30 / 04 / 2024

Hakan Tütüncü, Antalya Yenidoğan'daki imar çalışmalarını anlattı!

Hakan Tütüncü, Antalya Yenidoğan'daki imar çalışmalarını anlattı!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütücü, Yenidoğan Mahallesi’nde bulunan Şoförler Odası’nda Mahalle Meclisi toplantı düzenledi. Tütüncü, Yenidoğan Mahallesi’nin her türlü altyapısına kavuştuğunu ve nitelikli bir bölge haline geldiğini ifade etti.



Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütücü, Mahalle Meclisi toplantıları zincirini, Yenidoğan Mahallesi’nde bulunan Şoförler Odası’nda düzenlendiği toplantıyla sürdürdü. Başkan Tütüncü, Yenidoğan Mahallesi’nin her türlü altyapısına kavuştuğunu ve nitelikli bir bölge haline geldiğini ifade etti.


Toplantıya Başkan Hakan Tütüncü ile birlikte 5 başkan yardımcısı, fen işleri, imar, kentsel tasarım, zabıta, temizlik, halkla ilişkiler birimlerinin müdürleri, meclis üyeleri, muhtarlar, Ak Parti temsilcilerinin hazır bulunduğu toplantıda, mahalle sakinleri tüm taleplerini dile getirme fırsatı buldu.


YERELDE BELEDİYECİLİK


Belediye olarak mahalleye ve bölgeye yaptıkları hizmetleri anlatan Başkan Tütüncü, tüm taleplerini not alınarak, kendisine rapor halinde sunulacağını açıkladı. Bu rapor sayesinde vatandaşların taleplerinin takipçisi olacağını anlatan Tütüncü, “Bu uygulamayla yerel yönetimde bir seviye daha üste çıkıp, yerinde yönetim modeline geçiyoruz. Bu çalışmanın esası, bizim konuşmamız değil, sizin konuşmanızdır” dedi.


TALEPLER TEK TEK NOT ALINDI


Vatandaşların, tapusuz olan evlerinin mülkiyet sorunlarının giderilmesi, hız tutkunlarının rahatsız eden araç kullanımlarını önlemek adına yollara kasis yapılması, parkların daha güvenli hale getirilmesi, alışveriş merkezlerine ulaşım için üstgeçit gibi başlıklarda gerçekleşti. Başkan Hakan Tütüncü de sorunların hepsine yanıt verdi.


İBRETLE TAKİP EDİLİYOR

Göreve geldiklerinde bu bölgenin körleşmiş çok önemli sorunlarının birikmiş olduğunu hatırlatan Tütüncü, en önemli sorunun ise Yenidoğan sitelerinin mülkiyete ilişkin hukuki problemleri olduğunu söyledi. Bir yandan da gecekondu yoğunluğunun olduğu Yenidoğan için çok çalıştıklarını anlatan Tütüncü, “Tapular verilememiş, imar hakları getirilememişti ve yapılaşmanın önü adeta tıkanmıştı. Şimdi ise Ahatlı, Kültür ve Yenidoğan mahallelerinin her türlü altyapısına kavuşmuş, nitelikli bir bölge haline geldi. Buradaki baş döndürücü gelişmeyi başka mahallelerdeki hemşehrilerimiz ibretle takip etti.” diyerek bölgenin son 7 yılda nereden nereye geldiğini hatırlattı.


YENİDOĞAN’I İHYA EDEN HİZMETLER


Mahalleye bir ortaokul yaptıklarını belirten Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yeni bir ilkokul yaptırdıklarını söyledi. Varsak-Expo alanı arasındaki tramvay hattının bu mahalleyi daha değerli kılacağını müjdeleyen Tütüncü, bölgeyi ihya eden yatırımları şu sözlerle sıraladı:


“Aile Sağlığı Merkezi yakında gelecek. Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi de yakında hizmete girecek. Hemen yanında, belediyemizin üçüncü kreşini hizmete açıyoruz. Belediyemizin kreşi 5 yıldızlı hizmet veriyor. Piyasa değeri bin 200 lira olan kreş hizmetini 400 liraya veriyoruz. Merkez bankasının şubesi yapılıyor buraya. Böylece tüm bankaların merkez şubesini getirecektir, bununla da kalmaz bölgeye ticari hareketlilik getirir.”


SİTELER YAPILIRKEN İLKOKULA GİDİYORDUM


Bölgenin kanayan yarasının tapusuz siteler ile gecekondular olduğunu ifade eden Tütüncü, göreve geldiklerinde bu durumu içler acısı olarak bulduklarını söyledi. Eski muhtarların vakıflarla ilgili mülkiyet sorununu, Kepez Belediyesi tarafından çözülmesi yönünde istekler aldıklarını anımsatan Başkan Hakan Tütüncü, “Ben ilkokul ikinci sınıfa giderken, bu siteler yapılıyordu. Şimdi buranın sorunlarıyla ilgili hukuki işlemleri çözüme yönelik adımları yine biz attık” dedi.


DEPREM YÖNETMELİĞİNE UYUN ÇAĞRISI


Arsa tapularının ardından, daire tapuları alınması aşamasına kadar getirdiklerini dile getiren Tütüncü, binaların deprem yönetmeliklerine uygun olmaması nedeniyle çözüme gidemediklerini söyledi. Hakan Tütüncü, mahalle sakinlerinin en fazla dile getirdiği sorun olan binalara iskan konusuna şu sözlerle açıklık getirdi:

“Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden müsteşarlıklara kadar sorduk. Bize Türkiye Cumhuriyeti’ndeki hiçbir güç ve hiçbir kudretin, deprem yönetmeliğine uymayan bu binalara sağlamdır, raporu düzenleyemeyeceğini söylediler. Siz vatandaşınızı düşünüyorsanız, ruhsat verememenin, mal ve can kaybından önemli olduğunu söyleyin dediler.”


Milliyet


Geri Dön