27 / 04 / 2024

Hakan Özyazıcı: Konut, yatırımcısını hiç üzmedi, üzmeyecek!

Hakan Özyazıcı: Konut, yatırımcısını hiç üzmedi, üzmeyecek!

Konuta yatırım yapmaya çekinen tüketicilere seslenen  Özyazıcı İnşaat'ın Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Özyazıcı, 'çekingenlik sadece eldeki fırsatı kaçırtır. Konut, yatırımcısını hiç üzmedi, üzmeyecek de...' diyerek her anın konut almak için doğru zaman oldu



Nish Adalar ve Nish İstanbul projelerini yürüten Özyazıcı İnşaat'ın Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Özyazıcı, sektörle ilgili sorularımızı yanıtlayarak önemli değerlendirmelerde bulundu. Konuta yatırım yapmaya çekinen tüketicilere seslenen Ozyazıcı, 'çekingenlik sadece eldeki fırsatı kaçırtır. Konut, yatırımcısını hiç üzmedi, üzmeyecek de...' diyerek her anın konut almak için doğru zaman olduğunu söyledi...

İnşaat sektörünün geleceğini nasıl görüyorsunuz
İlerleyen ve belirli bir istikrara kavuşmuş ülkemizde, inşaat sektörünün lokomotif sektör olma misyonu da gün geçtikçe güçleniyor. Sektör geliştikçe ve teknolojik yenilikler entegre oldukça, vatandaşımız hem kaliteli hem de medeni yaşam alanlarına kavuşmaya devam edecek. Bu ilerleme beraberinde vatandaşın 'konut' anlamında ki beklentilerinin çıtasını da yükseltiyor ve sektörde yer alan inşaat firmalarının dikkat ederseniz bir sonraki işleri bir öncekilere parmak ısırtıyor.

Yabancıların konut edinmesi ile ilgili düzenlemeler de hayata geçtiği zaman, sektörün gerçekleştirdiği 'nitelikli konut projelerine uluslararası talebin de artacağı göz ardı edilmemesi gereken bir gerçek. Bu düzenlemenin sektöre getireceği ivme de, Türk inşaat sektörünün daha da güçlenmesine ön ayak olacak.
şžu an konut almak için doğru bir zaman mı Fiyatlar önümüzdeki dönemde zamlanacak mı
Her an konut almak için doğru zamandır. Konut edinme bir moda değil. Zamanı geçmez, vakti olmaz. Önemli olan bu kararı vermek için alıcının şartlarının uygunluğudur. Burada en önemli yaklaşım bu kararı ertelememektir.

Yatırım kararı almakta çekingen davranan tüketicilere neler tavsiye ediyorsunuz
Yatırımcıyı, fırsat kovalayan ve hayatını eline geçirdiği uygun fırsatları nakite çevirme becerisi ile ikazanan işadamı olarak tanımlarsak, çekingenlik sadece eldeki fırsatı kaçırtır. Yatırım tamamen matematiktir. Toprak üretemediğimiz tek maddedir. Azaldıkça kıymeti daha da artacaktır. Konut, yatırımcısını hiç üzmedi, üzmeyecek de.

Önümüzdeki dönemde yeni proje hedefleriniz nelerdir
2011 de yatırımlarımız devam edecek. şžu anda kesinleşmiş ve sözleşmeleri tamamlanmış olan, TOKİ'nin Ataköy'deki arazisi üzerinde hasılat paylaşımı modeli ile gerçekleştireceğimiz, bir projemiz daha var. Proje henüz mimari konsept aşamasında. İstanbul siluetine imzasını atacak farklı bir proje çalışıyoruz. Tüm İstanbul halkına hitap edecek ve sahi bandının rahatlıkla kamu kullanımına ayrılacağı ve herkesi memnun edecek bir konsept üzerinde çalıştığımızı rahatlıkla söyleyebilirim. 2011 yılı içinde ilk lansmanını yapmayı planlıyoruz.

