28 / 04 / 2024

Hakan Tütüncü: 2015 Kepez'in altın yılı oldu!

Hakan Tütüncü: 2015 Kepez'in altın yılı oldu!

Kepez Belediye meclisinde konuşan Başkan Hakan Tütüncü, "2015 yılı Kepez'in altın yılı olarak kayıtlarda yerini aldı. 37 ayrı açılış ve temel atma programı yaptık" dedi



Kepez Belediyesi yılın ilk meclisini Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü Başkanlığında gerçekleştirildi. Gündeme geçmeden önce AK Parti, MHP ve CHP Grup Sözcüleri 2016 yılının barış, sağlık ve huzurla geçmesini temenni etti. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yeni yılın hayırlı olmasını dileyerek, "2016 yılında inşallah Kepez için çok farklı hizmet hamleleri olur. 


2015 yılı Kepez'in altın yılı olarak kayıtlarda yerini aldı. 37 ayrı açılış ve temel atma programı yaptık. Kepez'e 1 milyonun çok üzerinde yatırım yaptık. Bu yatırımlar Kepez'in sosyal kültürel yapısını güçlendirecek çok önemli yatırımlardır" dedi. Tütüncü, 7 yıllık görev süreleri içerisinde 11 bin encümen ve 5 bin meclis kararı aldıklarını belirtti. Tütüncü, "Bu kararlar ile ilgili 7 yıl içerisinde hiçbir hukuki sorun çıkmadı"dedi. Gündemin 3. maddesinde yer alan belediye meclisinin yıl içerisinde 1 aylık tatil süresi Temmuz 2016 olarak belirlendi. 


Her sene gündemde

Tapularını alamayan vatandaşın tapularına kavuşması imar planları için gerekli adımların atılması yönündeki çalışmaların her sene Kepez'in gündeminde olduğunu hatırlatan Tütüncü, "Bununla ilgili her yılın başında kendimize bir hedef koyarız. Geçtiğimiz sene imar ve şehircilik ile ilgili koymuş olduğumuz hedeflerin çok üzerine çıktık. 30 yıldır Altınova'daki tapu sorununu ve 2B'de arazisi bulunan halkımızın tapu sorunlarını çözdük. Dokuma gibi yıllardır şehrimizin gündemini işgal etmiş böylesi bir alanın yılın son gününde hizmete açılması büyük memnuniyet vesilesi. Bu uygulamayı belediye meclisimizin ortak aklı ile uygulamaya koyduk. Dokuma çalışma grubundaki tüm meclis üyesi arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu. 


Üyeler seçildi

Gündemin 11'inci maddesinde yer alan Kepez İlçesi Varsak Doğu Bölgesi'ne ilişkin uygun bulunmuş olan imar planı revizyonuna askı süresi içerisinde yapılmış olan itirazlar İmar Komisyon raporu oy birliği ile kabul edildi. Hakan Tütüncü, "Varsak İmar sorununu çözdük" diye konuştu. Ayrıca mecliste denetim komisyon üyeleri de seçildi. Yapılan gizli oylama sonucunda AK Parti'li Hasan Demir, Elif Derya Canbulut, İsmail Ulusoy, MHP meclis üyesi Ahmet Sabır ve CHP Meclis Üyesi Erdoğan Yarbaş isimleri denetim komisyonunu oluşturdu. 


Antalya Akdeniz Manşet 


Haber Antalya Hilal'de şu şekilde yer aldı;


Kepez Belediye Meclisi 2016 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi. Meclis toplantısında alınan kararlar, Kepez e yeni müjdeler getirdi. 

Kepez Belediye Meclisi, Hakan Tütüncü başkanlığında 2016 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya meclis üyeleri tam kadro katılırken, gündem maddelerinin kararını bekleyen çok sayıda vatandaş ve basın mensupları da katılım gösterdi. Ocak ayı meclis toplantısında 1 sözlü, 4 yazılı önerge ile birlikte 34 madde görüşüldü. 

Toplantının açılış bölümünde üç partinin de sözcüleri yeni yılın ve yeni yılda alınacak kararların hayırlı olmasını diledi. 

