05 / 05 / 2024

Hakan Tütüncü gecekondularda yaşayanlara tapu müjdesi verdi!

Hakan Tütüncü gecekondularda yaşayanlara tapu müjdesi verdi!

Başkan Hakan Tütüncü, Gülveren Mahallesi'nin güneyindeki gecekonduların mülkiyet probleminin çözümünde sona yaklaşıldığını söyledi. Tütüncü, bölgeye açık yüzme havuzu, spor salonu ve kent parkı yapacaklarının da müjdesini verdi.




30 Mart seçim çalışmalarını sürdüren Kepez Belediye Başkanı ve Ak Parti Kepez Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü, Gülveren Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. 

Bir kafede düzenlen ve çok sayıda mahallelinin yer altığı toplantıda konuşan Başkan Tütüncü, mahallenin güneyindeki gecekondularda yaşayanlara tapu müjdesi verdi. 

Tütüncü, mevcut imar planındaki ticaret, kütüphane,okul ve park alanlarının tamamen ortadan kaldırılamaması ve konut alanının küçük kalmasından dolayı gecekonduların mülkiyet probleminin 20 yıldır çözülemediğini hatırlattı. 

Gecekondu problemi çözüldü İmar planı tadilatı çalışmasıyla gecekonduların mülkiyet problemini çözdüklerini anlatan Tütüncü, "Mevcut imar planına göre gecekonduların olduğu arazinin doğu kısmında kocaman bir ticari alan, bir tane büyük okul alanı, bir tane büyük kütüphane alam ile park ve oto park alanları yer alıyor. Arazinin batı kısmı ise konut alam olarak aynlmıştı. İmar planı tadilatı çalışmasıyla ticari alam, parkları, otoparkı ve yollan küçülttük. 

Konut alanını ise büyüttük. Büyüttüğümüz konut alanıyla birlikte orada vatandaşlarımıza tapularım vereceğiz. Planlama çalışmasını yaparken, vatandaşlara devrini yapacağımız konut alanının devrini de Hazine'de aldık. Şimdi o bölgedeki vatandaşlarımıza tapulama yapabilecek hale geldik." açıklamasını yaptı. 

Mahalleye değer katacak yatırımlar Tütüncü, Gülveren kapalı semt pazarının yanındaki okul alanının mülkiyet problemlerini, İl Özel İdaresi ile çözemedikleri için mahallenin okul ihtiyacım karşılayamadıklarının altını çizdi. 

Yeni Büyükşehir yasasıyla 30 Mart'tan sonra İl Özel İdaresi'nin kapanacağını, okul alanının ve pazar yerinin mülkiyetinin Kepez Belediyesine geçeceğini kaydeden Tütüncü, "Böylece hem okul yapılması için imar planı çalışmasını gerçekleştireceğiz hem de kapalı semt pazarının var olan hukuki sorunlarını ortadan kaldıracağız." dedi. 

Önümüzdeki dönem bölgeye doğalgazı da getireceklerini duyuran Başkan Hakan Tütüncü, 2.döneminde Şafak, Ünsal, Yeşilyurt, Gülveren, Avni Tolunay'ı önemli bir eğitim merkezi ve şehir merkezi haline getirecek çalışmalarının ve projelerinin olduğuna vurgu yaptı. 

Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kepeze, Sosyal Bilimler Lisesi, Fen Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi, Turizm Meslek Lisesi gibi okullar yapacaklarım belirten Başkan Tütüncü, bu okulların bir kısmım bu bölgeye kazandıracaklarım ifade etti. 

Tütüncü, yeni dönemde Şafak, Ünsal, Yeşilyurt, Gülveren ve Avni Tolunay mahallelerine hizmet verecek açık yüzme havuzu, spor salonu, kent parkı, aile yaşam merkezi inşa edeceklerinin de altını çizdi. 

Dereyi geçerken at değiştirilmez Bu yatırımların, bölgenin değerim artıracağına işaret eden Ak Parti Kepez Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü, toplantıda bulunanlara şöyle seslendi: "Sizden beklentimiz ananızın ak sütü gibi helal oylarmızı 30 Mart'ta, Ak Parti'nin mührünün altına vurmanızdır. Sakın ha sakın, dereye geçerken at değiştirmeye kalkmayalım. Dereyi geçerken at değiştirirsek zaman kaybederiz. Kepez'in zaman kaybma tahammülü yok. 

İstikrarla giden bir yönetimimiz var. Halkın güvenini kazanmış, yolsuzluktan, usulsüzlükten uzak durmuş, gecegiindüz çalışmış bir belediyeyiz. Pişmiş aşa su katmadan, bu düzgün kadrolara, içinizden biri olan bu kardeşinize tekrar Mart'ın 30'unda yeniden yetki verin." Başkan Tütüncü, toplantıdan soma geçtiğimiz günlerde meyve-sebze atan esnafla bir araya geldiği Gülveren kapalı semt pazarının tekstil ve ayakkabı ürünleri satan bölümündeki esnafı ziyaret etti. 

Ak Parti Kepez İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Tutan, Ak Parti Kepez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ömer Akbaş ve meclis üyesi adayları da Tütüncüye eşlik etti. 


Antalya Hilal


Geri Dön