmen tarihi bir rekor gelecek gibi. TÜİK’in açıkladığı rapora göre geçen yılın Kasım ayına göre yüzde 25.1 artış gösteren konut satışları, Aralık ayında da bu hızla devam ederse tarihi bir rekor kırılacak” şeklinde konuştu.


Hedefe ilerliyoruz

Ülke ekonomisinin ve sektörün 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerlediğinin altını çizen Özyazıcı, “Bizler de en zor zamanlarda bile ülkemizin yarınlara güvenerek yatırımlarımıza aralıksız devam ediyoruz. 2017’de de bu hareketliliğin devam edeceğini düşünerek inşaat sektörünün yanı sıra turizm sektöründe de ülkemizin birçok noktasında faaliyet göstermeye devam edeceğiz” dedi.




Geri Dön