Toplantıya katılan Konyaaltı Gençlik Derneği (KONGED) meclis üyelerine yeni yılın iyi geçmesini dileyen kırmızı ve beyaz karanfiller takdim etti. Başkan Tütüncü de yeni bir yılın yeni kararların ve hizmetlerin Kepez'e hayır getirmesini dileyerek toplantıyı başlattı. 

2015 YILI HİZMET YILI

Toplantının açılışında geçtiğimiz yıl yapılan önemli hizmetlere yer verildi. Temel atma ve açılışlarla toplam 37 önemli projeye imza atan Kepez Belediyesinin başarılı geçirdiği 2015 yılı toplantının ilk konusu oldu. Ak Parti Meclis Üyesi Serhat Demir konu hakkındaki görüşlerini dile getirerek imza atılan Kepez ParkOrman, Dokuma Park , huzurevi gibi 37 eserin ciddi Önem arz ettiğini ve birçok belediyenin beş yıllık hizmet planını bir yılda uygulayan Kepez Belediyesi'nin ciddi bir başarıya imza attığının altını çizdi. Tütüncü, alt yapı ve asfaltlama çalışmaları hariç her biri en az bir milyon liranın üzerinde olan toplam 37 önemli yatırım yaptıklarını ve bunun Kepez Belediyesi'nin önemli bir başarısı olduğunu dile getirdi. Tütüncü, bu başarıda imzası olan tüm çalışma arkadaşlarına ve meclis üyelerine de teşekkürlerini sundu. 

DENETİM KOMİSYONU SEÇİLDİ

Toplantının açılıştan sonraki ilk maddesi olan 2016 yılı Denetim Komisyonu, yapılan gizli oylama ile belirlendi. Toplam beş kişiden oluşması kararı alınan Denetim Komisyonuna, yapılan oylamanın sonucunda AK Parti meclis üyeleri Hasan Demir, Elif Derya Canbulat ve ismail Ulusoy. Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Erdoğan Yarbaş ve Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Üyesi Ahmet Sabır, 2016 yılı Denetim Komisyonuna seçildi. 

NUGAY VE ERİÇ'İN ADI YAŞATILACAK

2016 Yılı ilk meclis toplantısında. 2015 yılında şehit onbaşı Hüseyin Gökhan Eriç ve vefat eden Antalyalı sanatçı Necip Nugay'ın isimlerinin Kepez de yaşatılması için karar alındı. Oylama sonucunda isimlerinin cadde ve parklarda yaşatılması kararlaştırılan iki ismin yer aldığı projeler uygulama öncesinde İsim Tespit Komisyonuna sevk edildi. 

ŞEFFAFLIK BOZULMADI

Toplantının önemli bir diğer maddesi olan Kepez Belediyesi sınırları içerisinde kamu alanı olan ve 5393 sayılı Belediye Kanununa göre görev alanına giren ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı'nda yol, park, oyun alanı, semt spor sahası, spor alanı, pazar yeri. belediye sosyal tesis alanı ve belediye hizmet alanlannın 2942 sayılı yasaya göre değerlendirilerek Belediye Başkanı ve Belediye Encümenine yetki verilmesi konusu oldu. Başkan Tütüncü. bu yönergenin belediyenin şeffaflığını zedeleyebileceği ve meclisin yetkisinin mecliste kalması gerektiğini düşündüğü gerekçesiyle reddini talep etti. Tütüncünün önerisini kabul eden Kepez Belediye Meclisi, yönergeyi reddederek yetkinin mecliste kalmasına karar kıldı. 

YEŞİL ANTALYA DEĞER KAZANACAK

Meclis toplantısında merakla beklenen maddelerden biri olan Yeşil Antalya Sanayi Sitesi'nin imar planı revizyonu konusu oy birliği ile kabul edildi. İmar Komisyon raporunun görüşüldüğü oylamada Yeşil Antalya Sanayi Sitesinde bulunan tek katlı dükkanların iki kat aşağı iki kat da yukarı olmak üzere beş kata kadar yükseltilebilmesi kararı alındı. Başkan Tütüncü, bu karar ile dükkanların değer kazanmasının yanı sıra açılacak yeni iş alanları ile çok sayıda kişinin istihdam edilebileceğinin sevindirici olduğunu ifade etti. 


Antalya Hilal


Geri Dön