04 / 05 / 2024

Haliç, Kağıthane ve Ayazağa arsa maliyetiyle şehir merkezine rakip olacak!

Haliç, Kağıthane ve Ayazağa arsa maliyetiyle şehir merkezine rakip olacak!

Gerçekleştirilen bir toplantıda fikirlerini açıklayan TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Işıl Dinçer ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Haliç'in değerinin artacağına vurgu yaptı



TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Işıl Dinçer:
Haliç, arsa maliyetiyle şehir merkezine rakip olacak

Haliç'in kentsel dönüşümde, arsa maliyetleriyle şehir merkezindeki bölgelere rakip olacağını öngören Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Işıl Dinçer, İkitelli, Ayazağa, Kâğıthane ve Haliç'in bu yıl yatırımcılar için cazip bölgelerden ve hızla dönüştürülebilecek yerlerden olduğunu kaydetti. Dinçer, "Kentsel dönüşüme özellikle kamu çok hevesli. Birçok belediye, hasılat paylaşımı veya kat karşılığında yatırımcı arıyor. Belediyelerin elinde ciddi anlamda arsa stoğu var" dedi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan,
'Haliç ileri teknoloji ile yatay konseptte gelişecek'

Haliç konulu oturumda konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, 2020 olimpiyatlarına adaylığını koyan İstanbul'un elindeki en önemli potansiyellerden birinin Boğaz, bir diğerinin ise Haliç olduğunu söyledi. Haliç'in kentsel dönüşümü için ileri teknolojiyle yatay konsept geliştirdiklerini anlatan Demircan projeyi "Hep olduğunuz yerde yeni evinize hoş geldiniz" sloganıyla hayata geçirdiklerini kaydetti. Demircan, "Sütlüce'de 210 odalı Hilton Oteli açtık. Sütlüce'de bu yatırımdan sonra 200 farklı malikle kentsel dönüşüm yaptık. Bu ekosistemden faydalanalım" dedi.

Servotel Corporation Başkan Yardımcısı Ayla Heyfegil:
Büyükdere Caddesi'nde kiralar Boğaz'la yarışıyor

Büyükdere Caddesi'nin yüzde 50'sinin dönüşümünü tamamladığını söyleyen Servotel Corporation Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayla Heyfegil, İETT arazisinin ve Ziraat Bankası'nın arazisinin yeni yapılaşmayı beklediğine vurgu yaptı. AVM'ler inşa edilmeden önce 2.500 dolar olan metrekare başına kiraların 15 bin dolara yükselerek Boğaz'la yarıştığına dikkat çeken Heyfegil, kentsel dönüşüm tamamlandığında Gültepe ve Kâğıthane bölgesinin B gelir grubuna hitap edeceğini söyledi.

Uluslararası Emlak Federasyonu Başkanı Alexander Romanenko:
‘İstanbul gurur verici’

Uluslararası Emlak Federasyonu Başkanı Alexander Romanenko, Türk piyasasının son 2 yıl içinde muazzam bir büyüme gösterdiğini söyledi. Rusların sadece Antalya ya da deniz kıyısında değil, Türkiye'nin diğer tarihi ve turistik yerlerinde de yer alacağını belirten Romanenko, "İstanbul'un Avrupa'da yatırım açısından ikincilikten birinciliğe geçmesi gurur verici" dedi.

Yelda Akgün/Habertürk


Geri Dön