Projenin bulunduğu bölgeye göre fiyatlarınızda ne tür avantajlar oluyor Bölgedeki metrekare fiyatları sizin metrekare fiyatlarınız arasında ne tür bir fark var
Nish Adalar, bulunduğu bölgede metrekare fiyatlarında belirleyici oldu. şžu anda 2200 TL/mt2 ortalamada satışlarımız devam ediyor. Anadolu yakasında nitelikli konut projelerinde metrekare birim fiyatların 4500 - 6000 TL seviyelerine ulaştığını göz önünde bulundurursak, Nish Adaların bulunduğu bölgede yerleşim şekillendiğinde metrekare birim fiyatları bugünkü seviyelerin çok üzerinde olacak.

Nish Adalar'ı sektördeki diğer projelerden ayrılan yanları nelerdir
Nish Adalar, İstanbul Anadolu yakasında, bir eşi daha bulunmayan çok özel bir arazide. Temiz havası, doyumsuz manzarası ile içinde yer alan, ailelere İstanbul'un birçok güzelliğini bir arada sunan bir proje. Proje içinde yer alan konutların, geniş metrekareleri de rakiplerine oranla tercih edilir olmasını sağlıyor. Geniş peyzaj alanı aileler için çocuklarını güvenle bırakabilecekleri oyun alanları sağlıyor. Ailelerimiz, hemen hemen bütün ihtiyaçlarını giderebilecekleri alışveriş imkanına ve keyifli vakit geçirebilecekleri, doyumsuz deniz ve adalar manzarasına hakim kafeterya ve restorana da sahip olacaklar.

Bugüne kadar 6 bin aileyi ev sahibi yaptık
Bu yıl kaç projenin lansmanını yaptınız Kaç konut sattınız
2010 yılında, İstanbul Maltepe'de hayata geçirdiğimiz Nish Adalar projesinin ilk lansmanını gerçekleştirdik. Beraberinde, İstanbul Avrupa yakasında devam ettirdiğimiz, geçtiğimiz yaz aylarında teslimlerine başladığımız Nish İstanbul projemizin son %10 luk bölümünün satışları devam etti. Her iki projemizde toplam 1100 civarında konut satışı yaptık.

Bugüne kadar kaç projede, kaç aileyi konut sahibi yaptınız
Bugüne kadar hayata geçirdiğimiz yedi farklı proje sayesinde yaklaşık 6 bin aileyi konut sahibi yaptık.

'Kolay ödenebilen planlar hazırlıyoruz
Satışı devam eden ve satışına başlanacak projeleriniz hangileri
Maltepe 'de Nish Adalar'ın satışı devam ediyor. Toplam 2200 konuttan oluşan projenin ilk etapta 1178 adedinin satışına başladık ve yaklaşık 750 adeti satıldı.
2011'de kalan kısmı da satışa açıp
2012  yaz ayları itibari ile teslimlere peyderpey başlayacağız. Satışa başlandığı günden bu yana fiyat artışları olmasına rağmen, hala yatırımcıya kazandırma potansiyeli çok yüksek bir seviyede. Nish Adalar'da 2200 seçkin ailenin hayalleri şekilleniyor. Nish İstanbul ise bambaşka bir dünya oldu. Atatürk Havalimanı kavşağında gerçekleştirdiğimiz proje, görsel olarak da İstanbul siluetinde yerini aldı. Nish İstanbul'un teslimlerine söz verdiğimiz zamanda başladık. Hem yatırımcısına hem de oturmak için alanlara büyük prim sağladı.

Bu projelerin ödeme konusunda sunduğu avantajlar nelerdir
Satışlarımızda, anlaşmalı 5 bankamız var. Bankaların tamamında Nish Adalar projesi için özel belirlenmiş kredi oranları ve fiyatlandırmaları bulunuyor. %5 peşinat ile başlayan ödeme planları, bankalarımız tarafından, müşterinin ödeme kabiliyetleri doğrultusunda tek tek yapılandırılıyor.
Dileyene kolay ödenebilen planlar hazırlıyoruz. Nish Adalar'dan ödeme sıkıntısından dolayı daire alamayan ailemiz yok. Hali hazırda projemizde kullandırılan konut kredilerindeki uygulanan faiz oranları: 1-60 Ay %0.7561,120Ay%0.78
Habertürk


Geri Dön