29 / 04 / 2024

Hakkari depreminin ardından, Prof. Dr. Naci Görür'den önemli uyarı!

Hakkari depreminin ardından, Prof. Dr. Naci Görür'den önemli uyarı!

Hakkari'de meydana gelen 4.3'lük depremden sonra Prof. Dr. Naci Görür kritik uyarılarda bulundu.



Hakkari'de meydana gelen ve korkutan 4.3 büyüklüğündeki deprem ile ilgili olarak açıklamalar yapan  Prof. Dr. Naci Görür, "Bu kuşak 6 Şubat depremlerinden sonra muhtemelen belli ölçüde stres alanının değişimine uğradığı ve stresin yükseldiğini belirtti. Bu husus göz ardı edilmemelidir" diye konuştu.

cumhuriyet.com.tr'de yer alan habere göre; Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde sabah saatlerinde meydana gelen deprem ile ilgili olaral değerlendirmede bulundu.

BU HUSUS GÖZ ARDI EDİLMEMELİ

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklama kapsamında Sayın Görür şunları belirtti.  "Hakkari-Çukurca, Kayalık’ta 4,1 deprem oldu. Deprem Bitlis-Zagros Bindirme Kuşağının üstünde. Daha önce belirttiğim gibi, bu kuşak 6 Şubat depremlerinden sonra muhtemelen belli ölçüde stres alanı değişimine uğradı ve stres yükledi. Bu husus göz ardı edilmemelidir. Sevgiyle."

TEHLİKE O BÖLGELERDE DE ARTTI 

Öte yandan Prof. Dr. Naci Görür, geçtiğimiz hafta Güneydoğu için 2 tehlikenin Doğu Anadolu Fayı ve Bitlis-Zagros bindirme kuşağı olduğuna dikkat çekti. Görür, 6 Şubat depremleri ile bölgenin  kuzeye doğru savrulduğunu belirten Görür, "Kendisi ile Avrasya Levhası arasında Doğu Anadolu’yu sıkıştırdı" ifadesini kullanarak  bu hareketi yapanın Doğu Anadolu Fayı ile Ölüdeniz Fayı olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Naci Görür,  Bingöl Karlıova’dan Kahramanmaraş’tan Hatay’a kadar uzanan ve o doğrultuda giden hat olduğunu belirten  Prof. Dr. Naci Görür, "Bu kapsamda da Adıyaman ve Diyarbakır’a, Hakkari’ye özgü bir fay sisteminin yada  tehlike hattının çalışması değil. Tersine tehlike oralarda çok ama çok fazla " dedi.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK FAY HATTI NEREDE BULUNUR?

Deprem, tektonik kuvvetlerin yada  volkan faaliyetlerinin de etkisi ile yer kabuğunun kırılması ile meydana gelen enerjinin sismik dalgalar hâlinde yayılarak geçtikleri ortamları ve yeryüzünü kuvvetle sarsması olayıdır. Öte yandan, Türkiye'nin en büyük fay hattı nerede? Bu kapsamda,  KAF, 1100 kilometre uzunluğunda sağ yönlü ve doğrultu atımlı aktif fay hattı anlamına gelmektedir.  Böylece de yaklaşık olarak Van Gölü'nden Saros Körfezi'ne kadar olan bu tüm Kuzey Anadolu bölgesinin kesmektedir. Yer alan fay hattı, tek bir faydan oluşmaz, çok fazla  parçadan oluşan bir fay zonu şeklinde yer almaktadır.

Prof. Dr. Naci Görür '4'ün altındakileri ciddiye almayın' diyerek uyarıda bulundu!

Prof. Dr. Naci Görür, şehir şehir açıkladı: Tehlike buralarda arttı!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan ve Naci Görür'den deprem açıklaması! 2024 depremsiz geçmeyecek!

Prof. Dr. Naci Görür, yine o bölgeyi işaret etti: 6 Şubat'ta buralara önemli miktarda enerji transfer edildi!


Geri Dön