09 / 05 / 2024

Yunus Akgül: Stat isimleri için önce izin alınması gerek!

Yunus Akgül: Stat isimleri için önce izin alınması gerek!

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, kulüplerin kendilerinden izin almadan statlara isim veremeyeceğini ve değiştiremeyeceğini söyledi. şžimdi gözler Galatasaray ve Beşiktaş'a çevrildi



Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Galatasaray'ın Seyrantepe'de yapımı devam eden stadına Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne (GSGM) sormadan isim veremeyeceğini, BJK İnönü Stadı'nın isminin de GSGM'den izin alınmadan değiştirilemeyeceğini söyledi. Akgül, yönetmeliğe göre genel müdürlükten izin alınması gerektiğini belirterek, 'Yönetmelik gayet açık. BJK İnönü Stadı ile Galatasaray Seyrantepe Stadı'nın mülkiyeti bizde, 49 yıllığına kiraya vermişiz. Yönetmeliğe göre isim verilmesi ve isim değişikliği Genel Müdürün teklifi ve Bakanın onayıyla gerçekleşebilir. Onların alacağı parada gözümüz yok, ancak izin almadan isim değişikliği yapamazlar' diye konuştu.

YENİ ADI Fİ-YAPI İNÖNÜ

Beşiktaş Kulübü, İnönü Stadyumu'nun isminin iki dönem için 'Fi-Yapı İnönü Stadyumu'' olarak kullanılacağını bildirmişti. Galatasaray'ın Seyrantepe'de yapımı devam eden yeni stadının ismi ise 'Türk Telekom Arena'' olarak açıklanmıştı.


Geri Dön