27 / 04 / 2024

Prof. Dr. Naci Görür, şehir şehir açıkladı: Tehlike buralarda arttı!

Prof. Dr. Naci Görür, şehir şehir açıkladı: Tehlike buralarda arttı!

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Doğu ve Güneydoğu'ya önemli uyarılar yaptı ve şehir şehir tehlikeli yerleri açıkladı. İşte Görür'ün o açıklamaları...



6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından, afet bölgesinde artçı sarsıntılar devam ederken ülkenin dört bir yanından da sık sık deprem haberleri geliyor. 

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, katıldığı bir canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu ve Doğu ile Güneydoğu bölgesi için deprem uyarısını sürdürdü. 

Prof. Dr. Naci Görür, şehir şehir açıkladı: Tehlike buralarda arttı!

TEHLİKE ORALARDA ARTTI 

Ekonomimcom'da yer alan habere göre; Prof. Dr. Naci Görür, Güneydoğu için 2 tehlikenin Doğu Anadolu Fayı ve Bitlis-Zagros bindirme kuşağı olduğuna dikkat çekti. 

6 Şubat depremleriyle Arap Levhası'nın kuzeye doğru savrulduğunu dile getiren Görür, "Kendisi ile Avrasya Levhası arasında Doğu Anadolu’yu sıkıştırdı" diyerek bu hareketi yapanın Doğu Anadolu Fayı ile Ölüdeniz Fayı olduğunu aktardı. 

Bunun Bingöl Karlıova’dan Kahramanmaraş’tan Hatay’a kadar giden hat olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Görür, "Dolasıyla bu Adıyaman ve Diyarbakır’a, Hakkari’ye özgü bir fay sisteminin veya tehlike hattının çalışması değil. Tersine tehlike oralarda yükseldi" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Naci Görür, şehir şehir açıkladı: Tehlike buralarda arttı!

BURALAR ETKİLENİR 

Adıyaman, Diyarbakır ve Hakkari'nin kendilerini birinci derecede tehdit eden bindirme kuşağına bağlı bir tehlikeye maruz kalmadığını belirten deprem bilimci Prof. Dr. Görür, 
"Doğu Anadolu Fayı’nın kırılması sonucunda etkilendiler. Adıyaman DAF’a çok yakın etkilendi. Diyarbakır da etkilendi, konutlar yıkıldı. O kuşaktaki Bitlis, Batman, Diyarbakır, Hakkari ve Şanlıurfa, Şırnak, Gaziantep… DAF ve bindirme hattı levha sınırı ile ilişkili ve onları karakterize ediyor" açıklamasında bulundu. 

Buraların hep aktif olduğunun ve bunların deprem ürettiğinde bölgeyi etkileyeceğinin altını çizen Naci Görür, "Bu dediğim DAF’a çok yakın yerlerdeki kentler… Dolasıyla onlar cidden tehlikeli. DAF üzerinde olan deprem bindirmeyi daha tehlikeli hale getirdi" şeklinde konuştu. 

Naci Görür, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir başka açıklamasında da Salkonak-Yeşilyurt/Malatya’da meydana gleen 5.3'lük depreme değindi ve bu depremin DAF zonunda olduğunu belirtti. Görür, konuya ilişkin açıklamasında "Muhtemelen 6 Şubat depremleri sonucu kırılmamış bir fay kesimi üzerinde. Biliyorsunuz, buralara önemli miktarda enerji transfer edildi" ifadelerine yer verdi. 

İnşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası kurulmalı: Önüne gelen müteahhit olmasın!

Fabrikadan halka konut satışı başlıyor! 4 ayda apartman yapılabiliyor!

Kentsel dönüşüm, yüksek kiralar ve ev sahibi-kiracı tartışmaları İstanbul'dan İstanbul'a göçü tetikledi!


 


Geri Dön