05 / 05 / 2024

Hakkari'deki derslik sayısı 160 bine çıkarıldı!

Hakkari'deki derslik sayısı 160 bine çıkarıldı!

160 bin derslik kazandırdıklarını, üniversite sayısını 76"dan 156"ya çıkardıklarını ifade eden  Tayyip  Erdoğan, '(Bazıları ne gerek var) dedi. Biz öyle bakmadık, 360 derece bakıyoruz. Hakkari"deki yavrumuzun üniversite okuması için önünü açıyoruz...



 
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hizmetleri, eserleri sayesinde bugün Türkiye haritasının çok daha zengin ve güçlü; sınırların da geçmişe göre çok daha korunaklı olduğunu belirterek, 'Biz bu ülkenin gönül haritası üzerinde kardeşliğin resmini çizmenin, dayanışmanın, paylaşmanın resmini çizmenin mücadelesini veriyoruz' dedi.
               
Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, 2002 yılı öncesi ve 2010 yılında, Türkiye"deki duble yollar ve havayolu taşımacılığına ilişkin haritaların yer aldığı tabloları gösterdi.
               
İlk haritanın 2002 öncesi duble yolları gösterdiğini belirten Erdoğan, salonda bulunanların alkışlaması üzerine, gülerek, 'Niye alkışlıyorsunuz alkışlanacak olan şimdi geliyor' dedi.
               
Daha sonra Başbakan Erdoğan"ın gösterdiği, 2010 yılında Türkiye"deki duble yollara ilişkin haritanın yer aldığı tablo yoğun alkış aldı. Erdoğan, 2002 yılı öncesine ilişkin havayolu taşımacılığının yer aldığı haritayı göstererek, 'Sadece THY"nin çalıştığı, bunun dışında başka bir havayolunun çalışmadığı bir dönem, özel sektörün girmeye cesaret edemediği bir dönem' dedi.
               
Erdoğan"ın daha sonra gösterdiği ve 'halkın yolu' dediği 2010 yılına ilişkin havayolunun yer aldığı harita da salonda bulunanlarca alkışlandı.
               
-'HAKKARİ"DEKİ YAVRUMUZUN ÜNİVERSİTE OKUMASI İçİN...'-
               
160 bin derslik kazandırdıklarını, üniversite sayısını 76"dan 156"ya çıkardıklarını ifade eden Erdoğan, '(Bazıları ne gerek var) dedi. Biz öyle bakmadık, 360 derece bakıyoruz. Hakkari"deki yavrumuzun üniversite okuması için önünü açıyoruz. (Benim ilimde üniversite var, ben okumak için Ankara, İstanbul şansını yakalayamam ama hiç olmazsa ilimdeki üniversiteye girebilme şansını yakalayabilirim)' dedi.
               
Başbakan Erdoğan, yurtlardaki yatak kapasitesini 60 bin artırdıklarını ifade ederek, ortaöğretimde okuyan çocuklara verilen ücretler ile üniversit
 burslarını artırdıklarını söyledi. Erdoğan, 'Hani diyorlar ya "yolsuzluk var..." Eğer bunların söylediği yolsuzluklar bu ülkede olsaydı, 12 bin 300 kilometrelik o yolları, havaalanlarının pistlerini ve terminallerini, barajları, derslikleri nasıl yapacaktık Bizden önce gelenler, o hortumlar şebekelerin cebinde olduğu   için bir şey yapamıyorlardı ama o hortumlar şimdi üniversite gençliğinin cebine girdi, yatırımlara döndü' diye konuştu.
               
Bin 807 yeni sağlık tesisi yaptıklarını bildiren Erdoğan, sağlıkta büyük bir dönüşüme imza attıklarını söyledi. Erdoğan, arabaların çıkmadığı yerlere paletli ambülanslar, ambülans helikopterler gönderdiklerini kaydetti.
               
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, aile hekimliği uygulamasını başlattıklarını ve 130 yeni adliye sarayı açtıklarını belirtti. 'Merdiven altında adalet dağıtma gayreti geride kaldı' diyen Erdoğan, adalet sarayları, iktidarlarına kadar toplam 550 bin metrekarelik kapalı alana sahipken, sadece İstanbul çağlayan ve Kartal"daki adalet saraylarının kapalı alanının yaklaşık 700 bin metrekare olduğunu bildirdi. Erdoğan, 27 adalet sarayının inşaatının devam ettiğini ve yapılan adalet saraylarının da batı standartlarının üstünde olduğunu söyledi.
               
