01 / 05 / 2024

2023 emlakta altın yıl olacak!

2023 emlakta altın yıl olacak!

Orta gelirlilere yönelik ‘Yeni Evim Kampanyası’nın detayları açıklandı. Gayrimenkul Danışmanı Şule Alp, projeyle 2023’ün inşaat sektörü için altın yıl olacağını dile getirdi.



Orta gelirlilere yönelik ‘Yeni Evim Kampanyası’nın detayları da resmen açıklandı. Merakla beklenen projede tüm bölgelerde asgari peşinat oranı yüzde 10 şeklinde belirlendi, azami 15 sene vadeyle sağlanacak olan finansmanlarda faiz/kar payı oranları yüzde 0,69'dan başlayan oranlarla uygulanacak. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, söz konusu kampanyanın ticari olmaktan ziyade barınma ihtiyacına çözüm sunacağına değinen Gayrimenkul Danışmanı Şule Alp, projeyle 2023’ün inşaat sektörü için altın yıl olacağını dile getirdi.

2023 emlakta altın yıl olacak!

Faizler 0.69’dan başlayacak

Proje hakkında önemli açıklamalar yapan Gayrimenkul Danışmanı Şule Alp, Yeni Evim Programı ile bankalar ve katılım finans kurumları tarafından sağlanacak olan finansman tutarlarının 1. Bölge olan İstanbul'da en çok 5 milyon lira, 2. Bölge'deki illerde en çok 3 milyon lira, 3. Bölge'deki iller için ise en çok 2 milyon lira şeklinde belirlendiğini kaydederek, tüm bölgelerde asgari peşinat oranı yüzde 10 olacağını kaydetti. Şule Alp, azami 15 sene vade ile sağlanacak olan finansmanlarda faiz/kar payı oranları yüzde 0,69'dan başlayan oranlarla uygulanacağını da belirtti.

Konut geliştiricilere destek

Yaptığı açıklamada söz konusu kampanyanın sektöre büyük katkı sağlayacağını dile getiren Alp, dar gelirli vatandaşlar için sosyal konut kampanyasından sonra şartları sağlayamayan orta gelirliler için yapılan bu önemli kampanyanın sektöre büyük katkı sağlayacağını belirtti. Şule Alp açıklamasında bu kampanyayla beraber hem vatandaşın alım şartları iyileşeceğini hem de üretimin artması için konut geliştiricilerine finansal destek sağlanacağını söyledi.


Geri Dön