29 / 04 / 2024

Halil Akgül kimdir?

Halil Akgül kimdir?

Samsun Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül kimdir? Halil Akgül, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Halil Akgül, ne zamandan beri belediye başkanı olarak hizmet veriyor? İşte Halil Akgül..



Halil Akgül kimdir?

Halil Akgül, 1964 yılında Salıpazarı ilçemizde doğdu. İlk ve orta öğrenimimi Gökçeli İlköğretim okulunda tamamladı.

 

1980 yılında Samsun Ticaret Lisesinden mezun oldu.1999 yılından itibaren Salıpazarı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı görevini yürütmekte olan Belediye Başkanı Halil AKGÜL 2004 Yılı Mahalli İdareler Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisinden İl Genel Meclis Üyesi Seçildi.

 

İl Genel Meclisinde Denetim Komisyon Başkanlığı,Ticaret ve Sanayi Komisyonu Başkanlığı ile İl Daimi Encümenliği görevlerinde bulundu.

 

29 Mart 2009 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Seçimlerinde oyların rsquo; ını alarak Adalet ve Kalkınma Partisinden Salıpazarı Belediye Başkanlığına seçildi.29 Mart 2009 ‘dan bu zaman kadar İlçemizde Belediye Başkanlığı yapmaktadır. Evli ve 3 çocuk babası.


Samsun Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül'ün mesajı:


"Güler yüzlü, Hızlı ve Kaliteli Hizmet Üretmek İçin Çalışıyoruz.


Beş yıllık görev süremizin birinci yılını güler yüzlü, hızlı ve kaliteli bir hizmet ile hedefinde insan olan katılımcı, şeffaf ve hesap verebilirlik çerçevesinde sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında vatandaşlarımızın talep ve istekleri doğrultusunda tamamladık.


Yerel yöneticiler olarak ne kadar proje üretilirse üretilsin, bu projeler “halka rağmen değil halk odaklı” projeler olmalıdır. Her ne yapılırsa yapılsın hizmet vatandaşın ilgisi ve isteği doğrultusunda olmalıdır.


Belediyelerin görevlerinin sadece yol, kaldırım ve park yapmaktan ibaret olmadığı ve sosyal projelerle vatandaşa hizmet götürmenin belediyenin görevi olduğu bilinci içerisinde,  Eğitim, kültür, sanat ve spor alanlarında birçok hizmete imza attık


Göreve geldiğimiz 29 Mart 2009 Yerel seçimlerinden sonra halkımızın büyük desteği ile başladığımız görevimizde halkımızın isteği önceliğimizdir dedik. Kamu Kurum ve Sivil Toplum Örgütleri ile işbirliği içinde olup, ben değil biz anlayışı ile ekibimizle birlikte birçok projeye başladık ve halkımızın teveccühünü kazandık. İşte bizim için en önemlisi de  bu. Yarın ardımızdan kötü anılmaktansa, tebrikle anılmanın çabası ve azmi içersinde olduk.


“Çalmadan, çaldırmadan, aldığımız sorumluluğunun bilincinde olarak, her bölgeye eşit hizmet ve yatırım götürmeye karar verdik. Şehir merkezindeki insanımız hangi hizmetten faydalanıyorsa kenar semtteki kimilerinin adını bile duymadığı mahallemizde oturan vatandaşımızda ilçemize bağlı köyümüzdeki vatandaşımızda aynı hizmeti almaya hakkı vardır dedik. Bu nedenle ekiplerimizle birlikte dört koldan çalışmalar yaptık. Vatandaşımızdan gelen tüm istek ve talepler anında değerlendirmeye alınarak hizmet geciktirilmeden yapıldı.


Son olarak diyebiliriz ki; Geleceğe yönelik hizmetlerimiz ve yatırımlarımız artarak devam edecektir. Çünkü attığımız tüm bu adımlar, günü kurtarmaya yönelik değil geleceğe atılan adımlardır. Tüm bu yatırımlar belediyemizin gururudur. Adımlarımızı geriye değil hep ileriye atmaya devam edeceğiz diyor saygılar sunuyorum."


Salıpazarı Barajı'nın ihalesi 2015 yılında yapılacak!






Geri Dön