28 / 04 / 2024

Prof. Dr. Naci Görür: "Deprem bir milli güvenlik sorunudur"

Prof. Dr. Naci Görür:

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum projelerini toplantıda açıkladı. Murat Kurum'un seçim vaatlerini duyurduğu programa Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür de katıldı.



AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul’a yönelik projelerini açıkladı. Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Türkiye Yüzyılı İstanbul Vizyonu” programında konuşan Murat Kurum, deprem gerçeği ile ilgili oarak İstanbul’u afetlere hazır hale getireceklerinin sözünü verdi.

TOPLANTIYA NACİ GÖRÜR'DE KATLDI 

Kurum'un projelerini ve seçim vaatlerini açıkladığı programa Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür de katıldı. Kurum, açıklaması kapsamında Naci Görür'ün adını da geçirdi. Murat Kurum, "Naci Görür hocamız da burada deprem bir milli güvenlik sorunudur. Deprem terörle mücadele kadar önemli bir meseledir" ifadelerini kullandı. İBB Başkan adayı, İstanbul'daki deprem tehlikesine karşı projelerine ilişkin şunları kaydetti;  “Bizim şu an 39 ilçemizde toplam olarak yer alan 7,5 milyon evimiz ve işyerimiz bulunuyor. Bunun 1,5 milyonu maalesef riskli, 600 bin konutumuzun bugünden tezi yok acilen dönüştürülmesi gerekiyor. 2019 yerel seçimlerinden önce; ‘deprem seferberliği ilan ediyoruz’ denmişti. 

Kurum; ‘Her yıl 20 bin, 5 yılda 100 bin konut dönüştüreceğiz’ denilmişti. Aslına bakarsanız bizim kayıp 5 yıl olarak tarif ettiğimiz durum işte budur; söz verdiğinin yüzde 5’ini bile yapamamaktır. Dönüşüm meselesi ciddiyet ister, sorumluluk duygusu ister. Çünkü bu, insanımızın barınma hakkıdır, güvenli yaşama hakkıdır. Milletimizin bu haklarını bugüne kadar kimsenin insafına terk etmedik, bundan sonra da asla terk etmeyeceğiz. İstanbullulara söz! İstanbul’da tek bir riskli yapı kalmayıncaya kadar çalışacağız. Bunun için de; ülkemizin geleceğini değiştirecek kentsel dönüşüm hamlemizi süratle başlatacağız. 5 yılda 39 ilçemizde; yatay mimari eksenli, komşuluk ilişkilerini odağına alan, nüfusu tek bir kişi bile artırmayacak olan tam 650 bin konut inşa edeceğiz. Yeni güvenli, huzurlu yuvalarımızın 300 binini, adeta bilinçli bir şekilde durdurulan KİPTAŞ eliyle yapacağız. 15 Nisan’da hemen başvuruları alacağız. Yarısı bizden diyerek; 700 bin lira hibe destek vereceğiz. İlave olarak; 700 bin lira kredi desteği, 100 bin lira taşınma yardımı vereceğiz." dedi. 

Prof. Dr. Naci Görür: "Deprem bir milli güvenlik sorunudur"

Öte yandan Kurum, "projeleri 18 ayda tamamlayacağız. Yine 250 bin yuvamızı da; vatandaşımızı ve özel sektörümüzü destekleyerek dönüştüreceğiz. Dönüşecek evin bulunduğu alana dair, ‘Kolaylaştırıcı Dönüşüm Planı’ dediğimiz gerekli imar düzenlemelerini hemen hayata geçireceğiz. Kentsel dönüşüme özel 100 bin sosyal konut üreterek, dönüşüme girecek yuva sahiplerine çok düşük fiyatlarla kiralayacağız. Bu projemizden 39 ilçemiz faydalanacak. Konutlar kesinlikle satılmayacak; ihtiyaç duyan tüm hemşerilerimize çok uygun bedellerle kiralanacak. Böylece; İstanbul’da yaşanan yüksek kira fiyatlarına karşı, düşük gelir grubundaki kardeşlerimizi korumuş olacağız” diye konuştu.

Naci Görür'den Malatya depremi açıklaması geldi! Bir ilçe için 'Acilen deprem dirençli hale getirilmeli' dedi!

Prof. Dr. Naci Görür'den Adıyaman depremi açıklaması! Artçı bir deprem! Çok yakınında...

Prof. Dr. Naci Görür: Anadolu'da gerilim yüksek, çok tedirginiz...

Prof. Dr. Naci Görür'den Bolu depremi sonrası korkutan açıklama: Bu depremler buralarda beklenebilir!


Geri Dön