06 / 05 / 2024

Haliç'e Nazır dönüşüm!

Haliç'e Nazır dönüşüm!

ALMAN mimarlık firması Patzschke Architects'in projelendirdiği Haliçenazır projesinde ısıtma ve soğutmanın doğalgaz kullanılmadan yapılması düşünülüyor. Projede uygulanacak sistemle toprak altındaki sabit ısı ısı pompalarıyla dağıtılacak...



ALMANYA kökenli Amplio Emlak Yatırım, Haliç'teki otel projesinden sonra kentsel dönüşüme de soyundu. 

Otelin arkasında bulunan 30 dönümlük alan için 300 milyon lira yatırım yapan şirket, bölgeye yabancı fonlarla 1 milyar dolarlık yatırım planlıyor. 

HALİÇ'te Hilton Garden Inn Golden Horn Oteli'ni hayata geçiren Amplio Emlak Yatırım, otelin arkasında bulunan 30 dönüm alanda kentsel dönüşüme soyundu. Beyoğlu Belediyesi'nin liderliğinde, projeyi 2 etap halinde planladıklarım ve ilk etapta yıkımları yaptıklarım söyleyen Amplio Emlak Yatırım Yönetim Kurulu Başkam Alaeddin Babaoğlu, "Kentsel dönüşüm alanında 170 hak sahibi var. 1 yıldır kira yardımı yaptığımız bu insanları borçlandırmadan ev sahibi yapacağız. Proje bitince yurtdışı fonlarıyla birlikte bölgeye 1 milyar dolarlık yatırım yapmak istiyoruz" dedi. Babaoğlu, Haliçenazır adım verdikleri projede 300 daire satmayı düşündüklerini ve fiyatların 280 üe 800 bin lira arasında olacağım söyledi. 


SİLUETE UYGUN YAPILAR 


Bölgenin Çevre ve Şehircüik Bakanlığı tarafından afet alam üan edüdiğini söyleyen Babaoğlu, şehrin süuetine uygun yapüar inşa edeceklerini dile getirdi. 4 üa 10 katlı binalar tasarladıklarım belirten Babaoğlu, "Mahalle kültürü yaşayacak. Meydanlar, pasajlar cumbalı evler olacak" dedi. 

Babaoğlu, Alman şehir plancısı Prof. Albert Seer'in gönüllü olarak Haliç için bir master plan çalışması yaptığını da sözlerine ekledi. 


Hürriyet/ Gülistan Alagöz


Geri Dön