01 / 05 / 2024

Hakan Tütüncü tapu, kat artışı ve okul müjdesi verdi!

Hakan Tütüncü tapu, kat artışı ve okul müjdesi verdi!

Ak Parti Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Erenköy Mahallesi'nde düzenlenen açık hava toplantısında bölge halkının en önemli beklentisi olan tapu tahsisiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu...



Ak Parti Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Erenköy Mahallesi'nde düzenlenen açık hava toplantısında bölge halkının en önemli beklentisi olan tapu tahsisiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 


Eşi Dr Ayşe Tütüncü ile toplantıya katılan Başkan Tütüncü, Ak Parti Kepez İlçe Başkam Yusuf İşeri ve meclis üyeleriyle, Erenköy Mahallesine yüzleri ak bir şekilde geldiklerini belirtti ve şöyle devam etti: "Çünkü 2009 Yerel Seçimleri öncesinde 30 kusur senedir devam eden tapu problemini n önündeki 2B engelini ortadan kaldırma sözü vermiştik. 2B problemi dönemimizde 2012 Nisan'da TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen bir kanunla tarihin karanlık sularına gömüldü." 


2B BİTTİ TAPULAR VERİLMEYE BAŞLANDI 


Tütüncü, 2B engelinin ortadan kalkmasıyla Erenköy ve 18 mahallede, Vakıf arazileri, Hazine arazileri ve 2B alanlarında tapula işleminin yapılabilir hale geldiğini söyledi. Bazı vatandaşların, "Benim yerim 2B değil, tapu alamıyorum" serzenişinde bulunduğuna değinen Tütüncü, 2B şerhinden dolayı Vakıf, Hazine ve şahıs parsellerinde bugüne kadar tapulama işleminin yapılamadığım kaydetti. 


1200 HAK SAHİBİ TAPULARINI ALIYOR 


Başkan Hakan Tütüncü, 2B engelinin kalkmasının ardından Fatih, Göçerler, Esentepe, Çamlıbel, Erenköy, Barış, Çankaya, Kazım Karabekir, Yavuz Selim ve Fevzi Çakmak mahallelerinde, belediyeye devri yapılan parsellerde tapulama işlemi başlattıklarım bildirdi. Bu kapsamda Çamlıbel, Erenköy ve Esentepe mahallelerinde 1200 gecekonduyla ilgili hak sahipliğini belirlemek amacıyla dosya aldıklarını dile getiren Tütüncü, "Belediye encümenimiz, Çamlıbel Mahallesi'nde 403 hak sahibine tapu tahsisi yapılmasının kararım aldı. 


Dosya alma işlemleri tamamlanan Erenköy ve Esentepe mahallelerimizde ve diğer mahallelerimizde tapu tahsislerini en kısa sürede yapacağız." açıklamasını yaptı. Tütüncü, tapu tahsis işlemi başlattıkları Erenköy Mahallesi'ne ve çevresine, yeni dönemde kazandıracaklarını söyledi. Tütüncü, mahalleye kat artışı ve iki okul müjdesi de verdi .


YAPILAŞMA OLACAK 


Tapulama işlemleri yapılamadığından dolayı bugüne kadar Erenköy ve çevresindeki mahallelerde imara uygun konutların yapılamadığına işaret eden Tütüncü, tapular verildikten sonra söz konusu mahallelerde mevcut imar planlarına göre yapılaşma olacağının altını çizdi. Başkan Hakan Tütüncü, evi, sosyal donaü ve kamu tesisi alanlarında kalanlara ise hak sahipliğini ispat etmeleri halinde en yakın parselden tapulama yapılacağını vurguladı. Tapuların satış bedelini, bölgedeki arsa fiyatlarının çok altmda belirlediklerim dile getiren Tütüncü, hak sahiplerine, faizsiz, 24 ay taksitle ödeme kolaylığı da sağladıklarım hatırlattı.


SON MÜRACAAT


 25 NİSAN Üzerinde 2B şerhi olein ya da tapu iptalleriyle tapuları iptal edilen vatandaşların da Defterdarlığa müracaat ederek tapularını bedelsiz olarak alabileceklerinin bilgisini veren Tütüncü, "Son müracaat tarihinin 25 Nisan olduğunu unutmayın." uyarısmda bulundu. 


DÜN  TOKİ  YAPANLAR BUGÜN TOKİ'YE KARŞI


Başkan Hakan Tütüncü, "Ak Parti, 19 mahallede TOKİ çalışması yapacak." iddiasma da şu cevabı verdi: "Kepez Belediye Başkam Hakan Tütüncü'nün ve arkadaşlarının, AK Parti'nin, Kepez'in Erenköy Mahallesi'nde değil, hiçbir mahallesinde TOKİ ile alakalı bir düşüncesi yok. Bugüne kadar TOKİ yaptıracak olsaydık, 5 yıllık sürede yaptırırdık ama yaptınnadık. Ne acı ki, kendi dönemlerinde TOKİ yapanlar, şimdi Kepez'in mahallelerinde geziyor ve Ak Parti, TOKİ yapacak, diyor. Bu söyleme itibar etmeyin. 19 mahallede TOKİ yapılacak lafı nereden çıktı? 2B ile ilgili çalışmalar tamamlandığında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, nerelerde kentsel dönüşüm cilanı olabilir, diye bir taslak çalışma hazırladı. Ankara'daki bürokrat, 19 mahallenin bir kısım yerlerinin proje alam olarak değerlendirilebilir, diyor. Biz ne yaptık? İl başkanımızla, milletvekillerimizle  Ankara  giderek, bu yaptığınız çalışma yanlıştır, bu uygulamayı kaldırın dedik ve TOKİ uygulaması yapılmayacağı ile ilgili resmi yazılan aldık. 2B'nin çözümü için 2B'nin olduğu mahallelerin muhtarıyla, 2011'de Ankara'ya gittik. Muhtarları, ilgili bakanlarla görüştürdük. 

TOKİ yapacak olsaydık, 2B problemini çözdürmezdik. 2B çözüldükten sonra 2B alanları vatandaşın mülkü oluyor." 


BÖLGEYE İKİ OKUL YAPILACAK 


Başkan Hakan Tütüncü, tapulama işlemleri tamamlandıktan sonra Erenköy Mahallesi'nde, imar hukukuna uygun, mahkemeden iptal olmayacak şekilde kat artışı yapacaklarının müjdesini verdi. Tütüncü, mülkiyet problemleri çözülen Erenköy Mahallesi'nin, 3-4 yıl içerisinde modern bir şehir görünüme kavuşturacaklarım kaydetti. 

Başkan Tütüncü, Çamlıbel Mahallesi'nde hayvan pazan olarak bilinen alana 24 derslikli Anadolu Lisesi inşa edileceğini; yeni dönemde aym bölgeye ilköğretim ya da ortaokul da yaptıracaklarım da sözlerine ekledi. 


Antalya Hilal Gazetesi 


Geri Dön