-'CUMHURİYET TARİHİ BOYUNCA YAPILANDAN 4 KAT FAZLA'-
               
Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan adalet sarayının 4 katından fazlasını, sadece son 8 yılda gerçekleştirdiklerini ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:
               
'Türkiye genelinde  TOKİ  eliyle.... Anayasamızda "Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir" demiyor mu Bugüne kadar gelen iktidarlar, sosyal devlet anlayışını hiç hatırladılar mı, böyle bir uygulamayı hiç duydunuz mu Hayır. Sosyal devlet anlayışı ile ilgili bir adım attığınız zaman, hemen yaftayı yapıştırıyorlar; "oy almak için bunu yaptılar". Biz görevimizi yaptık. 470 bin konutun inşaatını devam ettiriyoruz. Bunların 340 bini sahiplerine teslim edildi. Bu konutların içerisinde yoksul olanlara, imkanı olmayanlara yönelik yapılanlar var, Roman kardeşlerimiz için yapılanlar var.
               
Biz istiyoruz ki şehirlerimizin kentsel değişim ve dönüşümü de gerçekleşsin. Bakın, "başarılı olduk" demiyorum. Niye çünkü, vatandaşımla bu konuda henüz anlaşamıyorum. Oturduğu yer ne kadar kötü olursa olsun oradan çıkmak istemiyor. "Biz size daha güzel konutlar yapacağız" diyoruz, "gelin şuraları değiştirelim" yok. Oturduğu yerden neticesi ne olursa çıkmak istemiyor. Bunun için de valilerimize, belediye başkanlarımıza, kaymakamlarımıza çok büyük görev düşüyor. Beraber bunu yapacağız, şehirlerimizi daha modern hale getireceğiz. İnsanca yaşamanın erdemine bütün vatandaşlarımızı kavuşturmamız, ulaştırmamız lazım.'
               
-'81 İLDE DOĞALGAZ OLACAK'-
               
Başbakan Erdoğan, 8 yıl önce sadece 9 ilde doğalgaz varken, şimdi 66 ilde doğalgaz olduğunu belirterek, '81 ilde doğalgaz olacak, hedefimiz bu. Niye İstiyoruz ki Ayşe Bacı düğmeye bastığı zaman sıcak suyu aksın, evi ısınsın. Apartmanın en altından kömür taşıma işlerini falan geride bırakalım' dedi.
               
Türkiye"nin enerji hatları haritasını da değiştirdiklerini ifade eden Erdoğan, tarıma verdikleri destekler, inşa ettikleri barajlar, sulama kanalları, yeşil alanlarla Türkiye"nin tarımsal üretim, sulama haritasında da değişiklik yaptıklarını bildirdi.
               
'Tüm bu hizmetlerimiz, eserlerimiz sayesinde, bugün Türkiye haritası geçmişe göre çok daha zengin ve güçlü; sınırlarımız geçmişe göre çok daha korunaklı' diyen Erdoğan, Türkiye"nin karayolları, denizyolları, havayolları haritası ile eğitim, adalet sağlık ve emniyet haritası hızla değişirken sınırlarının güç kazandığını ve itibarının arttığını söyledi.
               
Başbakan Erdoğan, 'Sadece Türkiye"nin haritasını zenginleştirmekle kalmadık, Türkiye"nin Avrupa"daki ve dünyadaki konumunu güçlendirdik. Bir dünya haritası üzerinde Türkiye"yi parlayan bir yıldız, yükselen bir ekonomi, huzur ve istikrar coğrafyası olarak yeniden çizdik' diye konuştu.
               
-'MİLLETİN DERDİ İLE YOLLARA DÜşžTÜK'-
               
Romanların 'evde oturan ölür' diye çok güzel bir sözü olduğunu ifade eden Erdoğan, ön sıralarda oturan Roman sanatçı Balık Ayhan"a baktı. Bu sırada grup toplantısına katılan Roman vatandaşlar, 'Romanlar seninle gurur duyuyor' şeklinde slogan attı.
               
Erdoğan, şunları kaydetti:
               
'Balık Ayhan"la bizim söylemlerimiz uyar. Biz bir evde oturmadık; biz milletin, ülkenin derdi ile yollara düştük. Biz bölgemizin, ülkemizin derdi ile dünyanın dertleri ile hak, hukuk, barış, huzur ve kardeşlik için yollara düştük. Elbette resmini yapamayacağınız gibi mutlululuğu bir harita üzerinde de gösteremezsiniz ama biz bu ülkenin gönül haritası üzerinde kardeşliğin dayanışmanın, paylaşmanın resmini çizmenin mücadelesini veriyoruz. Bütün renkleri, inançları, dilleri kaynaşmış şekilde, ahenk içinde, kardeşlik ve dayanışma içinde, gönül haritamız üzerinde sarsılmaz hale getirmenin mücadelesini veriyoruz.'
A.A


Geri Dön