29 / 04 / 2024

Prof. Dr. Naci Görür '4'ün altındakileri ciddiye almayın' diyerek uyarıda bulundu!

Prof. Dr. Naci Görür '4'ün altındakileri ciddiye almayın' diyerek uyarıda bulundu!

Prof. Dr. Naci Görür, Marmara Körfezi'ndeki peş peşe yaşanan depremler ile ilgili olarak, 4'ün altındaki sarsıntıları ciddiye almadığı kaydetti. Sayın Görür, halihazırda bir deprem beklendiği uyarısını da yine hatırlattı.



Marmara Denizi’nde son zamanlarda yaşanan fay hareketliliği ile ilgili olarak, Marmara Denizi Gemlik Körfezi'nde meydana gelen 3.2 ve 3.4 büyüklüğündeki depremler sonrası da “Olası İstanbul depreminin habercisi mi” sorusu gündemdeki yerini koruyor. Söz konusu depremlerin ardından Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür konuyla ilgili değerlendirmeler yaptı. 

TGRT Haber’e konuşma yapan  Prof. Dr. Naci  Görür, Marmara Körfezi'ndeki peş peşe yaşanan depremlerin fayların doğal hareketler olduğunu kaydetti. "Marmara Körfezi'nde yaşanan depremler 4'ten küçük olduğu için hiç ciddiye almıyorum” ifadelerini kullanan Prof. Dr. Görür, Marmara bilgesinde hali hazırda bir deprem bekliyoruz ve defalarca da uyarıda bulunuyoruz" dedi. 

 Prof. Dr. Naci Görür 4 ün altındakileri ciddiye almayın diyerek uyarıda bulundu!

Görür açıklamasında şunları söyledi; "Marmara Körfezi'nde yaşanan depremler 4'ten çok küçük olduğu için hiç ciddiye almıyorum. Bunlar her yerde ve her zaman olabilecek depremler. Fay dediğimiz şey ölü olmadığına göre nefes alıyor. Örneğin ben uyuduğum zaman hiç hareket etmesem de kalbimi yine de duyarsınız. Korkacak mısın benden? diye ifade ederek,  devam etti o yüzden bu depremleri hiçbir şekilde ciddiye almayın. Ama Marmara'da halihazırda bir deprem bekliyoruz. Orada canlı bir fay var. Bu yaşanan depremler de canlı olduğunu gösterir."

DEPREM NE DEMEKTİR?

Deprem, tektonik kuvvetlerin yada  volkan faaliyetlerinin de etkisi ile yer kabuğunun kırılması ile meydana gelen enerjinin sismik dalgalar hâlinde yayılarak geçtikleri ortamları ve yeryüzünü kuvvetle sarsması olayıdır.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK FAY HATTI NEREDE BULUNUR?

Türkiye'nin en büyük fay hattı nerede? Bu kapsamda,  KAF, 1100 kilometre uzunluğunda sağ yönlü ve doğrultu atımlı aktif fay hattı anlamına gelmektedir.  Böylece de yaklaşık olarak Van Gölü'nden Saros Körfezi'ne kadar olan bu tüm Kuzey Anadolu bölgesinin kesmektedir. Yer alan fay hattı, tek bir faydan oluşmaz, çok fazla  parçadan oluşan bir fay zonu şeklindedir.

Prof. Dr. Naci Görür, şehir şehir açıkladı: Tehlike buralarda arttı!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan ve Naci Görür'den deprem açıklaması! 2024 depremsiz geçmeyecek!

Prof. Dr. Naci Görür, yine o bölgeyi işaret etti: 6 Şubat'ta buralara önemli miktarda enerji transfer edildi!

Prof. Dr. Naci Görür: "Deprem bir milli güvenlik sorunudur"


Geri Dön