29 / 04 / 2024

Halil Büyükışıklar'dan kentsel dönüşüm açıklaması!

Halil Büyükışıklar'dan kentsel dönüşüm açıklaması!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı , “Özel şahsa ait boş bir arsaya, özel bir şirketin yapmış olduğu proje nasıl oluyor da kentsel dönüşüm olabiliyor?” diye sordu.



Ahmet Türkel Çevreyolu başlangıcı mevkiinde kentsel dönüşüm kapsamında yapılan site ile ilgili açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar, “Özel şahsa ait boş bir arsaya, özel bir şirketin yapmış olduğu proje nasıl oluyor da kentsel dönüşüm olabiliyor?” diye sordu.


Önceki akşam parti binasında, CHP İlçe yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenleyen İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar, “Biz CHP olarak İnegöl Belediye Başkanı sayın Alinur Aktaş beyefendiye soruyoruz; kentsel dönüşümün tanımı nedir? Bizim bildiğimiz kentsel dönüşüm, kentin imar planlarına uymayan, ruhsatsız binaların yıkılıp, planlara uygun olarak toplu yerleşim alanlarının oluşturulmasıdır. Özel şahsa ait boş bir arsaya, özel bir şirketin yapmış olduğu proje nasıl oluyor da kentsel dönüşüm olabiliyor? Özel şirkete ait konut inşaatı kentsel dönüşüme hangi gerekçe ile dahil edilerek, kamu zararı olacak şekilde projelendirilip, yapılabiliyor? Bu projeden tüm inşaat yapan vatandaşlarımızdan alınan, ruhsat harcı gibi ödentiler alınmış mıdır? Ayrıca Belediye Başkanımız Alinur Aktaş özel bir şirketin yaptığı bu projede reklam yüzü olmak için ne karşılığında anlaşmıştır? Bu anlaşma Belediye yararına mı, yoksa şahıs yararına mıdır?” diye konuştu.


Seçim dönemlerinde reklam panolarını talep ettiklerinde, özel şirket tarafından organize edildiğini öğrendiklerini belirten Büyükışıklar, “Bu reklam panolarının reklam bedelleri kim tarafından karşılanmıştır? Sonuç olarak diyoruz ki, bunu bile siyasi çıkar için kullanabiliyorsunuz. Çok değil daha birkaç gün önce projesi ile alakasız Timsah Arena diye yola çıkılan stadyumun tamamlanmamış halinin açılışı miting alnına dönmüştür. Bursaspor seyircisi farklı bir stadyum beklerken, kuyruğu ve kafası olmayan timsah şeklinde, yangın ve iş güvenliği standartları oturmamış bir stadyum ile karşı karşıya kalmıştır” şeklinde konuştu. 


Bursa İnegöl Yıldırım 


Haber Genç Gazete'de şu şekilde yer aldı;


CHP İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar, Kentsel Dönüşüm Projesi olan, Batı Kent Projesi ile ilgili İnegöl Belediyesi'ni eleştirdi ¦ Cem TAŞKDMER CHP İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar, İtfaiye Müdürlüğü karşısındaki alanda başlatılan kentsel dönüşüm projesini eleştirdi. 


KENTSEL DÖNÜŞÜM TANIMINA UYUYOR MU? 

Büyükışıklar; "Biz CHP olarak İnegöl Belediye Başkanı Sayın Alinur Aktaş beyefendiye soruyoruz. Kentsel dönüşümün tanımı nedir? 

Bizim bildiğimiz kentsel dönüşüm, kentin imar planlarına uymayan, ruhsatsız binaların yıkılıp, planlara uygun olarak toplu yerleşim alanlarının oluşturulmasıdır. 

Özel şahsa ait boş bir arsaya, özel bir şirketin yapmış olduğu proje nasıl oluyor da kentsel dönüşüm olabiliyor? 

Özel şirkete ait konut inşaatı kentsel dönüşüme hangi gerekçe ile dahil edilerek kamu zararı olacak şekilde projelendirilip yapılabiliyor? 

Bu projeden tüm inşaat yapan vatandaşlarımızdan alınan, ruhsat harcı vb. ödentiler alınmış mıdır? Ayrıca Sayın Belediye Başkanımız Alinur Aktaş özel bir şirketin yaptığı bu projede reklam yüzü olmak için ne karşılığında anlaşmıştır? Bu anlaşma Belediye yararına mı, yoksa şahıs yararına mıdır? 

Bizler seçim dönemlerinde reklam panolarını talep ettiğimizde özel şirket tarafından organize edildiğini biliyoruz Bu reklam panolarının reklam bedelleri kim tarafından karşılanmıştır?" diye sordu. 


TİMSAH ARENA DEDİLER AMA

"Sonuç olarak diyoruz ki bunu bile siyasi çıkar için kullanabiliyorsunuz" diyen Büyükışıklar, şöyle devam etti: "Çok değil daha birkaç gün önce projesi ile alakasız Timsah Arena diye yola çıkılan Stadyumun tamamlanmamış halinin açılışı miting alnına dönmüştür. 

Bursaspor seyircisi farklı bir stadyum beklerken kuyruğu ve kafası olmayan timsah şeklinde, yangın ve iş güvenliği standartları oturmamış bir stadyum ile karşı karşıya kalmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" 


Genç Gazete


Geri Dön